Prepäťová ochrana - ochráňte nielen svoj počítač

Či už vám nestačí počet zásuviek, alebo chcete pridať vrstvu ochrany medzi vašeelektrické zariadenia a vonkajší svet, určite si budete nakoniec chcieť kúpiť prepäťovú ochranu. S neuveriteľnou škálou cien a funkcií, je ťažké zistiť, čo stojí za tie peniaze a čo je nie.Prepäťové ochrany často vyzerajú rovnako ako predlžovačky, ale nie všetky predlžovačky sú prepäťové ochrany. Iba prepäťové ochrany skutočne pomáhajú chrániť vaše zariadenia proti prepätiu. Mnohé rozvodky sú len predlžovacie káble bez akejkoľvek ochrany.

Prepäťová ochrana alebo rozvodka

Predlžovačky (predlžovacie prívody alebo rozvodky) a prepäťové ochrany, nazývané aj zvodiče prepätia, sú rôzne.

Poväčšine sú rozvodky lacné, viacúčelové produkty, ktoré sú iba rozšírením zásuvky nachádzajúcej sa v stene. Tieto zvyčajne majú istič (on/off switch) nejakého druhu, ale väčšina z nich neponúka žiadnu skutočnú "ochranu" pred elektrickými výkyvmi.

Prepäťové ochrany sú tiež relatívne lacné, ale na rozdiel od rozvodiek ponúkajú určitú úroveň ochrany pre výkonné spotrebiče.

Tipy a triky pri kúpe

Vždy si kúpte prepäťovú ochranu s väčším obsahom zásuviek

Vždy budete potrebovať viac zásuviek. Nepochybne budete pridávať ďalšie zariadenia, bez toho, aby ste museli vypájať tie čo sú už zapojené. To neznamená, že ak potrebujete štyri extra zásuvky, kúpite si rad kde ich je dvanásť, ale šesť je pravdepodobne dobrá investícia.

Zakúpte si takú, ktorá má dostatočný rozostup pre veľké zástrčky

Mnohé zariadenia používajú adaptéry - zástrčky, ktoré konvertujú striedavý prúd na jednosmerný prúd a vyzerajú ako krabičky s elektrickými hrotmi. Zvážte prepäťovú ochranu so širšími rozstupmi medzi zásuvkami, aby sa prispôsobili robustným zástrčkám.

Ako často by ste mali nahradiť prepäťovú ochranu?

Prepäťové ochrany nevydržia večne. Komponenty, ktoré sú používané na odvádzanie energie, sa môžu opotrebovať v dôsledku prepätia. To znamená, že život prepäťovej ochrany závisí od toho, ako často sa vo vašej oblasti vyskytujú prepätia. Prepäťová ochrana môže absorbovať len obmedzené množstvo dodatočného výkonu.

Niektoré prepäťové chrániče majú svetielko, ktoré zhasne (alebo zasvieti), aby ste vedeli, kedy už neposkytujú žiadnu ochranu, zatiaľ čo niektoré z drahších prepäťových chráničov môžu mať dokonca zvukový alarm, ktorý sa zapne, aby ste o tom vedeli. Dávajte pozor na prepäťovú ochranu a nahraďte ju, ak zistíte že už nespĺňa účel ochrany vašich elektrických zariadení.

prepatova ochrana

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.