Ako vyčistiť mikrovlnku?

Pri samotnom čistení mikrovlnky ide hlavne o odstránenie zvyškov jedál, ktoré sa pri príprave môžu dostať na vnútorné steny mikrovlnnej rúry. V ďalšom kroku ide aj o vyčistenie samotných dvierok, na ktorých sa veľmi často držia všetky mastnoty. Nie je nič horšie, ako keď si idete v mikrovlnke pripraviť raňajky a vo vnútri nájdete zvyšky včerajšej večere. Pozrieme sa teda na to, ako sa veľmi jednoducho postarať o to, aby bola mikrovlnka dokonale vyčistená.

Používajte originálne čistiace prípravky

V tomto prípade ide o overené prípravky, ktoré mnohým domácnostiam pomáhajú v čistení tohto spotrebiča. Hovoríme o takých čistiacich prípravkoch, ktoré sú presne určené na čistenie mikrovlnky. Sú to zvyčajne rozprašovače, ktoré sľubujú odstránenie všetkých škvŕn, mastnôt a pomáhajú v čistení nielen vnútornej, ale aj vonkajšej časti mikrovlnnej rúry. Ak sa rozhodnete zvoliť túto možnosť, dbajte na to, aby ste čistič nanášali hubkou alebo handričkou. Pri rozprašovaní do vnútra mikrovlnky by sa totiž mohol dostať do vetracích otvorov a spôsobiť problémy. V prípade hubky odporúčame použiť jemnú stranu, nie drsnú. Po použití takýchto čistiacich prostriedkov odborníci radia nakoniec celý priestor pretrieť čistou vodou a vysušiť.

Čistenie mikrovlnky pomocou čistiaceho prostriedku

Pri čistení tradičnými čistiacimi prostriedkami s rozprašovačom by ste mali nastriekať čistiaci prostriedok na handričku, aby sa nedostal do vetracích otvorov

Čistenie pomocou domácich receptov

Ak sa rozhodnete staviť na domáce recepty, máte niekoľko možností. Použiť môžete ocot, citrón alebo sódu bikarbónu. Čo sa týka čistenia octom, ide o jeho zmiešanie s vodou v pomere 1:1 a následné privedenie do varu v mikrovlnke. Približne 5 minút necháte mikrovlnku zapnutú na najvyššej teplote a rozpustené nečistoty následne len handričkou zotriete. Pokiaľ nie ste naklonení čisteniu octom z dôvodu jeho nepríjemného zápachu, existuje alternatíva. Je ňou citrónová voda. Citrón jednoducho nakrájate na plátky a dáte do nádoby s vodou. Postupujete ako pri čistení za pomoci octu. Rozdiel je len v tom, že tento postup je potrebné niekoľkokrát opakovať. Citrón napokon takisto rozpustí všetky nečistoty. Na záver opäť vnútro mikrovlnky len zotriete handričkou. Pokiaľ si chcete byť ešte viac istí, že sa postup podarí, do vody s citrónom pridajte lyžičku sódy bikarbóny. Čistenie sódou bikarbónou je účinné a poznajú ho mnohí, nie je tomu inak ani v prípade čistenia mikrovlnky.

čistenie mikrovlnnej rúry ekologickým spôsobom

Pri čistení mikorvlnnej rúry ekologickým spôsobom nemusíte používať rukavice

Všetky tieto návody nielen zbavujú mikrovlnky nečistôt v podobe zvyšok jedál a mastnôt, ale navyše aj odstraňujú zápach. Je mnoho spôsobov, ako môžete mikrovlnku vyčistiť. Je len na vás, ktorý si vyberiete. Ešte pred samotným čistením si ale prečítajte manuál k mikrovlnke, kde môže byť priamo od výrobcu odporúčaný postup jej čistenia.

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.