Šetrite peniaze s úspornými umývačkami riadu BOSCH

Šetrenie je azda najdiskutovanejším slovom dňa. Ide o energiu, čas a predovšetkým peniaze. Ak chcete ušetriť peniaze, musíte začať od úplných základov. Hoci sa to môže zdať ako maličkosť, nesprávny výber žiarovky môže ovplyvniť úspory a stáť vás veľa peňazí. Najlepšie je začať s každodennými spotrebičmi, ktoré by mohli urobiť najväčšiu dieru do vášho rozpočtu. Tentoraz sa pozrieme na energeticky úsporné umývačky riadu od spoločnosti BOSCH.

Muž vkladajúci riad do umývačky riadu

Umývačka riadu šetrí nielen vašu peňaženku, ale aj váš čas.

OKAY Tip: Ako môžete elegantne ušetriť na energiách sa dozviete v našom článku tu.

Prečo mať umývačku riadu

Umývačka riadu je šetrná k životnému prostrediu

Je to naozaj tak. Nie je pravda, že spotrebiče a výdobytky modernej civilizácie automaticky zaťažujú životné prostredie. Domáce spotrebiče majú vysoké nároky na šetrnosť k životnému prostrediu.

Hygienická čistota

Z umývačky získate naozaj čistý riad! Aj keď sa budete snažiť umývať riad pod tečúcou horúcou vodou a pravidelne vymieňať špongie a utierky, nedosiahnete to isté. Okrem toho sú špongie a umývadlo doslova živnou pôdou pre všetky druhy baktérií.

Odolnosť voči nečistotám

Poradí si aj s veľmi odolnými nečistotami. Najlepším riešením na mimoriadne odolné škvrny sú umývačky riadu s funkciou intenzívneho umývania, ktoré odstránia aj hrubé nečistoty.

Vstavaná umývačka riadu Bosch SMV6ZCX00E

Už sa vám nebude hromadiť špinavý riad v dreze a na kuchynskej linke.

Viac voľného času

To je skôr príjemný bonus, ale je to pravda! S umývačkou riadu budete mať veľa voľného času. Riad môžete vložiť do umývačky za 5 až 10 minút. Ušetrený čas môžete využiť pre seba alebo svojich blízkych. Aby ste po rodinnej oslave nemuseli stráviť pol dňa pri umývadle.

Šetrite si ruky

Naše ruky, pokožka a nechty trpia a vysychajú, keď si ich umývame v umývadle. Najmä ak nepoužívate rukavice a kupujete lacnejšie výrobky. Umývaním v umývačke riadu sa vyhnete ich večnému namáčaniu do vody so saponátom.

Budete mať poriadok.

Viete, keď k vám príde nečakaná návšteva a doma je hromada špinavého riadu? Na umývačke riadu je skvelé to, že do nej stačí nahromadiť neporiadok, zavrieť ju, zapnúť a o nič iné sa nemusíte starať.

Ako ušetriť peniaze pri umývaní riadu?

Výrazná úspora vody

Koniec koncov, voda je vzácna komodita a pri porovnaní týchto dvoch spôsobov umývania riadu je umývačka riadu jasným víťazom. Ušetrí až 3-krát viac litrov vody. Okrem toho je namočený drez nielen neekonomický, ale aj nehygienický. Tu je jeden príklad. Na ručné umývanie riadu z jednej naplnenej umývačky spotrebujete približne 40 litrov vody. V porovnaní s umývaním pod tečúcou vodou tak môžete v umývačke ušetriť až 33 litrov vody na jeden umývací cyklus. A za týždeň získate dostatok vody na jeden kúpeľ navyše! Prečo teda nevyužiť každú kvapku vody vo vašej domácnosti.

Voľne stojaca umývačka riadu Bosch SMS4ECI14E

Už máte úspornú umývačku riadu s inteligentnými funkciami?

Ušetrite peniaze

Nielenže plytváme vodou, ale plytváme ňou aj nadmerným používaním čistiacich prostriedkov. Pri správnom dávkovaní ušetríte nielen prací prostriedok, ale aj vodu. Moderné umývačky riadu vám s tým radi pomôžu.

Nižšia spotreba energie

Ak umývate riad ručne, spotrebujete na ohrev vody v priemere 2,6 kWh. Umývačka riadu však spotrebuje na jeden umývací cyklus len 1 kWh. To nie je zanedbateľné! Okrem toho niektoré moderné spotrebiče ponúkajú technológie, ktoré šetria ešte viac energie.

Špeciálne funkcie

Technológia Zeolith a funkcia PerfectDry

Umývačky riadu Bosch využívajú vlastnosti prírodného minerálu Zeolith, ktorý premieňa vlhkosť na horúci vzduch. Silný, dôkladný a zároveň jemný prúd rozvádza horúci vzduch rovnomerne po celom vnútornom priestore umývačky, čím účinne suší všetok riad, dokonca aj plastový. Tento proces sušenia si okrem iného vyžaduje menej energie. Zeolit je teda nielen efektívnou, ale aj udržateľnou voľbou.

Sledujte energetické štítky

Elektrina je tiež drahšia ako voda. Sledujte preto energetické štítky na svojich spotrebičoch a vyberajte si energeticky najúčinnejšie modely. Pre predstavu, na stupnici od A po G je energeticky najúčinnejšia trieda A. Okrem toho sa teraz dodávajú s kódom QR, ktorý môžete naskenovať na smartfóne alebo tablete a ocitnúť sa v online databáze, kde ľahko nájdete všetky potrebné informácie. Môžete tu dokonca porovnať produkty.

Legenda:

1) QR kód
2)Trieda energetickej účinnosti
3) Spotreba energie v kWh / 100 pracích cyklov (v programe Eco)
4) Počet štandardných súprav riadu pre program Eco
5) Spotreba vody v litroch / prací cyklus (v programe Eco)
6) Trvanie programu Eko
7) Emisie hluku v dB (A) re 1 PW a trieda emisií hluku

Energetický štítok

Trieda energetickej účinnosti umývačiek riadu BOSCH je stále založená na programe Eco. V testovacej norme však došlo k malým zmenám. Napríklad poháre, plastové riady a hrnce sa používajú na určenie umývacieho a sušiaceho výkonu, aby lepšie odrážali skutočné výsledky pri používaní. Novinkou je aj špecifikácia trvania programu Eco. Tento program je mimoriadne šetrný k životnému prostrediu. Môže sa používať na bežne znečistený riad a je najúčinnejším programom z hľadiska kombinovanej spotreby energie a vody. Spotreba energie sa počíta na 100 pracích cyklov.

Prezrite si ďalšiu ponuku elektra


Článok pre Vás pripravil Jana Houbová

Napíšte mi

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.