Svetlo, čisté línie a prirodzené teplo domova – predstavujeme vám škandinávsky dizajn

Škandinávsky štýl už podľa názvu prichádza zo severských krajín, kde je príroda krásna, avšak počasie drsné, zimy dlhé a slnečné lúče vzácne. Iba pár hodín svetla, ktoré si tu ľudia môžu užiť vnukli dizajnérom nápad, aby vytvorili naozaj jedinečný a svetlý štýl, ktorý si vás hravo podmaní. Pustite s nami do vašej domácnosti trochu sviežeho severského vzduchu.

Svetlo je kľúč

Základom škandinávskeho dizajnu je maximálne využitie denného svetla. Preto najlepšou verziou sú veľké sklenené okná od stropu až na dlážku, ktoré do miestností pustia čo najviac slnečného žiarenia.

Aby priestory zostali jasné, ale neboli fádne, je potrebné svetlo vnútri aj udržať. Na okná použite ľahké závesy z priesvitného materiálu, hodvábu, šifónu, jemnučkého ľanu alebo mušelínu.

Obývačka v škandinávskom štýle

Drevo a jasné farby sa nevylučujú, práve naopak – miestnosť krásne osvetlia

Zrkadlá sú dôležitým elementom, pretože podporujú šírenie svetla. Musia byť umiestnené tak, aby opticky zväčšovali priestor a odrážali svetlo ďalej do miestnosti.

Biela a pastelové farby

Biela farba je najpoužívanejšou farbou tohto smeru nakoľko nepohlcuje svetlo, ale naopak ho od seba odráža. Doplniť ju môžete doplnkami či nábytkom v jemnej sivej, ružovej, modrej či pastelových farbách, ktoré priestor tiež rozjasnia. Svoje miesto tu má i matná zelená v odtieni mäta. Farby treba voliť tak, aby vhodne dopĺňali čistú líniu priestoru.

Kontrast je povolený! Vytvorte ho ideálne pomocoutmavších prírodných odtieňov nábytku,rôznych textúr na prikrývkach či vankúšoch alebočiernych rámov obrazov.

Obývačková stena Duras v interiéri

Moderná obývacia stena Duras vdýchne miestnosti severskú eleganciu

Funkčnosť

Jednoduchý, ľahký a estetický nábytok bez zbytočných detailov je základom každého severského priestoru. Dôležité je vytvoriť funkčné a praktické prostredie. Každý prvok má svoje miesto a úlohu.

Elektrické príslušenstvo, ktoré tento smer hojne využíva, tiež dodržiava jednoduché línie. Na dokonalé osvetlenie využitezávesné svetlá nad kuchynským ostrovčekom alebostolnú lampu severského dizajnu. Škandinávske lampy sa rovnako ako zvyšok priestoru nesú v znamení prostoty a funkčnosti.

Spojenie s prírodou

Škandinávsky štýl bývania používa prírodné tvary a prvky na vytvorenie útulného dojmu. Každý priestor vhodne doplní škandinávska komoda v prírodných farbách dreva.

Obývačka so sedačkami Scandi

Oblé tvary a vysoké nohy nábytku podčiarkujú škandinávsku eleganciu

Škandinávsky nábytok preferuje čisté línie a organické tvary na každom jednom kuse. Vysoké nohy a nožičky vytvárajú dojem veľkého priestoru a vzdušnosti. Elegantný a moderný nábytok môže byť vhodne doplnený kovovými doplnkami.

Prírodné prvky, ako je váza čerstvých kvetov, prinesú farebnosť a priestoru dodajú sviežosť a krásu. Štýl prinesú aj rastlinyv črepníkoch, ktoré v tomto smere slúžia ako dôležité dekoračné prvky, na ktoré by ste nemali zabudnúť.

Drevo

Drevo neodmysliteľne patrí ku škandinávskemu štýlu. Použiť ho môžete nielen na nábytok a podlahu, ale aj na steny či stropy. Teplé materiály nábytku pôsobia jednoliato s ostatným priestorom a vytvárajú útulný dojem. Ideálne je použitie svetlých tónov alebo dokonca vyblednutého či ošúchaného dekóru.

Škandinávska kuchyňa využíva drevo ako základ pre kuchynskú linku a podlahu. Jedáleň vhodne doplnia elegantné škandinávske stoličky a drevený stôl. Nadčasovosť, ktorú dokáže škandinávsky štýl kuchyne vytvoriť, určite oceníte aj v nadchádzajúcich rokoch.

Obývačka v škandinávskom štýle

Drevo, bielu a jednoduché línie kombinuje nábytkový program Primo dokonale

Škandinávska pohovka na vyšších nožičkách vhodne doplnená o drevené konferenčné stolčeky a stoličky ľahko zaručí moderný vzhľad. Vhodné je využitie kovových prvkov. Škandinávsky štýl nad prílišné dekorácie vyzdvihuje kvalitné spracovanie, remeselnú perfekciu a prvotriedne materiály. To všetko sa snúbi v ponuke nemeckých sedačiek HENRY STYLE.

Kožušinové doplnky a škandinávske dekorácie

„Scandi“ spálňa nie je iba škandinávska posteľ, ale vhodné možnostvo rôznych dekorácií ako sú vankúše a prikrývky s jednoduchými geometrickými tvarmi či huňaté kožušiny na podlahe.

Spálňa v škandinávskom štýle

Severskú čistotu ľahko prinesiete aj do spálne s posteľou Helena

Nakoľko sú severské krajiny veľmi chladné, prenáša tento štýl teplo dovnútra pomocou materiálov ako sú kožušiny, ovčia vlna a jemná bavlna. Tieto doplnky do priestoru dodajú novú textúru a tým vnesú trochu kontrastu.

Na dosiahnutie čistoty vyžaduje škandinávsky štýl monochromatickú farebnú paletu, napríklad tóny, odtiene a jas odvodený z jednej farby. Pre ozvláštnenie preneste trocha vonkajšej prírody do vnútra pomocou drevených doplnkov, nábytku, zelených rastlín a čerstvých kvetov. Neváhajte dodať kontrast a akcent čiernou farbou, ale s prísnou mierou. Priestor musí zostať zároveň vzdušný a svetlý.

Tak sa nechajte zlákať trendy minimalizmom, prineste do vášho domova svetlo a nakloňte sa k optimistickému životu severanov s týmto moderným štýlom bývania.

Akcia Okay

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.