Retro je späť a my ho milujeme čím ďalej tým viac

Čo sa vám vynorí v mysli, keď sa povie retro? Retro je v podstate všetko, čo pochádza z dôb minulých a svojím vzhľadom pripomína históriu. Niekomu sa v mysli vynorí plagát od kokakoly, inému zasa retro telefón s typickým preveseným slúchadlom a rotačným číselníkom.

Kde sa vzal?

Podľa dizajnérskych guru ako retro dnes nazývame moderný štýl inšpirovaný smermi z polovice minulého storočia. Išlo o obdobie nabité kreatívnymi nápadmi, kde veľkou prednosťou bolo zameranie sa na detail aj pri každodenných kúskoch nábytku a spotrebičoch.

Retro nábytok v moderne štylizovanom interiéri

V súčasnosti retro kombinuje moderné trendy v ikonickými prkvami minulého storočia

Retro nábytok vyzerá ako by ste ho vystrihli zo žurnálu pre gazdinky z 50-tych až 70-tych rokov. Každý kúsok, či už je to retro kanvica alebo retro gramofón chce byť tým prvým, ktorý si všimnete pri vstupe do miestnosti.

Do retro môžeme zaradiť aj boho štýl, čo len dokazuje, že tento smer skvele ladí s rôznymi inými a nie je ťažké ho kombinovať. Vďaka tomu môžete ľahko integrovať retro stoličky do moderného dizajnu či retro rádio do rustikálnej obývacej izby.

Farby

Medzi obľúbené farby patrí avokádová zelená, horčicová žltá, hnedá, červená, fialová i ružová. Samozrejme nesmieme zabudnúť ani na klasiku vo forme čiernej a bielej variácie.

Štýlové retro kuchyne

Kontrastná kombinácia čiernej, bielej a červenej je ikonická

Retro štýl používa jasné farby a rôzne divoké vzory a kombinuje ich veľmi vkusne. Na rozdiel od iných nie je priemerný, ale práve naopak veľmi hravý a niekedy až uletený.

Retro nábytok

Retro sedačkyširoké a pretiahnuté, nájdete ich skombinované s viacfarebnými vankúšmi. Pokiaľ máte radi retro, žiadna správna retro obývačka sa nezaobíde bez barového pultu. Dozdobte ho vysokými barovými stoličkami na chrómových nohách.

Sedacia súprava v retro interiéri

Retro sedačku Viston výborne doplnia kvetinové vzory a dekorácie

Kaktusy, svokrine jazyky, figovníky a veľkolisté rastliny rôzneho druhu môžete postaviť hneď vedľa retro komody. Ak máte radi umenie, vyberajte skôr abstraktné kúsky, rozhodne nie krajinky či zátišia.

Osvetlenie

Najlepšia retro lampaje tá stojaca. Umiestnite ju vedľa retro kresla a miesto na poobedné oddychovanie máte vymyslené. K retro lampe neodmysliteľne patrí strapcové alebo štvorcové tienidlo, prípadne zaujímavé retro žiarovky. Pokiaľ máte radi lustre, viacfarebná verzia je tiež zaujímavou voľbou a do priestoru zapadne ako uliata.

Jedáleň v retro štýle

Ležérne tvary a farebné kombinácie sa k nám vracajú z minulého storočia. Inšpiruje sa nimi aj jedálenský set Ombo

Retro kuchyne

Ak sa rozhodnete ísť do retro štýlu, musíte ísť naplno. Keď dekorujete retro kuchyne, nesnažte sa použiť iba niekoľko málo prvkov. Použite retro spotrebiče, retro sporák i retro digestor. Vzhľad rôznych dlaždíc na podlahe vhodne doplní aj retro chladnička, retro mikrovlnka a samozrejme retro kanvica.

Tento štýl kombinuje rôzne tvary, textúry a farby a vytvára tak jedinečný vzhľad priestorov, pripomínajúc samotnú éru, ktorá ho priniesla. Preneste váš domov do štýlových časov minulých s týmto odvážnym dizajnovým štýlom.

Akcia Okay

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.