Ako by mala vyzerať minimalistická kuchyňa?

Minimalizmus ako taký je čoraz obľúbenejší. Je zameraný na vylepšovanie životného štýlu prostredníctvom zjednodušenia. Vďaka svojej funkčnosti sa takýto dizajn odporúča najmä pri kuchyni, keďže práve táto časť domácnosti zvykne bývať zbytočne preplnená. Pri minimalistickom štýle sa uprednostňuje kvalita pred kvantitou. Ak investujete radšej do kvalitného riadu, na rozdiel od jeho množstva, a ponecháte si len kuchynské pomôcky, ktoré využívate, vo vašej modernej kuchyni sa vytvorí oveľa väčší priestor, za ktorý budete vďační.

To, čo priťahuje majiteľov domov k vytvoreniu minimalistickej kuchyne, je často štýl. Čisté línie a prírodné prvky sú v tomto štýle kľúčové.

Ako vyzerá minimalizmus v kuchyni?

V prvom rade je dôležité uvedomiť si, že minimalizmus nie je o tom nemať veci. Ide o to, aby ste namiesto množstva zbytočností mali len tie veci, ktoré skutočne potrebujete a využívate. Či už ide o spomínaný riad alebo o domáce spotrebiče. Zamerajte sa len na tie veci, ktoré využívate na pravidelnej báze. Veľkú časť vašej pracovnej dosky pravdepodobne zaberajú predmety denného použitia, ako sú hriankovače, kávovary, stojany na korenie a mnohé iné. Aj keď sa tieto položky a zariadenia uchovávajú na kuchynskej linke pre pohodlie, v skutočnosti vám len uberajú miesto. Nájdite im dobre prístupné úložisko v kuchynskej skrinke, ktorú budete mať hneď poruke.

Výrobcovia moderných kuchynských liniek myslia aj na minimalizmus. Do štýlu modernej kuchyne vedia bez problémov zapracovať všetko potrebné. Vstavané spotrebiče sú pri minimalistickej modernej kuchynskej linke samozrejmé. Všetko by malo byť ukryté za skrinkami. Kuchyňa bude navonok pôsobiť ako jeden nerušený celok, čo je cieľom.

Sivá kuchyňa

Minimalistická kuchyňa kladie dôraz na to, aby všetko vyzeralo ako jeden celok

Aké farby prevládajú v minimalistickej kuchyni?

Minimalistickú modernú kuchyňu je možné zariadiť v rôznych farbách. Najčastejšie používanou a veľmi obľúbenou je práve biela kuchynská linka. Biela alebo sivá kuchyňa a ostatné neutrálne odtiene sú synonymom minimalizmu. Nie sú však podmienkou vzhľadu minimalistickej kuchyne.

Biela kuchynská linka vyzerá skvelo v kombinácii s drevom alebo antikorom. Minimalistický vzhľad prevláda v sivých kuchyniach, ktorý zabezpečujú práve antikorové doplnky a nerezové spotrebiče. Ak sa rozhodnete použiť farby celej kuchynskej linky v jednom tóne, zabezpečí vám to, že kuchynský priestor bude opticky vyzerať väčší. Odporúča sa to najmä pri menších kuchyniach.

Biela lesklá kuchyňa

Biela kuchyňa je symbolom minimalizmu

Čo by nemalo byť súčasťou minimalistickej kuchyne?

Pokiaľ je niečo, čo v minimalistickej kuchyni nemá miesto, určite je to prebytočné množstvo riadu. Možno ste zvyknutí mať mnoho nožov v nádeji, že sa niekedy zídu. V skutočnosti však dookola využívate iba niektoré. Investujte radšej do pár kúskov kvalitných kuchynských nožov, ktoré použijete na čokoľvek. Odporúča sa urobiť si aj realistický pohľad na to, koľko pohárov či tanierov v domácnosti potrebujete. Spočítajte si členov rodiny, prirátajte návštevy a zhodnoťte či je skutočne potrebné mať množstvo pohárov, ktoré ste možno doteraz ani nepoužili.

Zariadenie minimalistickej kuchyne je niečo, čo možno na prvý pohľad vyzerá jednoducho, no v skutočnosti si musíte dobre premyslieť, ktoré veci naozaj potrebujete. V každom prípade, takáto moderná kuchyňa vám určite uľahčí čas strávený pri varení či upratovaní kuchyne.

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.