Práca z domu? Zariaďte si svoju pracovňu pre efektívny home office

Ako si zariadiť home office?

Priestor pre home office si dokáže nájsť ktokoľvek. Dokonca aj ľudia, ktorí v domácnosti nemajú príliš veľa miesta navyše. Prečo by ste mali vynaložiť svoj čas a úsilie na vytvorenie domácej kancelárie? Hlavným dôvodom je fakt, že budete mať všetky dôležité informácie na jednom mieste a budete môcť pracovať plnohodnotne. Vyčlenené miesto bude na vás pôsobiť akoby ste prišli do reálnej kancelárie. Ďalším dôvodom je motivácia. Pokiaľ si vopred určíte priestor na prácu, budete oveľa motivovanejší.

Žena pracuje z domu v domácej kancelárii

Aj doma môžete pracovať efektívne

Čo nesmie v domácej kancelárii chýbať?

Ak chcete pracovať doma a chcete pracovať naozaj efektívne, vytvorenie domácej kancelárie je nevyhnutnosťou. Možno si myslíte, že žiaden špeciálny priestor na prácu nepotrebujete. Opak je však pravdou. Čo budete v takej domácej kancelárii potrebovať? V prvom rade by nemal chýbať kancelársky nábytok a elektronika do kancelárie. Nevyhnutnou súčasťou sú kancelárska stolička, kancelársky stôl či multifunkčná tlačiareň. Na boku kancelárskeho stola by mal byť otvor pre počítač.

Kancelársky nábytok a elektronika v home office

Pohodlná kancelárska stolička s praktickým kancelárskym stolom vám uľahčia prácu z domu

Monitor je samozrejmosťou pracovného vybavenia. Veľkosť monitora voľte podľa priestoru, ktorý máte k dispozícii. Nekupujte si zbytočne veľký monitor k PC, pokiaľ ste pár centimetrov od neho. Otočný podstavec by k žiadnemu kvalitnému monitoru nemal chýbať. Ak pracujete na notebooku, miesto vyhradené pre počítač viete využiť napríklad na uskladnenie väčších zakladačov.

Niektoré kancelárske stoly obsahujú aj miesto pre tlačiareň. Multifunkčná tlačiareň je skvelým pomocníkom v domácej kancelárii. Dokážete na nej tlačiť dokumenty, skenovať, kopírovať či faxovať. Čo sa týka sedenia, okrem kancelárskej stoličky je možné zakúpiť si aj kancelárske kreslo. Ide o pohodlnejší spôsob práce pri počítači. Ak za počítačom trávite niekoľko hodín denne, kancelárske kreslo je najlepšie riešenie. Výber všetkých kancelárskych pomôcok voľte podľa vašich potrieb. Zamyslite sa nad tým, bez čoho sa nezaobídete a čo určite potrebujete.

Ako je to s domácim pracovným časom?

Pri práci doma dodržiavajte pracovnú morálku. Vyhraďte si čas, počas ktorého budete pracovať. Môžete si naplánovať aj prestávky. Pokiaľ budete aj doma pracovať vždy v určitý čas, budete oveľa produktívnejší. Hoci je to často lákavé, od práce neodbiehajte k domácim povinnostiam. Snažte sa rozumne si čas usporiadať a nekombinovať pracovné a domáce povinnosti. Na začiatku vášho domáceho pracovného dňa si spíšte všetky ciele a úlohy, ktoré vás počas pracovného dňa čakajú. Keď ich splníte, až potom sa môžete venovať iným činnostiam. Aby nedochádzalo k prípadnému rozptyľovaniu, tento fakt vysvetlite aj rodinným príslušníkom.

Žena pracuje v domácej kancelárii

Pri práci doma si rozvrhnite čas a nezabúdajte na prestávky

Home office je benefitom mnohých spoločností a pri práci na počítači takmer samozrejmosťou. Ak sa rozhodnete využiť prácu doma, nezabúdajte na miesto, ktoré si pre túto prácu vyčleníte. Pracovať doma vôbec nie je jednoduché. Doma sa totiž nachádza oveľa viac rušivých vplyvov než v práci. Ak si prácu dokážete rozumne časovo rozložiť, v konečnom dôsledku ide o veľmi dobrý spôsob ako skombinovať pracovný a súkromný život.

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.