Riešenie problémov s mrazničkou

Máte doma mrazničku a chceš sa dozvedieť viac o problémoch, ktoré môžu nastať? Máme pre vás pár tipov, vďaka ktorým zistíte, ako riešiť najčastejšie problémy s mrazničkou. Rozhodne sa ale nemusíte báť, že by sa vám mrazničkapokazila úplne, pretože poruchovosť bieleho elektra patrí medzi najnižšie. Poďme si prejsť najčastejšie problémy, ktoré možno budete riešiť.

Čo keď mraznička chladí skoro stále?

Zdá sa vám, že mraznička chladí skoro neustále a jej neprestávajúce vrčanie vás začína znervózňovať? Príčin môže byť niekoľko. Pokiaľ máte mrazničku doma správne umiestnenú a je okolo nej dostatok miesta, aby mohol ohriaty vzduch od chladiaceho systému prúdiť preč, zamerajte sa predovšetkým na tesnenie dvierok a teplotu v miestnosti. Dvierka mrazničky majú gumové tesnenie, ktoré musí dokonale doliehať na prednú stenu mrazničky.

Jedine tak sa dostatočne odizoluje vnútro mrazničky od teploty v miestnosti. Ak máte pocit, že dvierka netesnia dokonale, skontrolujte tesnenie, poprípade ho zbavte nečistôt a mastnoty. Keď ani potom nedolieha, môžete ho vymeniť za nové. Poslednou príčinou môže byť nesprávna teplota v miestnosti. Ideálne je, keď sa teplota príliš nemení. Potom mraznička funguje optimálne a nespotrebováva toľko energie. Snažte sa v miestnosti s mrazničkou udržiavať teplotu medzi 16 a 32 °C.

V mrazničke sa tvorí vrstva ľadu. Čím to je?

Aj v tomto prípade môže byť dôvodov niekoľko. Námraza môže vznikať napríklad preto, že do mrazničky dávate príliš teplé potraviny. Rozdiel teploty vo vnútri mrazničky a potravín, ktoré dávate dovnútra, by mal byť čo najmenší. Vzduch totiž s rastúcou teplotou dokáže poňať viac vlhkosti. Keď dáte do mrazničky teplé jedlo, ochladením vzduchu v tesnom okolí sa vyzráža voda, ktorá sa rýchlo zmení na ľad. V podstate rovnaký problém nastáva aj v prípade, keď dáte potraviny do mrazničky bez obalu. Opäť sa na nich vyzráža voda, ktorá potom zamŕza.

Dá sa tomu našťastie ľahko predísť. Ideálne je dať potraviny do dobre tesniaceho obalu, ktorý zabráni vyzrážanej vlhkosti prejsť von do priestoru mrazničky. Poslednou príčinou rýchleho pribúdania ľadu v mrazničke môže byť časté otváranie. Keď často otvárate mrazničku, neudrží sa vo vnútri konštantná teplota. Termostat sa zapína častejšie a mraznička chladí oveľa viac, než by bolo nutné. To je v kombinácii s teplým vzduchom, ktorý sa pri častom otváraní dostane dovnútra, nešťastné. Opäť platí, že sa zo vzduchu vyzráža vlhkosť a tá následne zamŕza na ľad. Riešenie je jasné. Minimalizujte otváranie mrazničky.

Môžem mrazničku na dlhšiu dobu vypnúť?

Máte v pláne odísť na mesiac na chalupu a doma nebudete nechávať v mrazničke žiadne jedlo? V tom prípade je samozrejme nezmysel, aby mraznička bežela mesiac naprázdno. Vypnúť mrazničku určite môžete, ale mali by ste dodržať pár základných zásad, ktoré zabezpečia jej použiteľnosť, keď sa vrátite domov. Prvým dôležitým krokom je celkové odmrazenie mrazničky. Následne by ste mali celú mrazničku utrieť namokro aj na sucho. Nezabudnite, že vypnutú mrazničku nie je dobré zatvárať! Bude stačiť, keď necháte dvierka pootvorené na niekoľko centimetrov, aby vzduch mohol von aj dovnútra. Až budete chcieť mrazničku znova zapnúť, jednoducho ju vyčistite vlhkou a suchou handrou a môžete ju zase používať.

Okay akcia

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.