Ste pripravený na DVB-T2?

Ako už určite viete, pozemné televízne vysielanie DVB-T u nás prechádza veľkou zmenou. Postupne je prepínané na nový štandard DVB-T2, ktorý pre koncového zákazníka znamená predovšetkým zvýšenie kvality obrazu. Prináša ale tiež pár nepríjemností, ktoré bude musieť televízny divák podstúpiť. Povieme vám stručne, čo vás čaká a ponúkneme niekoľko ciest k tomu, aby ste si mohli užívať ostrý obraz a dobrý zvuk..

Je to naozaj potrebné?

Pokiaľ už teraz máte doma káblovú televíziu, satelitalebo IPTV, zmeny sa vás netýkajú. Čo však nie je dôvodom na to, aby ste sa nerozhliadli po novom televízore. Domov by sa vám určite hodila nejaká smart TV, ak sledujete filmy aj z iných zdrojov, zvážte 4K, HDR, pripojenie k WiFi, operačný systém atď. Ale o tom si povieme viac niekedy nabudúce.

Dnes sa zameriame na vás, ktorí chytáte televízny signál cez anténu. Nebojte sa, na strechu liezť nemusíte - ak ste doteraz sledovali digitálne pozemné vysielanie, anténu nie je potrebné meniť. Ak bývate v bytovom dome a využívate spoločnú televíznu anténu, zistite si u správcu budovy, či ste na DVB-T2 pripravený.

Aby ste mohli prijímať televízny signál v novom štandarde DVB-T2, musíte byť vybavený prijímačom, ktorý si s ním rozumie (mal by zvládať kompresné riešenie HEVC/H.265, ale ani tým vás nebudeme zaťažovať). Kompatibilné televízory alebo set-top-boxy sú DVB-T2 certifikované, čo výrazne uľahčuje orientáciu v ponuke. Set top box dvb-t2 v e-shope OKAY.sk nájdete ľahko, pretože parameter DVB-T2 je v súčasnosti jedným z najdôležitejších.

Televízor alebo set-top box?

Nové televízory umožňujú využiť DVB-T2 naplno a v porovnaní s vaším starým televízorom vás isto uchvátia špičkovým obrazom. Ak sa nevyznáte vo všetkých tých technických parametroch, stačí len, keď si rozmyslíte, akú veľkosť uhlopriečky TV chcete, čo od nej čakáte a koľko ste ochotný za ňu zaplatiť. 

Televízory

Výrobcovia TV sa snažia divákom ponúknuť ten najlepší možný zážitok. Už sme naznačili, že okrem veľkosti uhlopriečky a rozlíšenia je dobré sa orientovať v technológii displeja, hĺbke farieb, možnostiach pripojenia, operačnom systéme, režimoch zvuku a obrazu a pod. Nie nadarmo je OKAY najväčším predajcom televízorov!

Set-top box je krabička, ktorá vie televízny signál prijať, ale nevie ho sama zobraziť. Na to potrebuje televízor, ale vystačí si aj s nejakým starším. Výhodou set-top boxu je oveľa nižšia cena, než akú by ste museli zaplatiť za novú TV. Ani inštalácia nie je zložitá - vybalíte krabičku, pripojíte pár káblov, naladíte a už môžete pozerať. Pozrite sa na ponuku set-top boxov u nás v OKAY.

Set-top boxy

 

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.