Zdravé vyprážanie? Všetko je možné s teplovzdušnou fritézou

Zdravé fritovanie, Na prvý pohľad sa môžu niekomu zdať tieto dve slová nezlučiteľné. Veď predsa fritovanie a zdravé jedlo nemôžu spolu súvisieť. Naviac keď hovoríme o fritovaní, tak si každý z nás predstaví odstavené hranolky vo fritéze, z ktorých odkvapkáva olej, a to teda nie je práve lichotivý pohľad pre naše srdce a cievy.

Avšak technológia vo svete je na vzostupe a pomáha ľuďom v najrozmanitejších oblastiach, nemôže obísť ani naše kuchyne. Za týmto účelom bola vytvorená aj teplovzdušná fritéza ako pomocník pre tých, ktorí vyznávajú zdravý životný štýl, no radi si doprajú aj gurmánsky zážitok v pohodlí svojej domácnosti. Zároveň je vhodná aj pre ľudí, ktorí si musia strážiť svoj zdravotný stav či už kvôli problémom s váhou, cholesterolom alebo nepriaznivému metabolizmu.

Varte s nízkym obsahom oleja

Práve najväčšou výhodou používania teplovzdušnej fritézy je znížený obsah tuku vo varenom jedle. Zatiaľ čo do bežnej fritézy je potrebné na vyprážanie pridať minimálne pol litra oleja, táto si vyžaduje iba jednu lyžicu a o zvyšok sa postará horúci vzduch. Ak aj vy patríte k milovníkom hranoliek, môžete dať teraz zbohom spáleným zvyškom oleja, a namiesto toho si jedlo vychutnáte bez akýchkoľvek výčitiek s minimálnym obsahom tuku.

Tieto moderné fritézy neslúžia ale iba na vyprážanie hranoliek. Vďaka svojej univerzálnej vlastnosti v nej môžete pripravovať rôzne pokrmyako mäso, zeleninu, ryby, syrové tyčinky alebo slaninu. Keďže teplovzdušná fritéza má podobné vlastnosti ako rúra, dokážete v nej dokonca upiecť aj pizzu alebo niektoré druhy koláčov a pečiva.

Rôzne spôsoby využitia teplovzdušnej fritézy

V teplovzdušnej fritéze môžete pripraviť dokonca aj koláče, keďže funguje na podobnom princípe ako rúra na pečenie

Za rúškom technológie

Ako napovedá aj jej samotný názov, základ teplovzdušnej fritézy tvorí rovnomerná cirkulácia horúceho vzduchu, v rámci ktorej vnútorný ventilátor zabezpečí prenos maličkých kvapiek oleja do jedla. Cirkulácia horúceho vzduchu napodobňuje hĺbkové vyprážanie tým, že vytvára chrumkavú vrstvu. Práve vďaka danému systému je jedlo aj s použitím trošky oleja zlatisté a šťavnaté. Okrem varenia je táto fritéza vhodná aj na ohrievanie jedla, navyše bez vplyvu elektromagnetického žiarenia.

Je vhodná teplovzdušná fritéza aj pre mňa?

Varenie vo fritéze daného typu vám tiež pomôže vyhnúť sa škodlivému spracovanému tuku, ktorý môže zvýšiť riziko srdcových chorôb a cukrovky 2. typu. Ukázalo sa, že opätovné použitie oleja na vyprážanie zvyšuje krvný tlak a cholesterol a spôsobuje cievny zápal. Je tu tiež otázka karcinogénov. Vyprážanie v teplovzdušnej fritéze preukázalo, že na vzduchu sa produkuje podstatne menej akrylamidov, škodlivých zlúčenín, ktoré vznikajú, keď sa aminokyseliny v potravinách, ako sú zemiaky alebo chlieb, zahrievajú na veľmi vysoké teploty.

Nenáročná údržba

Obrovskou výhodou teplovzdušnej fritézy je aj jej samotné čistenie. Už dávno sú za nami časy, kedy boli ľudia ochotní stráviť dlhší čas pri čistení kuchynských pomocníkov. Najnovšie fritézy sú navrhnuté tak, aby svojmu majiteľovi ušetrili čas a prácu s nimi. Vanička na varenie je v úplne zakrytá, čo znamená, že sa vyhnete striekaniu oleja a mastnoty do prostredia. Tuk, ktorý sa vytvára varením jedla, klesá do olejovej vane. Olejovú vaňu stačí vybrať a umyť tak, ako bežný kuchynský riad. Vonkajšiu časť fritézy je postačujúce iba pretrieť vlhkou handričkou. Čistenie fritézy by sa malo vykonávať hlavne štetcom. Nepoužívajte kefy s tvrdými štetinami ani drôtenky z ocele, pretože to môže poškodiť fritézu, najmä ak je potiahnutá teflónom.

časti fritézy v umývačke riadu

Vyčistiť časti teplovzdušnej fritézy nie je žiadna veda - väčšina sa dá pohodlne umyť v umývačke riadu

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.