Čierna farba v interiéri vás nadchne a pohltí

Ste odvážni a chcete vyskúšať nový trend? Prečo nie! Sebavedomá a vzrušujúca čierna farba vyčarí vo vašom interiéri svieži štýl, ktorý zaujme nejedného návštevníka. Vyskúšajte nielen čiernu farbu na stenách, ale aj štýlový čierny nábytok alebo čierne domáce spotrebiče. Ak ste aj vy milovníkom čiernej farby, táto výzva je určená práve vám. Poďte ďalej!

Trendy čierna farba v interiéri

Novým trendom je čierna farba v interiéri.

OKAY Tip: Ako môžete elegantne ušetriť na energiách sa dozviete v našom článku tu.

Čierna farba pre malý byt? Prečo nie!

Máte malý byt a chceli by ste predsa len vyskúšať čiernu farbu? Nemusíte sa jej vzdať. Všetko si podrobne premyslite. Vyberte si iné prvky, ktoré zjemnia efekt tmavých stien. Príkladom sú dekorácie v kombinácii so svetloružovou, zlatou, žltou, červenou alebo bielou farbou. Je pravda, že čierna farba opticky zmenšuje interiér, ale môže ho aj zútulniť a ozvláštniť. Podľa tradičného čínskeho učenia feng-šuej, ktoré sa snaží o nastolenie harmónie v priestore, je čierna farba farbou všetkého skrytého, tajomného a nepoznateľného.

Práčky Hoover s predným plnením

Čierne spotrebiče sú elegantné a moderné.

Čierna je nová biela - pre aký štýl je najvhodnejšia

Pre aký štýl je teda čierna farba najvhodnejšia? Svoje miesto si nájde najmä v industriálnom alebo minimalistickom štýle. Industrializmus miluje tmavšie farby a snaží sa rozbiť šero veľkými oknami a priestorom. Typická je kombinácia tmavých farieb s prírodnými materiálmi, ako sú kov, kameň, murivo a drevo. Minimalizmus sa riadi heslom "menej je niekedy viac" a kladie dôraz na štýlový, ale funkčný a praktický nábytok. Vzhľadom na predpísanú strohosť prevládajú neutrálne farby - tmavé alebo svetlé. V tomto štýle teda nebude domácnosť celá čierna, ale určite sa vo väčšej miere objaví na dominantnejších kusoch nábytku.

Čierny nábytok - elegantný a štýlový

Vankúše, prikrývky, závesy alebo rovno skrine, pohovky a kreslá. Začnite kdekoľvek. Čierne závesy stmavia vaše okná a dokonale uzemnia miestnosť. Pokračujte v kuchyni s čiernymi stoličkami, stolom alebo rovno cez kuchyňu. Elegantný, dôstojný, vznešený a štýlový. Presne tak bude vyzerať čierny nábytok.

Čierne spotrebiče - luxusné a praktické

Spotrebiče, či už ide o práčky, chladničky alebo vstavané rúry, jednoducho vyzerajú dobre v čiernej farbe! Vyzerá luxusne a zároveň čisto. Dobre sa kombinujú aj s farebnými spotrebičmi - čo tak červený kávovar s čiernou chladničkou? Budú vyzerať elegantne s lesklým aj matným povrchom. Farba by však stále nemala príliš dominovať.

8 tipov, ako použiť čiernu farbu v interiéri

Ak ste stále trochu zdržanliví, skúste najprv čiernu farbu len na doplnkoch, ako sú vázy, koberčeky alebo v podobe vankúšov, prehozov či prikrývok.

Elegantná čierna pohovka alebo len obyčajné kreslo bude vyzerať ako kráľovná.

Nevyhýbajte sa ani vzorom, ktoré sú vhodné na textil aj tapety. Čierna tapeta so vzorom je jemnejšia ako celá stena natretá na čierno.

Výhodou čiernej farby je, že ju môžete kombinovať ako neutrálnu farbu s takmer akoukoľvek inou farbou. Zo všetkých možných kombinácií je jednoznačným víťazom čierno-bielo-červená kombinácia.

Čierna farba je vhodnejšia do väčších, svetlých priestorov. Zatiaľ čo v obývačke si môžete ľahko dovoliť úplne čiernu stenu, v menšej kúpeľni sa rozhodnite pre tmavú práčku, rám zrkadla alebo kvetináč.

Prečo nemať čiernu kuchyňu? Zvážte aj túto možnosť. Trendovou farbou pre domáce a kuchynské spotrebiče je čierna. Ak si už netrúfate mať celú kuchyňu v tejto farbe, vyberte si čiernu chladničku, práčku alebo umývačku riadu.

Dodajte svojej spálni nádych tajomstva a pôvabu. Aj tu môže zohrávať úlohu čierna farba. Môže sa objaviť na stenách, nábytku, posteľnej bielizni alebo štýlových doplnkoch. Nechýba ani čisto praktický prvok - čierne závesy. Keď ich zatiahnete, neprepustia ani lúč svetla, takže pokojný a nerušený spánok je zaručený.

Nikdy neumiestňujte čierny nábytok pred čiernu stenu a naopak. Na dosiahnutie harmónie je potrebný kontrast. Teda čierna farba na stene a béžový alebo biely nábytok, naopak čierny nábytok pred svetlou stenou.

Čierna chladnička sa stane ozdobou vašej kuchyne.

Prezrite si ďalšiu ponuku elektra a nábytku


Článok pre Vás pripravil Jana Houbová

Napíšte mi

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.