V stredu 1. 5. sú naše predajne zatvorené. Využite na nákup náš e-shop Okay.sk.

Ako správne vysávať?

Ak čakáte do momentu, kým koberec alebo podlaha vyzerá špinavo, robíte chybu. V čase, kedy už koberec vyzerá špinavo. je potrebné hĺbkové čistenie. Tomuto stavu sa vyvarujete tak, že do vysávania vnesiete pravidelnosť. Jednou zo správnych techník vysávania je primeraná rýchlosť. Ak vysávate príliš rýchlo, nie je to dobré, práve naopak. Počas vysávania posúvajte rúčku vysávača dopredu a dozadu. Dbajte na to, aby ste vysávali do všetkých smerov. To zaručuje lepšie vyčistenie priestoru, vibrácie navyše uvoľňujú vlákna v kobercoch, čo umožňuje zachytávať nečistoty ešte lepšie.

Čo je pri vysávaní dôležité?

Pri každom vysávaní sa snažte vyvarovať chybám spomenutým vyššie. Vysávajte radšej pomaly, ale účinne, sústreďte sa na miesta, ktoré sú v domácnosti najfrekventovanejšie. Tie totiž obsahujú najviac nečistôt a prachu. Pred každým vysávaním oprášte záclony, stoličky a sedačku, aby sa vám na nich zbytočne nehromadil prach. Presúvanie nábytku každý týždeň by bolo celkom náročné, no aspoň raz za čas je dobré odsunúť skriňu, sedačku a ostatné kusy nábytku, aby ste nečistoty odstránili naozaj všade. Takmer samozrejmosťou, no predsa stojí za to ju spomenúť, je odstránenie príliš malých predmetov z podlahy, mohli by totiž uviaznuť v hadici vysávača a zbytočne vám spôsobiť problémy navyše.

Pri vysávaní platí menej je viac - vysávajte pomaly a dôkladne, pohybujte hadicou vysávača dopredu a dozadu

Použite správny typ vysávača

Asi najdôležitejšou a prvou vecou je výber vhodného vysávača. Na podlahy môžete zvoliť vysávače s nižším výkonom, no pokiaľ máte koberce, odborníci radia používať vysávače s vysokým sacím výkonom, prípadne také, ktoré v sebe majú zabudovanú možnosť tepovania. Ďalej je potrebné tento spotrebič udržiavať v čistote. Keď už viete, ako správne vysávať, je tiež potrebné, aby bol aj vysávač čistý a plne funkčný. Aby správne fungoval, musí mať dostatočné prúdenie vzduchu. Ak nechávate vrecko naplniť nečistotami až po samotný okraj, vysávač sa stáva menej výkonným. Vrecká do vysávača je nutné pravidelne vymieňať. Pri výmene však nezabúdajte aj na vyčistenie celého vnútra vysávača.

Nezabudnite na príslušenstvo

Na trhu existuje množstvo rôznych vysávačov - od jednoduchých ručných vysávačov až po inteligentné robotické vysávače. Uistite sa, že viete, ktorý typ na vašej podlahe funguje najlepšie. Okrem správneho typu vysávača by ste mali používať aj správne príslušenstvo. Jemná kefa na prach, široká hubica, hubica na nábytok alebo štrbinová hubica do rohov a kútov. Každý z týchto nástavcov je vhodný na iné použitie. Pri jednotlivých materiáloch a plochách je vhodné si tieto nástavce meniť. Aspoň dvakrát mesačne použite štrbinový nástavec na rohy miestnosti. Ak rohy zanedbávate, špina a nečistoty sa v nich postupne hromadia.

Rôzne nástavce k vysávaču vám zjednodušia upratovanie

Vysávanie nie je jednoduchá časť upratovania a pokiaľ ju nerobíte správne, zbytočne ňou budete strácať čas. Preto si na vysávanie vždy vyhraďte dostatok času a snažte sa byť čo najprecíznejší.

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.