Ako chrániť displej smartfónu?

Ochranné sklo, alebo ochranná fólia? To je to o čo tu ide. Ako asi tušíte, existujú dva najbežnejšie varianty, ako ochrániť displej smartfónu pred mechanickým poškodením. Medzi odborníkmi nájdeme zaprisahaných priaznivcov tvrdenýh skiel aj ich "súperov", ktorí za žiadnu cenu nedajú dopustiť na ochrannú fóliu. Ako sa ale rozhodnúť, ktorý spôsob ochrany je pre váš smartfón tým pravým? Ľahko! Máme pre vás stručný prehľad hlavných výhod a nevýhod oboch ochranných pomôcok. Tak ideme na to!

Výhody a nevýhody ochrannej fólie

Hlavnou výhodou ochrannej fólie je dostupnosť. Ochranná fólia sa totiž vyrába takmer na všetky typy smartfónov a dá sa ľahko zohnať. Ak nie ste priaznivcom najfrekventovanejších modelov smartfónov a nemáte doma "ten skvelý mobil z reklamy", pravdepodobne sa na váš telefón ochranné sklo nevyrába. Preto vám nezostáva iné, ako zvoliť ochrannú fóliu. To samozrejme neznamená, že máte problém. Ochranná fólia totiž dokáže smartfón ochrániťpred najčastejšími mechanickými hrozbami.

Ak nosíte telefón v jednom vrecku s kľúčmi, pravdepodobne stačiť nebude, ale pred mincami a ďalšími predmetmi dokáže displej vášho smartfónu spoľahlivo ochrániť. Ďalšou výhodou ochrannej fólie je cena. Obvykle vás ochranná fólia bude stáť podstatne menej, ako keby ste svoj telefón chceli ochrániť tvrdeným sklom. Samozrejme je tiež oveľa pružnejšia ako ochranné sklo. To je síce výhoda, pokiaľ vám telefón spadne na podlahu, pretože fólia nepraskne, ale proti nárazom fólia smartfón príliš neochráni.

Keď používate telefón mimo miesta, kde by na neho mohlo niečo spadnúť alebo by ste ho mohli omylom tresnúť kladivom pri pripevňovaní police, bude vám ochranná fólia bohato stačiť.

Vybrať ochrannú fóliu

Výhody a nevýhody tvrdeného skla

Hlavnou prednosťou tvrdeného skla je mechanická vysoká odolnosť. Vďaka svojej hrúbke a tvrdosti dokáže odolať úderom, pod ktorými by displej chránený fóliou praskol. Na druhú stranu vás investícia do ochranného skla bude väčšinou stáť viac peňazí. Navyše nie je ani zďaleka isté, že sa pre váš model smartfónu ochranné sklo vyrába. Ale ak máte to šťastie, že ste si kúpili model, na ktorý sa sklo vyrába, odporúčame o skle uvažovať.

Výrobcovia tvrdených skiel zasypali Youtube videami, v ktorých sa predháňajú v testoch svojich ochranných skiel. Výnimkou nie je skúška ostrým nožom, zapnutou vŕtačkou alebo napríklad údermi kladivom. Všetky tieto situácie samozrejme ochranné sklo vydrží. Na druhú stranu sa málo kedy dostanete do situácie, kedy by ste si omylom navŕtali displej telefónu. Je ale rozhodne dobré ochranu displeja nepodceňovať. Takže ak pracujete ako stolár alebo ste kutil, určite sa vám bude ochranné sklo na displej hodiť.

Pokiaľ vášmu smartfónu hrozí silnejšie mechanické poškodenie, odporúčame vám využiť na ochranu displeja sklo. Vďaka nemu môžete pokojne mobil nosiť v jednom vrecku s kľúčmi.

Vybrať ochranné sklo

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.