Ako vyčistiť notebook?

Prach, zvyšky jedla pod klávesami a iné nečistoty vedia ovplyvniť správne fungovanie notebooku. Preto je vhodné aspoň raz mesačne vyčistiť notebook od všetkých nečistôt, ktoré sa nachádzajú na jeho povrchu, ako aj v jeho ventilácii. Prichádzame preto s niekoľkými tipmi, ako vyčistíte váš notebook správne, rýchlo a lacno.

Čistenie obrazovky

Pre čistenie obrazovky budete potrebovať utierku z mikrovlákna a navlhčenú špongiu. S utierkou vyrobenou z mikrovlákna očistite povrch notebooku od prachu. Odporúčame utierku ohnúť a jemne prejsť celú šírku obrazovky z oboch strán. Pri čistení obrazovky je dobré si ju pridržiavať zozadu druhou rukou, aby sa nesklápala. Taktiež sa nesnažte utierkou zoškrabovať viac zanesené škvrny, aby ste nepoškodili obrazovku. Ak nemáte utierku z mikrovlákna, vystačíte si s akýmkoľvek druhom jemnej látky. Ten však môže zanechať po sebe kúsky vlákna. Rozhodne nepoužívajte na čistenie obrazovky papierové utierky alebo vreckovky. Tie môžu poškodiť obrazovku notebooku.

čistenie obrazovky notebooku

Na čistenie obrazovky je ideálna utierka z mikrovlákna

Pri použití špongie na očistenie obrazovky od usadenejších nečistôt odporúčame namiesto normálnej vody použiť destilovanú alebo filtrovanú vodu, ktoré nenechávajú minerálne stopy na obrazovke. Špongiu musíte dobre vyžmýkať od vody, aby sa voda nedostala k hardwaru. Taktiež môžete použiť vlhkú čistiacu utierku, ale uistite sa, že jej zloženie neobsahuje žiadne chemické látky, ktoré by mohli poškodiť obrazovku.

Najjednoduchšou možnosťou, ako s istotou a kvalitou očistíte obrazovku notebooku, je investícia do setu na čistenie notebookov, ktorý obsahuje všetky potrebné prostriedky na čistenie. Takéto sety sú dostupné aj na OKAY.sk.

Klávesnica

Z klávesniceodstránite väčšie čiastočky jedla, špiny alebo prachu jednoduchým spôsobom. Chyťte notebook poriadne za jeho strany, otočte ho naopak a jemne s ním zatraste nad košom, aby z neho tieto voľnejšie čiastočky vypadali.

Na vyčistenie usadenej špiny z jednotlivých kláves použite gumu na ceruzku. Ak sa pozriete z boku na jednotlivé klávesy, uvidíte, kde presne sa špina nachádza a jemným pritlačením gumy o klávesu ju jednoducho odstránite. Po tomto kroku však bude potrebné klávesnicu znovu otrepať alebo prejsť malým ručným vysávačom. Táto špina sa dá odstrániť aj utierkou z mikrovlákna namočenou v destilovanej vode alebo dezinfekčnom prostriedku prostrednítvom jemného utierania kláves. Ale nezabudnite pred čistením dôkladne utierku vyžmýkať. Hlboko usadenú špinu a fľaky nachádzajúce sa medzi klávesmi vyčistíte vatovým tampónom. Vatový tampón namočte do alkoholu. Dávajte ale pozor, aby vatový tampón nebol veľmi mokrý od alkoholu, inak môže poškodiť hardware.

V prípade, že chcete dôkladne vyčistiť aj priestor pod jednotlivými klávesmi tým, že ich vyberiete z klávesnice, robte to len ak viete, ako ich vrátiť naspäť. Predtým, ako ich vyberiete, odfoťte si klávesnicu, aby ste vedeli kam vrátiť jednotlivé klávesy.

Porty a kryt

Pomocou plechovky so stlačeným vzduchom alebo nafukovacím balónikom, ktorý je dostupný v čistiacich setoch pre notebooky, dostanete zo všetkých portov a ventilácie prach, ktorý sa v nich usadil za čas od posledného čistenia notebooku. Ak potrebujete odstrániť z portov iný druh špiny ako prach, odporúčame použiť špáradlo.

čistenie notebooku stlačeným vzduchom

Stlačený vzduch vyčistí porty a vnútorné časti notebooku od usadeného prachu

Kryt notebooku a štrbiny okolo neho vyčistíte za použitia filtrovanej/destilovanej vody s pár kvapkami saponátu na riad. Nepoužívajte bežné čističe pre domácnosť alebo látky obsahujúce bielidlo či amoniak. Mohli by ste poškodiť kryt. Pre vyčistenie štrbín trochu namočte vatový tampón do roztoku a prejdite ťažko dostupné miesta. Po vyschnutí prejdite kryt utierkou z mikrovlákna a váš notebook bude ako nový.

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.