Ako sa starať o umývačku riadu?

Máte doma umývačku riadu a chcete vedieť, ako sa o ňu starať, aby vám dlho a dobre slúžila? Výborne. Pripravili sme pre vás pár tipov, ktoré vám pomôžu umývačku riadu využívať efektívnejšie a predĺžiť jej životnosť. Ak by vás zaujímali ďalšie informácie o umývačkách, určiteich nájdete v návode na použitie konkrétneho modelu.

Ako mám správne ukladať riad?

Existuje viac spôsobov, ako riad poukladať, aby sa dobre umyl. Každý si po čase nájde optimálny spôsob, ako riad ukladať. Všeobecne ale platí, že najlepšie je ukladať rovnaké kusy riadu k sebe. Jednak sa tým šetrí priestor a jednak sa riad vzájomne nezakrýva a nebráni tak perfektnému umytiu. V spodnom poschodí umývačka umýva agresívnejšie, takže odporúčame hrnce, taniere a podobne dávať dole. Naopak hore dávame hrnčeky a poháre. Príbory dávajte ostrím nadol. Nielen že sa vďaka tomu neporežiete, ale navyše ostrie nepoškodí tesnenie dverí umývačky.

Ako je to s oplachovaním riadu?

Všetci sme od známych počuli, že je dobré špinavý riad pred uložením do umývačky oplachovať. Ale pravdou je, že to nie je nutné. Okrem toho, že tým v podstate plytváme vodou, ani umývačke nepomáhame. Je tu ale výnimka. Pokiaľ na riade ostali kúsky jedla alebo napríklad kôstky z ovocia, mali by sme ich pred uložením do umývačky odstrániť. Keď to neurobíme, môže sa za nedlho upchať filter a umývačka prestane správne fungovať.

Musím umývačku nejako udržiavať?

Ako sme si práve povedali, filtre umývačky sa zanášajú. A aj keď dbáme na to, aby na riade nezostávali zvyšky jedla, mali by sme filter v umývačke pravidelne kontrolovať. Keď zistíme, že nie je čistý, opláchneme ho pod tečúcou vodou a dáme späť na svoje miesto. Nikdy nesmieme umývačku púšťať bez filtra. Mohla by sa trvale poškodiť. Aby sme mali istotu, že nám umývačka vydrží dlho, mali by sme ju raz za pol roka alebo aj častejšie, pustiť na prázdno s čističom a bez riadu.

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.