Ako na montáž kuchynského drezu?

Niektoré typy drezov zvládne namontovať takmer každý, pri iných budete potrebovať šikovného majstra. Drez je súčasťou kuchynskej linky a jej montáž nie je niekedy vôbec jednoduchá. Existuje niekoľko typov montáže kuchynského drezu. Poďme sa pozrieť na jednotlivé typy montáží.

Montáž zhora na pracovnú dosku

Tento typ montovania je najčastejší, keďže sa jedná o najjednoduchší spôsob montáže drezu. Pri tomto spôsobe montovania sa drez položí zhora do výrezu na pracovnej doske. Niektoré drezy disponujú tesnením už priamo z výroby, pri iných je potrebné pri montáži použiť silikón. Kuchynský drez sa upevní na pracovnú dosku zospodu pomocou úchytov. Tento spôsob montáže je vhodný pre každý typ pracovnej dosky a zvládne ho aj bežne skúsený majster.

Nerezový drez namontovaný hore na pracovnej doske

Najjednoduchšia montáž drezu je zhora na pracovnú dosku

Presahová montáž

Podobne ako montáž zhora funguje aj presahová montáž. Esteticky pôsobí drez kompaktne s pracovnou doskou. Kuchynský drez sa naloží zhora do výrezu na doske. Vrchný lem drezu tvorí na kuchynskej doske len veľmi nepatrný presah, vysoký iba hrúbkou drezu.

Montáž kuchynského drezu do roviny s pracovnou doskou

Montáž do roviny je najzložitejší, ale najefektívnejší typ montáže. Tento typ montáže sa využíva v kombinácii s pracovnými doskami z kameňa, keramiky či kompozitných materiálov. Do pracovnej dosky sa spraví okolo výrezu zárez. Do tohto zárezu sa nanesie silikón. Kuchynský drez sa položí na silikón a zospodu sa upevní o kuchynskú dosku úchytmi. Obvodový lem drezu vytvára rovinu s kuchynskou doskou bez optických rušivých hrán. Tento typ montáže je vhodný do moderných minimalistických kuchýň.

Kuchynský drez v rovine s pracovnou doskou

Drez v rovine s kuchynskou pracovnou doskou pôsobí veľmi elegantne

Montáž pod pracovnú dosku

Vďaka tomuto riešeniu bude drez "schovaný" pod pracovnou doskou. Táto montáž sa hodí pre pracovné dosky, ktoré sú vyrobené z materiálov odolných voči vlhkosti. Medzi okraj drezu a dolnú hranu dosky sa nanesie silikón. Pomocou špeciálnych úchytov sa drez upevní o kuchynskú dosku. Veľkou výhodou tohto riešenia je eliminácia hrán v okolí drezu, preto akúkoľvek špinu či omrvinku stačí zamiesť do drezu bez toho, že by sa niekde zachytili.

Drez namontovaný pod pracovnou doskou

Kuchynský drez pod pracovnou doskou eliminuje hrany drezu a uľahčuje upratovanie

Montáž kuchynského drezu medzi pracovné dosky

Tento variant sa používa hlavne u sektorových kuchýň s pevnými modulmi skriniek alebo pri štýlových vidieckych kuchyniach, kde drez pôsobí dominantným dojmom. Drez sa jednoducho položí na skrinku medzi dve pracovné dosky a uchytí sa skrutkami. Túto montáž zvládne aj bežne skúsený majster.

Pred samotnou montážou je dôležité si premyslieť, či má drez dostatočný počet otvorov (na vodovodnú batériu, sifón) a či vám vyhovuje veľkosť otvorov. Montáž kuchynského drezu nie je až taká náročná vec. Bežne skúsený majster si s tým isto poradí. Spôsob, akým ho namontujete je už len na vás.

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.