Ako vyčistiť sedačku?

Neoddeliteľnou súčasťou každej obývacej izby je sedačka. Ide o kus nábytku, ktorý nekupujeme každý rok. Slúži nám na oddych, relaxáciu po dlhé roky i desaťročia. Za tú dobu však pohovka zažije kadečo. Škvrny od vína, jedla, detské nehody atď.

Ako vyčistiť koženú sedačku

Ako vyčistiť látkovú sedačku?

Každému isto napadne, že by mohla pomôcť vlhká handra s čistiacim prostriedkom na látkové materiály. Krúživými pohybmi stierať škvrny a následne poutierať savými utierkami. Ale čo keď to nepomôže? Sú aj iné riešenia. Látkovú sedačku je možné vyčistiť aj špeciálnym vysávačom, ktorý vysáva „na mokro”. Od klasického vysávača sa líši zásobníkom vody, kde je aj čistiaci prípravok. Najskôr sa nanesie voda, potom sa vyčistí kefou a vysaje. Ide o veľmi účinnú možnosť, avšak treba rátať s niekoľko hodinovým schnutím pohovky. Inou možnosťou je použiť sprej, ktorý je primárne určený na tepovanie sedačiek automobilov. Pena sa spojí so špinou, tá sa vyplaví na povrch, následne sa utrie a to je všetko. Každý prípravok treba vždy vyskúšať niekde na zadnej strane sedačky. Čisté miesto by mohlo narobiť viac neplechy než nepatrný fľak.

Čistenie sedačky

Čistenie sedačky

V prípade, že máte snímateľný poťah, nie je nič jednoduchšie. Stačí ho iba vyprať. Ak má vaša sedačka technológiu AquaClean, postačí len čistá voda a utierka. Poťah je pokrytý molekulárnou vrstvou, ktorá bráni prieniku nečistôt. Spôsob ako vyčistiť gauč je hneď niekoľko. Môžete použiť saponát alebo prací gél plus kefka a voda. Na vlnené poťahy robí priam zázraky prášok do pečiva s vodou. Vie odstrániť kečup či kakaové škvrny. Na bežné škvrny zväčša stačí teplá voda a tekuté mydlo. Silnejší roztok, prípadne ocot, si vie poradiť s mastnými škvrnami. Sóda bikarbóna odstraňuje zápach a zároveň dezinfikuje. Treba ju dôkladne odstrániť po aplikácii. Pomocníkom vie byť aj penový čistič, či sprej na čalúnený nábytok. Dá sa dokonca nahradiť aj penou na holenie. Nechať chvíľu pôsobiť a zotrieť.

Ako vyčistiť koženú sedačku?

Čistenie koženej sedačky je v zásade jednoduché. Kvalitná vlhká handrička, hubka a slabý roztok z mydla urobia skvelú prácu. Poprípade použite prípravky na ošetrovanie kože. Trikom od skúsených gazdiniek sú aj detské vlhké utierky. V žiadnom prípade sa neodporúča prací prášok, aviváž či v podstate akákoľvek chémia. Koža by sa tak poškodila a mohla by začať praskať.

Ako vyčistiť látkovú sedačku

Ako vyčistiť sedačku z brúsenej kože?

Na brúsenú kožu je vhodná naopak guma. Kúpite ju v obuvi. Jemná kefa taktiež povrchu nezaškodí. Každý kožený gauč by sa mal 2x za rok ošetriť impregnačným prípravkom. Ten pomáha udržiavať sedačku z brúsenej kože v perfektnom stave.

Ako vyčistiť koženkovú sedačku?

Ak sa pýtate, ako vyčistiť koženkovú sedačku, princíp je rovnaký, a to použitím obdobných prípravkov. Handra namočená vo vode s mydlom a saponátom vyčistí väčšinu škvŕn. Následne koženkovú sedačku utrite suchou utierkou.

Každá sedačka si vyžaduje iný typ starostlivosti. Záleží najmä od materiálu. Pri domácom čistení nie je vhodné používať prípravky, ktoré obsahujú bielidlá ako napríklad chlór ani tvrdšie kefy. Sedacia súprava by sa tak mohla poškodiť a znehodnotiť. Je samozrejmosťou, že všetky typy je dôležité pravidelne udržiavať a najskôr klasicky povysávať a zbaviť sa tak povrchových nečistôt.

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.