Čo je USB OTG?

Bežné USB kľúče sú známe vďaka svojej prenosnosti a pohodlnosti pri ukladaní väčšieho množstva dát na ich prenos, ale nedajú sa prepojiť s mobilným telefónom, či tabletom. USB OTG, celým názvom USB On-The-Go, je možné prepojiť s viacerými zariadeniami, avšak k najpopulárnejším patria mobily s operačným systémom Android.

Ako funguje OTG USB?

OTG USB je štandardizovaná špecifikácia, ktorá umožňuje zariadeniu, napr. mobilnému telefónu so systémom Android, čítať údaje z flash disku bez potreby počítača. V tomto prípade sa smartfón v podstate stáva hostiteľom USB a túto schopnosť nemá každé zariadenie. Všetko, čo k prepojeniu USB kľúča s vaším smartfónom budete potrebovať, je USB OTG kľúč alebo USB OTG connector kábel a kompatibilný telefón. On-The-Go je dostupný buď v micro-USB prevedení, ale aj vo variante USB C OTG connector. Ak sa bojíte, že takýto USB OTG connector kvôli jeho malej veľkosti stratíte, tak odporúčame kúpiť USB OTG kábel. Obe zaberajú veľmi málo miesta a ľahko sa schovajú do vrecka.

Duálny USB kľúč s OTG koncovkou

Niektoré USB kľúče majú duálnu koncovku - z jednej strany majú OTG a z druhej USB

Kompatibilita zariadenia

Ako zistíte, či je vaše zariadenie kompatibilné s OTG USB? Nemusíte sa prehrabávať v manuáloch od smartfónu alebo tabletu. Jednoduchým riešením, ktoré odporúča väčšina odborníkov, je stiahnuť si pomocou aplikácie Google Play aplikáciu na otestovanie kompatibility vášho zariadenia. Na Google Play existuje mnoho aplikácií určených pre zistenie kompatibility. My odporúčame USB OTG Checker od vývojárov z FaitAuJapon a Bubble Shooter Game, prípadne Easy OTG Checker od PEGI 3, ktoré majú najväčší pozitívny ohlas od užívateľov. Pri použití týchto aplikácií zistíte, či je váš smartfón kompatibilný s OTG USB jedným kliknutím.

USB OTG connector kábel na prepojenie USB kľúča s mobilným telefónom

USB OTG kábel vám umožní prepojiť USB kľúč s mobilným telefónom

Herné možnosti

Chcete hrať hry na telefóne pomocou joysticku? Android Pie a jeho novšie verzie podporujú prepojenie Xbox One joysticku. Staršie verzie ovládačov Xbox 360 taktiež fungujú spolu s On-The-Go a Androidom. Ak si teda chcete zahrať vašu obľúbenú mobilnú hru s joystickom, tak naším tipom pre vás je USB OTG connector.

Ďalšie využitie

Máte doma, v práci alebo v škole tlačiareň s podporou Wi-Fi? Vďaka OTG USB a mobilu si teraz budete môcť vytlačiť veci rovno cez mobilný telefón. Pomocou On-The-Go viete prepojiť napr. tablet s digitálnou zrkadlovkou, DSLR fotoaparátom a premeniť tablet na živú obrazovku so schopnosťou zachytiť, zaostriť, či ovládať rýchlosť uzávierky fotografie a oveľa viac. V neposlednom rade viete využiť OTG s bezdrôtovou klávesnicou a myšou s jednotným prijímačom. Potrebujete pracovať s Wordom, Excelom alebo inými programami a nemáte nablízku počítač? Odporúčame kúpu bezdrôtovej klávesnice a PC myši a On-The-Go zariadenia a môžete pracovať aj na mobile.

USB OTG kľúč a USB OTG kábel môžu byť vďaka svojmu širokému využitiu veľmi užitočnou investíciou. Preto neváhajte a tiež si jeden kúpte.

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.