Nechajte váš domov rozžiariť v štýle prepychového glamouru

Osobnosti niektorých z nás boli predurčené na to, aby žiarili. Preto by nám nemalo nič brániť v tom, aby sme naše domovy nenaplnili rovnakou žiarou. Synonymom k nej je dizajnérsky štýl glamour. Inšpirovaný nablýskanými interiérmi luxusných hollywoodskych domov z minulého storočia, moderný glamour integruje prvky moderných trendov bývania.

Glam, ako sa glamour skrátene označuje, sa vyznačuje extravaganciou, sofistikovaným luxusoma dávkou dramatickosti. Od svojho stále populárneho hollywoodskeho predchodcu sa moderný glam odlišuje umierneným nádychom minimalizmu a moderny.

Výborne sa hodí do priestorných bytov či domov a efektne využije aj špecifiká stavieb minulého storočia. Ako teda vyzerá v praxi?Predstavujeme vám recept na skutočnú infúziu prepychu.

Začína to farbami

Moderný charakter glamour štýlu stavia na kombinácii troch farebných prvkov: neutrálnejbielej, sivej a čiernej, potom metalickejzlatej, striebornej či mosadznej a nakoniec akcentovejfarby. Pri jej výbere máte voľnú ruku, kontrastných kombinácií farieb by nemalo byť príliš.

Spáľna v glamour štýle

Zafírová modrá v kombinácii so zlatou vyzerá na glamour kresle skutočne kráľovsky a vznešene.

Do tejto tretice výborne zapadajú pastelové odtiene, ale aj hlboké tóny na vytvorenie odvážneho a dramatického dojmu. Nič však neznačí luxus lepšie, než farby drahokamov – rubínová červená, zafírová modrá, ale aj tyrkysová či ametystová. Buďte odvážny.

Farebných variácií tento štýl umožňuje mnoho. Vyberte preto takú, ktorá vám imponuje najviac. Môžete zvoliť tmavé základné tóny doplnené sýtymi farbami alebo čisto biely interiér so zlatými prvkami.

Obývacia izba v glam štýle so sedačkou Morgat

Zvislé ryhy sedačky Morgat sú učebnicovým príkladom moderného glamu.

Steny často nezostávajú holé, veľmi populárne sú nástenné kazety a drevený obklad s jednoduchými líniami. Môžete ich aj namaľovať rovnako ako stenu. Využívajú sa aj tapety.

Glamour nábytok vyberajte dôkladne

Pôvodným hollywoodskym interiérom dominovali staromódne až antické motívy nábytku. Vplyvom súčasných trendov však tieto pompézne kúsky ustúpili čistejším líniám a jednoduchším architektonickým prvkom. Uspejete s jednofarebným, bielym nábytkom s lakovaným lesklým povrchom alebo s dekórom pripomínajúcim mramor, aký má napríklad obývacia stena Arnave. K tmavým farbám sa výborne hodia aj neutrálne farby, napríklad šedý mat.

Nábytok ladený v glamour štýle

Luxus do interiéru prinesie nábytok s prvkami kovu, mramoru, alebo prvotriednymi látkami.

Sedačkou dokážete do interiéru priniesť skutočný pocit prepychu. Zásadná je v tomto prípade voľba tvaru a materiálu. Mierte na staromódne kúsky s mohutným operadlom v chesterfield štýle, zamatové poťahy s čalúnením, veľké luxusné vankúše, hodvábne obliečky a deky alebo zažiarte faux kožušinou na taburetoch. Kombinujte tvary a veľkosti nábytku pre podmanivý kontrast.

Všetko, čo sa blyští

Prvoplánový by rozhodne nemal byť výber funkčného nábytkustoličiek, stolov, konferenčných stolíkov, skriniek. Ich hlavnou úlohou spoločne s doplnkami je do priestoru vniesť prvky luxusu, bez ktorých by glamour štýl nefungoval.

Stolíky v glamour štýle

Odkladacie stolíky ako Moser alebo Golden sú pre glamour štýl charakteristické.

Ide o nablýskané kovové nohy či rámy nábytku a mramorové povrchy. Vyberajte pozlátené, pozinkované, chrómové aj mosadzné úpravy a povrchy z ružového zlata. Kameňu vládne biely i čierny mramor. Nešetrite, ale cieľte na rovnováhu.

Klenoty v podobe doplnkov

Rovnako pompézne by mali byť aj doplnky, vrátane nástenných dekorácií a osvetlenia. Vyzývavými kúskami netreba priestor preplniť, ale chýbať jednoducho nemôžu. Centrom záujmu sa môže stať napríklad extravagantný luster. Nezabudnite na zrkadlá, sklo a krištáľ. Akákoľvek symetria charakter glamour designu iba podporí.

Ak vám učarovala luxusná elegancia spojená s osobnosťou a pompéznosťou a zároveň máte radi zlaté či strieborné dekorácie, neváhajte. Nechajte váš domov zažiariť podľa vzoru hollywoodskych hviezd.

Akcia Okay

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.