Ako vybrať rúru na pečenie?

Plynová alebo elektrická rúra – ktorú z nich si vybrať?

Je ťažké sa rozhodnúť, aký typ rúry na pečenie by mal byť v kuchyni. Plynová, tak ako aj elektrická rúra si splnia svoju úlohu, či už sa to týka prípravy jedál alebo dezertov.

Ak sa rozhodujete medzi elektrickou alebo plynovou rúrou, treba zvážiť, na akú činnosť budete toto kuchynské zariadenie používať. Máte radi cukrárske experimenty a neviete si predstaviť týždeň bez lahodného koláča? Vyberte si plynovú rúru, ktorá udržuje konštantnú teplotu pečenia. Pre milovníkov sladkého pečiva bude skvelým pomocníkom plynový sporák s plynovou a teplovzdušnou rúrou. Toto zariadenie má väčší výber programov a umožňuje piecť akékoľvek, aj tie najnáročnejšie múčniky, a zároveň pripravovať krémy, plnky alebo polevy.

Plynové a elektrické rúry majú rôzne prevádzkové náklady. Používanie plynových sporákov a rúr je lacnejšie ako modely na elektrinu a šetrí tak vašu peňaženku.

Aké sú výhody elektrickej rúry?

Na druhej strane má elektrická rúra na pečenie tiež mnoho výhod. Funguje skvele pri každodennom používaní. Toto zariadenie sa rýchlo a rovnomerne zohreje, je vhodné na pečenie jedál a na prípravu už vopred pripravených jedál. Moderné modely majú mnoho ďalších funkcií a schopnosť presne nastaviť teplotu a čas pečenia. Elektrické rúry majú zvyčajne funkciu cirkulačného systému a mnoho ďalších praktických funkcií, ktoré uľahčujú používanie zariadenia.

Mnoho novších modelov elektrických rúr na pečenie je doplnených samočistiacou funkciou. Vďaka nej môžete rýchlo a pohodlne odstrániť z rúry zvyšky pripálených jedál a mastnotu. Bez ohľadu na to, či si vyberiete plynovú alebo elektrickú rúru - nezabudnite, že každá z nich vyžaduje pravidelnú údržbu a čistenie.

Plynový sporák s elektrickou rúrou - dobrá kombinácia?

Na trhu je k dispozícii veľa modelov, ktoré fungujú na plyn a elektrinu zároveň. Takýmto spotrebičom je plynový sporák s elektrickou rúrou, ktorý kombinuje výhody oboch riešení. Elektrická rúra vám umožní rýchlo a pohodlne pripravovať pokrmy pomocou prídavných funkcií zariadenia, ako je funkcia rozmrazovania. Plynový sporák zasa zníži vaše náklady pri častom varení. Na trhu sa nachádzajú modely plynových a elektrických samostatných varičov s rôznym počtom horákov a vzdialenosťou medzi nimi, preto presne prispôsobíte zariadenie vášmu priestoru. Ak chcete znížiť náklady na rodinné varenie, vyberte si plynový sporák s plynovou rúrou. Pri jeho používaní však nezabudnite zabezpečiť dostatočné vetranie v miestnosti a pravidelne kontrolujte prípojku na plyn.

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.