Aké sú výhody teplovzdušnej fritézy?

Fritované jedlo často evokuje litre oleja, vyprážané hranolky a tučné pokrmy. Zástancovia zdravého stravovania fritéze rozhodne na chuť neprídu. Avšak existuje spôsob, ako vo fritéze pripraviť obľúbené pokrmy zdravšie. Ako? Horúcim vzduchom.

Teplovzdušné fritézy sa stali hitom posledných rokov. Vedia totiž pripraviť obľúbené pokrmy z klasickej fritézy, avšak za použitia minimálneho množstva oleja. Väčšinou stačí iba polievková lyžica na zvlhčenie potraviny a zvyšok zaistí horúci vzduch.

Takže ak miluješ hranolky alebo rezeň, ale nechceš ich vyprážať v zbytočnom množstve oleja, teplovzdušná fritéza je pre teba správny pomocník. Príprava jedla s minimálnym množstvom oleja znižuje kalorickú hodnotu a zlepšuje chuť a stráviteľnosť.

Zobraziť ponuku teplovzdušných fritéz
Aké sú výhody teplovzdušnej fritézy?
Aké sú výhody teplovzdušnej fritézy?

Ako funguje teplovzdušná fritéza?

Vnútri fritézy sa nachádza vykurovacie teleso a ventilátor, ktorý rovnomerne rozvádza vzduch ohriaty na 80 až 200 °C. Tým sa potraviny smažia zo všetkých strán a nepripaľujú sa. Báječne chrumkavé jedlo môžeš vykúzliť hoci len s pár kvapkami oleja.

Teplovzdušné fritézy sú všestranné a môžeš ich využiť aj na ohrievanie jedál, pečenie a grilovanie. Zdravo a ľahko v nich pripravíš hranolky, krokety, vyprážané syry, rezne, cibuľové krúžky, rybie prsty, ryby, ale aj tortové korpusy, muffiny, slané aj sladké koláče, grilované kura a mnoho ďalšieho. A pokiaľ hľadáš ďalšie recepty z kuracieho mäsa, pozri sa sem.

Najlepšie teplovzdušné fritézy z ponuky OKAY.sk

Tefal Easy Fry Compact EY101815

Tefal
Easy Fry Compact EY101815

Tefal Easy Fry Compact EY101815 má kompaktnú veľkosť 1,6 litra a funkcie grilovania, restovania alebo pečenia a možnosť nastaviť teplotu od 80 °C do 200 °C. Ďalej má 30-minútový časovač s automatickým vypnutím a zvonček, ktorý upozorní na koniec vyprážania. Košík fritézy má nepriľnavý povrch a vyberateľnú mriežku, ktorá uľahčuje čistenie.

Kúpiť Tefal Easy Fry
Clatronic FR 3780

Clatronic
FR 3780

S teplovzdušnou fritézou Clatronic FR 3780 s kapacitou 3,6 litra pojme jedlo pre celú rodinu, a vďaka nepriľnavému povrchu sa ľahko čistí. Vďaka plynule nastaviteľnej teplote od 80 °C do 200 °C a časovaču nastaviteľnému na 30 minút so zvukovým signálom, svetelným kontrolkám, automatickému vypnutiu a ochrane pred prehriatím, môžeš pečenie plne kontrolovať.

Kúpiť Clatronic FR 3780
Tesla AirCook Q40

Tesla
AirCook Q40

Teplovzdušná fritéza TESLA AirCook Q40 s objemom fritovacej nádoby 4 litre nájde svoje miesto vo veľkých rodinách, alebo pokiaľ často varíš pre viac osôb. Vďaka príkonu 1 500 W a inovatívnej technológii dynamického prúdenia vzduchu Heat2Flow sa rýchlo ohreje a umožní ti nastaviť teplotu ohrevu od 40 ° C do 200 ° C. K fritéze dostaneš praktickú tlačenú kuchárku s receptami, ktoré ťa inšpirujú na prípravu chutných pokrmov. Navyše, po registrácii produktu, získaš predĺženú záruku na 3 roky, čo je ďalšou zárukou kvality a spokojnosti.

Kúpiť Tesla AirCook Q40

OKAY Tip:  Doplň svoju kuchyňu aj o elektrický gril. Ako si ho vybrať sa dozvieš na našom blogu.

Recepty z teplovzdušnej fritézy

Recepty z teplovzdušnej fritézy

Vyprážaný syr

Pokiaľ patríš medzi nadšených priaznivcov vyprážaného syru, môžeš si ho pomocou teplovzdušnej fritézy pripraviť sami doma a v zdravšej verzii. Recept je jednoduchý. Začni tým, že si pripravíš hrubšie plátky syra, ktoré následne obalíš v klasickom trojobale. Potom ich položíš do teplovzdušnej fritézy a zapneš ju. Počas pečenia môžeš syr raz otočiť, aby získal krásnu zlatistú farbu. A akonáhle je hotový, podávaj ho spoločne s hranolkami a vlastnou domácou tatárskou omáčkou.

Recepty z teplovzdušnej fritézy

Karfiolové placky

Začni tým, že karfiol zbavíš hlúbiku a nakrájaš na ružičky, ktoré uvaríš v slanej vode po dobu 10 minút. Medzitým nastrúhaj syr a nakrájaj šunku na drobné kúsky. Tiež olúp a prelisuj cesnak. Rúru predohrej na 200 °C. Uvarený karfiol roztlač do podoby zemiakového cesta a následne ho zmiešaj so všetkými ostatnými ingredienciami. Placky tvaruj rukami a obaľuj ich v kukuričnej strúhanke. V teplovzdušnej fritéze potom placky pripravíš pri 190 ° C za dobu približne 15 minút. Podávaj so zemiakovou kašou alebo varenými zemiakmi.

Recepty z teplovzdušnej fritézy

Chrumkavé špízy z kurčaťa a zemiakov z teplovzdušnej fritézy

Tieto jednoduché špízy zvládneš pripraviť aj so svojimi deťmi. Stačí uvariť plátky zemiakov, nakrájať kuracie stehná na rezne a nechať ich spolu so zemiakmi pár hodín marinovať. Potom už len napichneš striedavo mäso a zemiaky na špízové ​​ihly a dáš do fritézy. Za 15 minút sú špízy hotové. Len je ešte počas pečenia otoč, aby boli rovnomerne prepečené.

Recepty z teplovzdušnej fritézy

Zamatové buchty z teplovzdušnej fritézy

Teplovzdušná fritéza nie je len na vyprážanie, môžeš s ňou tiež pripraviť nadýchané sladké buchty. Začni tým, že si pripravíš kysnuté cesto ručne alebo s využitím domácej pekárne. Až cesto vykysne, vytvaruj si malé kúsky, ktoré naplníš lekvárom a starostlivo zabalíš. Potom priprav teplovzdušnú fritézu. Vylož ju papierom na pečenie a naň opatrne naskladaj pripravené buchty. Nezabudni ich zo všetkých strán potrieť rozpusteným maslom. Potom ich už stačí pol hodiny piecť na nízkom stupni a máš hotovo.

Široký výber malých spotrebičov v OKAY

Pre najväčší výber malých spotrebičov navštívte náš e-shop.

Vyberte si z veľkého množstva spotrebičov vo všetkých cenových kategóriách a vďaka našim dlhodobo najlepším cenám ušetríte!

Pokiaľ sa rozhodnete pre nákup nového elektra v OKAY, môžeme vám zaručiť 100% garanciu spokojnosti.

Ak s ním nebudete spokojní, môžete ich vrátiť do 30 dní bez udania dôvodu zadarmo.

Máme skladom najväčší výber nábytku aj elektra za najvýhodnejšie ceny!

Prezrite si ďalšiu ponuku elektra

Chladničky

Práčky

Televízory

Sušičky

Mobilné telefóny

Notebooky

Kávovary

Umývačky riadu

Vstavané spotrebiče

Smart
elektro

Vysávače

Starostlivosť
o telo

Do kuchyne

Mikrovlnné rúry

Audio

Sporáky

Slúchadlá

Príslušenstvo

Článok pre vás pripravil:

Vojtěch Pospíšil

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.