V stredu 1. 5. sú naše predajne zatvorené. Využite na nákup náš e-shop Okay.sk.

Čo je soundbar a ako ho využijete

V posledných rokoch sa na trhu so zvukovou elektrotechnikou objavuje množstvo noviniek, ktoré ponúkajú kvalitnú reprodukciu pri sledovaní filmov, koncertov alebo športových zápasov. Aj keď väčšina moderných televízorov ponúka špičkový obraz, zvukový výkon stále trochu zaostáva. Preto sú pre mnoho užívateľov jasnou voľbou samostatné reproduktory alebo soundbary.

Priestorový zvuk

Kombinácia kvalitného televízora a špičkovej reprosústavy je snom každého diváka. Hoci na trhu dnes kúpite mnoho televízorov s rozlíšením Full HD, ktoré poskytujú perfektný obraz, zvukové vybavenie je slabšie. Preto mnoho z nás vyhľadáva doplnkové reproduktory. Výrobcovia elektroniky ponúkajú veľké reproduktorové sústavy, ktoré pracujú so systémom 5.1, alebo i 7.1. To znamená, že sú zložené z piatich alebo siedmych reproduktorov a ich súčasťou je i jeden subwoofer. Pokiaľ reproduktory rozostaviate do jednotlivých rohov miestnosti, dosiahnete priestorového zvukového efektu, ktorý poznáte z kina. Zvuk prichádza do uší zo všetkých strán, takže ľahko získate uveriteľnú ilúziu, že ste sa ocitli uprostred filmového deja.

Nevýhody reprosústav

Rozsiahle reproduktorové sústavy majú ale i svoje nevýhody. Jednou z nich je iste vyššia kúpna cena. Za výkonné reproduktory k TV zaplatíte prinajmenšom ... eur. Ďalší problém môžu byť rozmery. Výkonné reproduktory sú veľké a ťažké, takže s ich umiestnením môžete mať problémy. Nepríjemnosťou môžu byť i káble, ktoré sú buď rozťahané po celej obývačke a kazia jej vzhľad alebo ich musíte zložito schovávať pod podlahové lišty. Všetky tieto problémy rieši práve soundbar.

Čo je soundbar?

Soundbarje zariadenie, ktoré dokáže vydávať kvalitný a dobre prekreslený zvuk z jedinej ozvučnice. Tento reproduktor vyniká veľmi pretiahnutým vodorovným tvarom, ktorý umožňuje jeho umiestnenie nad alebo pod televízor. Stáva sa tak prirodzeným doplnkom televízora a nenarušuje vzhľad miestnosti. Rafinovaná konštrukcia soundbaru dobre vyzerá a neobťažuje oči viditeľnými káblami. Všetko je úhľadne schované za zariadením a pripojené rovno k televízoru. Mnoho soundbarov navyše spolupracuje tiež so samostatným subwooferom, s niektorým komunikuje bezdrôtovo. Táto kombinácia teda ponúka silný basový zvuk bez kompromisov, bez výrazného zasahovania do priestoru v miestnosti. Niektoré soundbary ponúkajú možnosť rozloženia ich bezdrôtových komponentov na rôzne miesta v izbe. Soundbar príjemne prekvapí i cenou, ktorá je výrazne nižšia než u rozsiahlych reprosústav.

Soundbar prinesie do vašej obývačky strhujúci zvuk, ktorý vás vtiahne do deja každého filmu či koncertu

Soundbar je akusticky premyslený reproduktor, je ale jasné, že nedokáže ponúknuť rovnako veľkú ilúziu priestorového zvuku ako dobre rozmiestnené sústavy 5.1 reproduktorov. Väčšina soundbarov sa ale priestorovému efektu blíži tak dobre, že je s nimi väčšina užívateľov nadmieru spokojná. Pokiaľ hľadáte dizajnovo podarený reproduktor, ktorý kvalitou zvuku dosahuje na hranicu plnohodnotného domáceho kina, je soundbar ideálnou voľbou. A to i v prípade modelov s 2.1 kanálovým zvukom, pretože i tie ponúkajú neporovnateľne lepší zvuk než interné reproduktory televízorov.

Soundbar je skrátka atraktívnou kombináciou veľmi slušného zvuku, elegantného dizajnu a priaznivej ceny.

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.