Outdoorová kamera - zaznamenajte svoje letné zážitky

Leto si väčšina z nás spája so zážitkami a to častokrát aj tými adrenalínovými. Či už to je jazda na vodných lyžiach, alebo rýchla jazda na longboarde po hladkých serpentínach. Mnoho z nás sa rado podelí so svojím zážitkom s rodinou či priateľmi na sociálnych sieťach. A presne pre vás sú určené športové kamery alebo označované aj ako akčné kamery.

Priekopníkom na tomto trhu je spoločnosť GoPro a najmä ich vlajková loď HERO. Tieto kamery výrazne stúpli na popularite najmä vďaka záberom od adrenalínových športovcov. Na trhu je však mnoho značiek a modelov. Ako si teda vybrať tú správnu outdoor kameru pre seba?

Pri výbere by ste sa mali rozhodovať najmä nad týmito parametrami:

Odolnosť

Outdoor kamera sa väčšinou používa v extrémnych podmienkach kde je prach či voda. Aby vám kamera slúžila dlhodobo, musí byť jej konštrukcia dostatočne odolnáa pevná. Plášť kamery by mal byť tesný, pevný a z jedného kusu. Pokiaľ sa chcete skutočne ubezpečiť, že vaša kamera sa nepoškodí, na trhu je možné zakúpiť rôzne puzdrá a kryty.

Rozmery a hmotnosť

Športové kamery je možné umiestniť vďaka rôznym typom uchytenia na široké spektrum miest. Od riadidiel na bicykli cez helmu alebo na hruď. Zatiaľ čo na bicykli hmotnosť kamery nerozoznáte, pri umiestnení na helmu to môže byť výrazná prekážka. Navyše čím je kamera menšia, tým jednoduchšie je jej umiestnenie tak, aby vám nebránilo v pohybe. Žiaľ tu platí častokrát pravidlo, že čím je rozmer akčnej kamery väčší, tým je aj stabilita obrazu lepšia.

Kvalita obrazu

V tomto prípade zohrávajú rolu 3 hlavné faktory a to je rozlíšenie, počet snímok za sekundua stabilizácia obrazu. Čo sa týka rozlíšenia, pokiaľ chcete mať kvalitné zábery, určite siahnite po kamerách z rozlíšením FullHD alebo 4K. Pre skutočne plynulý obraz bez sekania vyberte kamery so snímkovaním 60 alebo 90 FPS (Frames per second). Určite si dávajte pozor, aby kamera disponovala aj stabilizáciou obrazu. Ten tlmí otrasy a vďaka tomu nie je záznam roztrasený. Pokiaľ chcete mať skutočne stabilizovaný obraz, je možné dokúpiť rôzne stabilizátory určené špeciálne pre akčné kamery.

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.