V stredu 1. 5. sú naše predajne zatvorené. Využite na nákup náš e-shop Okay.sk.

Jesenné farby vo vašom interiéri

Počas krásnej, ale upršanej jesene trávime po horúcom lete viac času doma. Domov by mal pôsobiť útulne a príjemne. Inšpirácia prírodou a prirodzená túžba rozjasniť interiér počas daždivých dní je tým najlepším nápadom pre moderný domov v jesenných farbách.

Jesenné interiéry domov

Oblečte svoj interiér do teplých farieb a jesenných vzorov.

OKAY Tip: Ako môžete elegantne ušetriť na energiách sa dozviete v našom článku tu.

Trendy farby jesene

Štokholmská rohová rozkladacia pohovka

Začnite s jednoduchými doplnkami a pokojne prejdite na reorganizáciu nábytku.

Klasické farby jesene sú žltá, oranžová a hnedá. Tento rok však neurobíte zle ani s tmavozelenou alebo bordovou. Každá farba má svoju jedinečnosť a dodá vám v priestore inú energiu.

Žltá

Neexistuje snáď žiadna iná farba, ktorá by vám dodala hrejivý pocit a okamžite vás vrátila do teplých letných dní. Žltá farba hrá jasnú úlohu na jeseň a v zime. Steny v izbách nemusíte hneď premaľovať. Dôležité je svetlo, doprajte si teplý a hrejivý odtieň. Okrem toho môžete žltú bez obáv kombinovať s inými jesennými farbami, oranžovou, červenou alebo hnedou.

Oranžová

Táto farba dodáva energiu, vyvoláva pocit tepla a predovšetkým zaháňa zlú náladu. V sychravom jesennom počasí je to nevyhnutnosť. Najlepšie vyzerá v kombinácii s tmavohnedým dreveným nábytkom. Celá pohovka alebo kreslo môžu byť oranžové, rovnako ako prehoz na posteľ alebo váza.

Červená

Nevyberajte si úplne červenú, ale skúste karmínovú, brusnicovú alebo odtiene bordovej. Červená sa hodí skôr na doplnky, ako sú prikrývky a vankúše na pohovku alebo obrusy a podložky v kuchyni.

Hnedá

Sýte a tmavšie tóny zaujmú na prvý pohľad, ale nie je ich príliš veľa. Hnedá farba evokuje drevo, prírodu a tmavé listy. Túto farbu použite na úložné priestory - prútené koše, priehradky alebo boxy. Nefarbite veľké plochy tmavohnedou farbou. Nebojte sa ani svetlejších odtieňov, pretože krásne rozžiaria interiér.

Zelená

Upokojujúca zelená farba symbolizuje prírodu a harmóniu. Hviezdou tejto jesene je tmavozelená farba, ktorá pripomína les a pôsobí majestátne až luxusne. Je vhodný v kombinácii s nábytkom z masívneho dreva, ako aj s ľahkými doplnkami z prírodných materiálov. Je vhodnejší do spálne, detskej izby alebo kúpeľne vo forme uterákov alebo rohoží.

Komoda Kava

Drevo a drevený nábytok dodajú interiéru tú správnu atmosféru.

Inšpirované prírodou

Drevo sa bezpochyby hodí do jesenného interiéru a vlastne do každého štýlového interiéru - či už ide o farbu, vôňu alebo dizajn. Existuje veľký výber dekorov dreva a farieb - vo všeobecnosti sú dekory v tmavých farbách príjemnejšie a útulnejšie. V kuchyni siahnite po drevených skriniach alebo stoličkách, v obývačke si doprajte konferenčný stolík alebo police a v spálni sa usaďte do voňavej drevenej postele.

Mäkké, teplé a štýlové

Nezabudnite jeseň oživiť doplnkami. Na dobre zvolenej pohovke alebo drevenom príručnom stolíku sa budú krásne vynímať. A každý asi vie, že dobre zvolený interiérový textil dokáže zázraky. Veď čo všetko dokážu záclony a závesy, nehovoriac o vankúšoch a prehozoch. Nebojte sa použiť viacero materiálov a vzorov, kombinujte ich a prispôsobte farby jesenným odtieňom. Dokonca aj bez použitia energie a tepla môžete podlahu vyhrievať kobercom. Položte si ho pred pohovku alebo vedľa postele a každý deň vstávajte do mäkkého.

Dni sa skracujú, svetla je čoraz menej

S jeseňou prichádzajú tmavšie a kratšie dni. Preto je potrebné pridať osvetlenie v domácnosti. Na stôl, komodu, policu alebo knižnicu pripevnite stolnú lampu a do rohu miestnosti vedľa pohovky alebo kresla voľne stojace svetlo. Nezabúdajte na sviečky, ktoré môžu okrem svetla priniesť do vášho domova aj príjemnú vôňu.

Prezrite si ďalšiu ponuku nábytku


Článok pre Vás pripravil Jana Houbová

Napíšte mi

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.