Ako funguje recirkulačný digestor?

Jednou z najdôležitejších vecí, ktorú treba pri inštalácii nového sporáka zvážiť, je výber vhodného digestora. Existuje niekoľko rôznych modelov odsávačov pár. Ich funkčné rozlíšenie je však na dva druhy: recirkulačné digestorya digestory s vývodom vzduchu z miestnosti, ktorý môže mať motor na odvod vzduchu umiestnený vo svojom vnútri alebo na vonkajšej strane budovy.

Princíp fungovania recirkulácie

Na rozdiel od digestora s externým odsávaním, ktorý odvádza vzduch preč z budovy, recirkulačný odsávač pár sa skladá z ventilátora, prípadne dúchadla či motora s uhlíkovým filtrom, ktorý nasáva častice tuku z jedla alebo oleja, teplý vzduch, pachy a dym, filtruje ich a následne čistý a ochladený vzduch vypúšťa naspäť do kuchyne.

Uvažujete o kúpe digestora, ale nechcete zaň minúť veľké peniaze? Ak pre vás stavba vývodu vzduchu z kuchyne mimo budovu predstavuje nereálnu záležitosť, tak potom recirkulačný digestor je práve pre vás. Keďže si nevyžaduje vývod na externé odsávanie, je ho možné jednoducho a rýchlo nainštalovať. Plánujete sa sťahovať alebo len reorganizovať kuchyňu? Recirkulačný digestor je možné veľmi ľahko posunúť a premiestniť podľa vašich prianí a potrieb vašej kuchyne. Zabúdate vypínať váš starý odsávač pár? Odborníci odporúčajú kúpu najnovších modelov digestorov, ktoré je možné naprogramovať na automatické zapnutie a vypnutie sa. Preto ak chcete ušetriť elektrinu, tak je tento typ práve pre vás. Jediné, čo budete musieť spraviť, je raz za čas vymeniť alebo vyčistiť uhlíkový filter a o čistý vzduch vo vašej kuchyni bude postarané.

Schéma recirkulácie v recirkulačnom digestore

Vzduch v recirkulačnom digestore sa prečistí vďaka uhlíkovému filtru a prúdi naspäť do miestnosti

Ostrovčekový, podskrinkový, výsuvný alebo komínový digestor?

Toto sú len základné typy digestorov na trhu. Pozrime sa však, do akej miestnosti sa kždý z nich hodí a ako náročná je ich inštalácia. Klasický digestor tzv. podskrinkový odsávač pár, ktorý je ideálny do menších kuchýň, sa montuje pod závesnú skrinku alebo voľne nad sporák. Ostrovčekový digestor sa na rozdiel od podskrinkového nepripevňuje k závesným skrinkám, ale priamo na strop.Ostrovčekový odsávač pár teda môžete umiestniť kamkoľvek v rámci kuchyne. Tento model je vhodný do väčších kuchýň.

Výsuvný digestor je skvelou voľbou pre malé kuchyne, hlavne v prípadoch, ak chcete ušetriť každý jeden centimeter. Výsuvný odsávač pár sa montuje priamo do skrinky, takže jeho inštalácia je najjednoduchšia. Stačí mať skrinku nad sporákom prispôsobenú pre tento typ digestorov a v jej blízkosti zásuvku. Komínové digestory sú taktiež dostupné s možnosťou recirkulácie vzduchu, avšak primárne sú určené na jeho odťah a teda si vyžadujú inštaláciu externého odvodu vzduchu mimo dom, čo môže byť časovo a technicky namáhavé oproti zvyšným modelom.

Recirkulačný digestor je samozrejmosťou v každej modernej kuchyni. Ak chcete mať čerstvý vzduch v kuchyni, tak neváhajte a kúpte si taktiež jeden.

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.