Rady a tipy
Fritované jedlo často evokuje litre oleja, vyprážané hranolky a tučné pokrmy. Zástancovia zdravého stravovania fritéze rozhodne na chuť neprídu. Avšak existuje spôsob, ako vo fritéze pripraviť obľúbené pokrmy zdravšie. Ako? Horúcim vzduchom. Teplovzdušné fritézy sa stali hitom posledných rokov. Vedia totiž pripraviť obľúbené pokrmy z klasickej fritézy, avšak za použitia minimálneho množstva oleja. Väčšinou stačí iba polievková lyžica na zvlhčenie potraviny a zvyšok zaistí horúci vzduch. Takže ak miluješ hranolky alebo rezeň, ale nechceš ich vyprážať v zbytočnom množstve oleja, teplovzdušná fritéza je pre teba správny pomocník. Príprava jedla s minimálnym množstvom oleja znižuje kalorickú hodnotu a zlepšuje chuť a stráviteľnosť.
- 0 min čítanie