Ako funguje sušička bielizne?

Každý má rád čerstvé, čisté a nepokrčené oblečenie, ale málokto si uvedomí ako funguje proces, ktorý k tomu vedie. Proces čistenia odevov vodou a pracím prostriedkom je namáhavý a časovo náročný. Práčky odvádzajú vynikajúcu prácu, pri ktorej odstránia z oblečenia pot a iné nečistoty za menej ako hodinu, ale majú jednu obrovskú nevýhodu. Oblečenie pri vyťahovaní z práčky je síce čisté, ale vlhké a pokrčené. Predtým, ako si budete môcť obliecť tričko a rifle, sa musíte zbaviť značného množstva vody. To znamená, že oblečenie musíte dať vysušiť na sušiak buď dnu, alebo ak je pekné počasie, von. Tento proces sušenia však postupne nahrádza sušička na bielizeň.

Sušička bielizne

Ako prebieha sušenie v sušičke

Akákoľvek sušička na bielizeň funguje na báze prúdenia vzduchu, tepla a rotácie bubna. Proces sušenia vecí v sušičke na bielizeň sa začína tým, že prostredníctvom dúchadla sušička nasaje vzduch. Vzduch sa do sušičky nasáva buď z prednej časti, alebo z bočnej časti sušičky. Následne je vzduch zohriaty na užívateľom zvolenú teplotu a cirkuluje pomedzi oblečenie za rotácie bubna sušičky. Čím je vzduch teplejší, tým je sušička efektívnejšia v odstraňovaní vlhkosti z oblečenia. Posledným krokom pri sušení oblečenia je tzv. chladiaca fáza, kedy sa odvádza teplý vzduch/kvapalina. Ten musí byť odvádzaný mimo miestnosť a budovu. Na to je určená buď pevná/kovová rúra alebo polopevná rúra. Táto rúra je ľahko upevniteľná buď voľnou rukou, alebo použitím klieští. Je potrebné podotknúť, že každý ohyb rúry znižuje jej efektivitu v odvádzaní vzduchu. V žiadnom prípade nekombinujte rôzne typy rúr za účelom ich predlženia. Rôzne typy materiálu rúr ohrozujú bezpečnú prevádzku sušičky. Na rozdiel od ventilačnej sušičky, kondenzačná sušička disponuje nádobkou, do ktorej sa odvádza para znova premenená na tekutinu. Túto nádobku potom stačí po každom sušení vyliať.

Ako funguje sušička na prádlo?

Tipy na používanie sušičky bielizne

  • Pre zabezpečenie dostatočného množstva vzduchu, aby sušička na bielizeň fungovala optimálne, umiestnite ju do priedušnej miestnosti a nie do stiesnených priestorov alebo práčovne.
  • Nechajte medzi sušičkou a stenou priestor pár centimetrov pre správnu cirkuláciu vzduchu, ináč sa termostat môže prehriať a automaticky vypnúť sušičku po dobu, kým neochladne, s každým vypnutím sa automaticky predlžuje aj dĺžka sušenia oblečenia. V horšom prípade časté vypínanie termostatu môže znižovať životnosť sušičky,
  • Ak vaša sušička na bielizeň nefunguje a máte sušičku s tepelnou poistkou, tak najprv skontrolujte, či neodišla poistka. V prípade, že tepelná poistka skratovala, je nutné ju vymeniť. Je ju však možné dostať v obchodoch špecializujúcich sa na domáce spotrebiče a ich súčiastky.
  • Odborníci odporúčajú rúru na odvádzanie vzduchu vyčistiť aspoň raz za rok.
  • Po každom použití sušičky nezabudnite vyčistiť jej filter, na ktorom sa zachytávajú krátke vlákna z oblečenia.

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.