Spite zdravo - ako vybrať anatomický vankúš?

Výhody, ktoré prinášajú anatomické vankúše

Predpokladáme, že máte vybranú správnuposteľ a matrac. 90 % vášho zdravého spánku je vyriešených. 10 % bude tvoriť vankúš. Možno máte problémy s bolesťami krčnej chrbtice a snažíte sa spávať na rovnej posteli. To však nie je pre každého najkomfortnejšie. V minulosti boli na výber len páperové vankúše. Dnes je na výber množstvo tvarov, materiálov a je naozaj zložité si vybrať. Špeciálnym typom vankúšov súanatomické vankúše. Už z názvu môžeme podľa slova anatomický identifikovať, že sa jedná o vankúše, ktoré sa prispôsobia telu človeka. Ich vlastnosti umožňujú zaujať pri spánku prirodzenú aj správnu polohu a znižujú tak riziko zlého položenia krčnej chrbtice počas spánku.

Anatomické vankúše sú určené pre ľudí, ktorí už trpia bolesťami krčnej chrbtice, ale aj pre tých, ktorí chcú predísť problémom a jej bolestiam. Najvhodnejší anatomický vankúš, ktorý zabezpečuje maximálnu ochranu pred bolesťami krčnej chrbtice je vankúš s dvoma vlnami. Jedna vlna je tvrdšia a zabezpečuje pevnú oporu, druhá vlna je mäkšia a zabezpečuje komfortný priestor pre vašu hlavu.Pri spaní na anatomickom vankúši sa fantasticky zlepší aj prietok krvi a tým pádom bude váš spánok hlbší a vy sa ráno zobudíte plní energie.

Pri prechode na anatomický vankúš si treba dať pozor na prechodné obdobie. Šijové svalstvo je navyknuté na zlú polohu a keď sa uloží na zdravotný vankúš, ktorý telo núti do inej, anatomicky správnej polohy, môže sa ako reakcia dostaviť bolesť krčnej chrbtice. Anatomický vankúš rieši iba oblasť hlavy, krku a ramien, nijak teda neovplyvní kvalitu spánku na nevhodnom matraci. Preto je dôležité v prvom rade vybrať správny matrac, ktorý zaručí vhodné rozloženie vášho tela a správnu polohu chrbtice.

Anatomické vankúše sa vyrábajú v rôznych tvaroch a každý je určený pre inú polohu spánku. Niektoré sú určené pre spánok na boku a na chrbte, iné zase len na boku alebo len na bruchu. V prípade, že nemáte jednu najčastejšiu polohu, ale zvyknete často meniť polohy, ideálnou voľbou je pre vás vankúš klasického tvaru.

Vlastnosti anatomického vankúša

Kvalitný anatomický vankúš by mal byť flexibilný, vzdušný, odolný voči tlaku trvácny a antibakteriálny.

Každý anatomický vankúš by mal byť vybavený i snímateľným poťahom vhodným do práčky. Tým z hygienického hľadiska zabránite šíreniu nežiaducich baktérií.

anatomický vankúš

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.