Moderná kuchyňa - ako ju zariadiť?

Farby a svetlo

Dnes sú v kuchyni „in” tmavé farby. Kombinácia čiernej a bielej alebo tmavého dreva má svoje opodstatnenie. Veď tmavšie plochy sa menej špinia, sú opticky trvácnejšie. V menších kuchyniach ale s tmavými farbami opatrne, pretože môžu priestor opticky zmenšovať. Osvetlenie pracovnej dosky, kuchynského ostrova či drezu by malo byť samozrejmosťou. Bodové LED svetlá či LED pásy sú naozaj efektné a praktické. Nielenže nimi vašej kuchyni dodáte moderný vzhľad, ale takisto docielite praktické osvetlenie.

Moderná rohová kuchyňa

Pracovná doska

Pracovná doska musí byť odolná voči horúcim hrncom, krájaniu alebo občasným nárazom. Tiež by mala byť ľahko umývateľná. Moderné a odolné materiály, z ktorých sa dnes vyrábajú kuchynské pracovné dosky, sú prírodný kameň, lisované drevo s povrchovou úpravou, porcelán, nerez alebo laminát či obyčajný betón.

Kuchynský nábytok

Dizajnovo by váš nábytok mal zapadať do celkového obrazu kuchyne. Zatiaľ čo dizajn je otázkou individuálneho vkusu, jeho praktické vlastnosti by mali byť rovnaké pre všetkých - uschovať čo najviac spotrebičov i potravín. Myslite prakticky a používajte skrinky s vyklápacím mechanizmom a nie s dvierkami do strán. Takisto horné skrinky sa snažte využiť maximálne ako viete a nevyužívať iba ich dno. Zásuvky pod kuchynskou doskou by mali byť plnovýsuvné, čo zabezpečí, že celý priestor pod pracovnou doskou bude maximálne využitý.

Rohová kuchyňa s oknom

Kuchynské spotrebiče

Chladnička a mraznička, varná doska alebo sporák, digestor, mikrovlnka, umývačka riadu, kávovar a malá biela technika. Vyberajte podľa dispozičného riešenia vašej kuchyne a podľa rozmerov. Dnes nie je problém vybaviť aj malú kuchyňu v paneláku modernými spotrebičmi, ktoré sa predávajú aj vo vstavanej forme, takže dokonale zapadnú do vašej kuchynskej linky. Vznikne tak dizajnový, ale aj praktický celok. Na zamyslenie je vybrať si čo najviac spotrebičov od jedného výrobcu, keďže dnes je už veľká časť spotrebičov pripojená k internetu a vy ich tak môžete ovládať zo svojho smartfónu, čo je praktické a šetrí to čas. Ak by ste mali spotrebiče len od jedného výrobcu, stačila by vám jedna aplikácia a vy by ste tak pohodlne ovládali celú kuchyňu. Výrobcovia spotrebičov sa prispôsobujú trendom, a tak máte na výber z moderných riešení kombinácií tmavých alebo svetlých farieb a skla alebo keramiky. Ak chcete mať svoju kuchyňu v štýle retro, aj v tomto prípade budete mať na výber z veľkého množstva spotrebičov v jednoduchom retro štýle. Pri umiestnení spotrebičov nezabudnite na logické zásady, ktoré by nemali byť porušené, ako napríklad sporák by mal byť čo najďalej od chladničky, chladnička by mala byť umiestnená do najchladnejšej časti kuchyne, čím predĺžite jej životnosť a zároveň šetríte náklady na chladenie.

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.