Potravinová skriňa - skrytá špajza priamo v kuchyni

Miesta, kde je potrebné uskladniť potraviny, nie je nikdy dosť. Veľa druhov potravinových výrobkov je treba niekde vhodne uskladniť, nakoľko ich dátum spotreby môže byť pokojne aj jeden rok. Ak ste v štádiu plánovania interiéru, môžete to vyriešiť navrhnutím praktickej komory, tzv. špajze. Ak však potrebujete šetriť miestom alebo jednoducho máte radi všetko poruke, potravinová skrinka do kuchyne je viac ako ideálnym riešením a plnohodnotnou náhradou.

Potravinová skrinka - detail zásuvky

Do potravinovej skrinky pohodlne uskladníte potraviny s dlhším dátumom spotreby

Praktické aj dizajnové potravinové skrinky do kuchyne

Jedlo, tak ako všetko ostatné, treba nakupovať s rozumom a plánovaním. Ideálne len toľko, koľko ste schopný skonzumovať a máte preň vytvorený aj priestor. Zbytočne tak predídete vyhadzovaniu potravín či ich uloženiu na miesta, kam nepatria. Všeobecne by sa mali potraviny skladovať na chladných, suchých a tmavých miestach. Takisto by ste ich nemali nevystavovať priamym slnečným lúčom a mali by sa skladovať v potravinových obaloch, ktoré ich chránia pred vlhkosťou alebo napadnutím škodcami či hmyzom. Ideálne, čo najďalej od sporáka či chladničky a iných spotrebičov ako mikrovlnka alebo umývačka riadu. Najlepšie v potravinovej skrini.

Potravinová skriňa - polička

Väčšinu surovín je potrebné skladovať na suchom a tmavom mieste a to práve skrinka na potraviny ponúka

Potravinová skriňa je časť kuchynskej linky, ktorá zvyčajne siaha k horným skrinkám – záleží od výšky. Potravinové skrine do kuchyne majú rôzne podoby a veľkosti: zásuvkové či s dvierkami, výsuvné, výklopné s policami rôznych hĺbok alebo aj s priehradkami a boxami. Dokonca aj úzke potravinové skrinky sú praktické a ľahko v sebe ukryjú dózy s koreninami i nádoby s cestovinami. Čo sa týka ďalších potravín, tak kuchynská potravinová skriňa je ideálna na múku, cukor, oleje, zaváraniny, strukoviny. Na všetky druhy potravín existujú pragmatické organizéry.

Usporiadanie potravinovej skrine

Nezabudnite sa z času na čas pozrieť na dátum spotreby. Systém ukladania je nasledovný: tie najstaršie by sa mali nachádzať vpredu a dozadu ukladať tie trvanlivejšie resp. najčerstvejšie. Samotný obsah potravinovej skrine si usporiadajte podľa vašich predstáv, riaďte sa intuíciou. Dôležité je, aby ste s výsledkom boli spokojní a vyhovovalo vám to. Samozrejmosťou je, že by sa mali tieto priestory udržiavať v čistote.

Kuchynská linka Manhattan s potravinovou skriňou

Potravinová skriňa by mala byť prehľadne členená a takisto dostupná pri príprave jedál

Hĺbka políc by kvôli prehľadnosti a jednoduchej manipulácii nemala byť viac ako 30 cm. Často sa však stretnete s hĺbkou aj nad 50 cm a dostať sa k potravinám vzadu by mohlo byť obtiažnejšie. Pre takéto prípady sa využívajú úložné systémy a drôtené koše. Tie majú obvykle menšiu hmotnosť, a treba myslieť na to, že nimi môžu prepadnúť drobnosti či prípadné nečistoty. Podstatné pri potravinovej kuchynskej skrinke je, aby sa ľahko otvorila, mali by ste to zvládnuť jednou rukou a bola prehľadná. Varenie môže byť niekedy stresujúce, pokrm potrebujete pripraviť rýchlo. Preto si nesmiete dovoliť stratiť žiadnu minútu navyše, aby ste neisto tápali a rozmýšľali, kam ste uložili všetky potrebné veci. Už na prvý pohľad by ste mali vidieť všetky zásoby.

Ako ste sa mohli presvedčiť, potravinová skriňa vie šetriť časom i peniazmi, pri správnom zaobchádzaní. Stačí dodržiavať vyššie uvedené rady a uvidíte, že na ňu nedáte dopustiť.

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.