Letná sezóna s poriadnou grilovačkou

Čo sa najviac spája s letom? Teplo, voda, priatelia a grilovanie. Kedy inokedy zažijete tú chuť dobre prepečeného steaku a tak akurát chrumkavej zeleniny, ako keď ich dáte dole z grilu?
Ak uvažujete o tom, že si zaobstaráte záhradný gril, prečítajte si zopár rád, ktoré vám s výberom pomôžu.

Zamyslite sa nad tým:

  • ako často chcete grilovať
  • kde budete grilovať
  • pre koľko ľudí sa bude grilovať
  • kam gril uskladníte
  • koľko do neho chcete investovať

Na výber máte grily:

1. Elektrické

  • môžete grilovať nielen vonku, ale aj doma alebo na balkóne
  • elektrický gril je závislý na prívode elektrickej energie

2. Plynové

  • rýchle rozohriatie
  • vyššie obstarávacie náklady

3. Na drevené uhlie

  • patria medzi lacnejšie modely
  • nezameniteľná chuť jedla

Gril na drevené uhlie

Pokrmy, najmä mäso, ktoré pripravíte na drevenom uhlí, má nezameniteľnú chuť a vôňu, ktorá pripomína prípravu na otvorenom ohni. Veľkou výhodou týchto grilov je priaznivá obstarávacia cena. Nevýhodou je odkvapkávanie mastnoty do uhlíkov.

Na výrobu sa najčastejšie používajú plechy, ktoré sú ľahké, alebo liatina, ktorá je síce o niečo ťažšia, ale o to stabilnejšia a lepšie drží teplo.

Najčastejší tvar je guľatý alebo obdĺžnikový. Výhodou okrúhleho tvaru je, že dosiahnete rovnomernejšiu tepelnú úpravu. Obdĺžnikový tvar je zase vhodný pre väčšiu spoločnosť, pretože sa na grilovací rošt zmestí viac porcií.

Bezpečnosť nadovšetko

Aby ste predišli popáleninám, dajte si dobrý pozor na stabilitu grilu, riešenie ohniska a popolníka. Oheň sa nesmie rozšíriť do okolia. Plechy by mali mať dostatočnú hrúbku. Samozrejmosťou je použitie potravinársky nezávadných materiálov.

Prikladanie by malo byť bezpečné ako pre vás, tak pre jedlo, ktoré sa opeká na rošte. Pokiaľ má gril dvojplášťové telo, nemusíte sa báť popálenín. Dôležité je, aby držadlá a úchytky boli z nerezovej ocele, o ktoré sa nepopálite. Grilovacia mriežka by mala mať tiež držadlá, aby sa s ňou dobre manipulovalo.

Samotný rošt by mal byť pokrytý kvalitným smaltom a mal by zaberať maximálnu plochu, aby sa teplo rozvádzalo do celého priestoru rovnomerne. Ideálna plocha na grilovanie pre 4-člennú rodinu by mala byť aspoň 1500 cm2.

Hmotnosť

Hmotnosť plechových grilov na drevené uhlie sa pohybuje medzi 4-10 kg. Takže s nimi môžete jednoducho manipulovať a rozhodnúť sa či urobíte grilovačku na začiatku, alebo konci záhrady.

Záhradný stôl

Záhradný stôl vyberajte podľa toho, na aké účely bude slúžiť. Podľa toho si vyberiete, či bude stôl veľký, alebo malý a akú bude mať výšku. Priestor v záhrade vám napovie, či zvoliť guľatý, oválny alebo hranatý tvar stola..

Malé záhradné stolíky

najlepšou voľbou na odkladanie riadu. Ich rozmer sa pohybuje okolo 90 cm. Najčastejšie sa používa na odkladanie pitia, občerstvenia, ale aj kníh a ďalších vecí, ktoré používate počas relaxácie na záhradke. Dobrou voľbou je aj tzv. servírovací stôl, ktorý má kolieska, takže s ním môžete ľahko manipulovať.

Veľké záhradné stoly

Ak radi usporiadavate párty, oslavy, návštevy sú u vás pečené-varené, alebo len radi stolujete vonku, rozhodnite sa pre vonkajší jedálenský stôl. Jeho rozmer je okolo 130 cm.

Chýba vám v záhrade vhodný záhradný nábytok, ktorý vám poskytne dostatok miesta na sedenie a dostatok komfortu pri relaxovaní? Pozrite sa na kompletnú ponuku záhradného nábytku a prečítajte si článok o tom, ako vybrať ten najvhodnejší záhradný nábytok.

Prečítajte si tiež:

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.