Soundbar - cesta k dokonalému ozvučeniu vašej obývačky

So soundbarom zažijete nezabudnuteľný zvukový zážitok pri sledovaní vášho obľúbeného seriálu, či počúvaní hudby. Síce by ste mohli zvoliť k vášmu televízoru domáce kino, avšak soundbar vám vykúzli za menej peňazí viac muziky. Navyše nezaberie toľko priestoru ako domáce kino a zmestí sa pokojne pod alebo nad váš televízor. Soundbar teda znie ideálne pre tých, ktorí hľadajú reproduktorovú súpravu menších rozmerov a vedia oceniť kvalitný zvuk. To, že na zvuku naozaj záleží si uvedomujú aj výrobcovia JBL, Phillips, Samsung, Sonos, Sony či LG, ktorí na trh uvádzajú stále nové a vylepšené soundbary.

Predtým, ako sa rozhodnete kúpiť si soundbar by ste mali zobrať do úvahy nasledujúce parametre:

Rozmery

Veľkosť vašej obývačky zohráva dôležitú úlohu. Čím je vaša obývačka väčšia, týmväčší soundbar by bol pre vás vhodný, nakoľko sa jeho zvuk bude rozliehať po celej miestnosti. Naopak do obývačky bytového domu je menšia veľkosť soundbaru vhodnejšia. Určite si nechcete hlasitou hudbou rozhnevať susedov.

Konektivita

Väčšinasoundbarov umožňuje pripojiť sa k vášmu televízoru bezdrôtovo, čiže si nemusíte lámať hlavu ako skryť prebytočné káble. Pokojne môžete prepojiť soundbar s mobilným zariadením, tabletom, notebookom alebo aj televízorom. Niektoré modely majú navyše v sebe zabudovanú Wi-Fi, ktorá vám umožní spárovať sa s vašim zariadením.

V prípade, že váš televízor nepodporuje Bluetooth, môžete soundbar jednoducho pripojiť k vášmu televízoru pomocou HDMI konektora. Okrem tohto konektora je možné použiť konektor USB alebo AUX. Možnosť prepojenia konektora HDMI so soundbarom zistíte tak, že na zadnej strane vášho televízora bude vstup s označením ARC.

Výstupné kanály

Určite ste si všimli, že sasoundbary od seba odlišujú i počtom výstupných kanálov. Bežne sa môžete stretnúť s číslami 2.0, 2,1, 3.0, 3.1, 5.1 atď. Prvé číslo z tejto číselnej kombinácie značí počet vodičov. Druhé číslo za bodkou hovorí o tom, či je soundbar dodávaný aj so subwooferom, keď uvidíte označenie 0 značí že nie je, naopak 1 označuje integráciu subwooferu priamo v soundbare.

Subwoofery sa delia na:

Káblový subwoofer – pomocou káblu môžete prepojiť subwoofer so soundbarom.

Bezdrôtový subwoofer – automaticky sa prepojí so soundbarom pri každom zapnutí. Jediné čo musíte urobiť, že na začiatku obe zariadenia spárujete. S dnešnými technológiami sa nemusíte báť oneskorenia zvuku ako to bolo v minulosti pri lacnejších modeloch.

soundbar

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.