Ako vybrať multimediálne centrum?

Existuje veľa spôsobov, ako sledovať online obsah na televízore. Ak ste si zakúpili televízor v posledných rokoch, existuje veľká šanca, že už máte v zariadení zabudovaných veľa funkcií na streamovanie. Tieto televízory poznáme aj pod názvom SMART TV a obsahujú služby ako Netflix alebo HBO GO. Zároveň môžete využívať aj Blu-ray prehrávače alebo hracie konzoly ako zariadenia na pripojenie k požadovaným mediálnym funkciám. Prečo by ste teda chceli k svojmu televízoru pripojiť ďalšie zariadenie? Pretože televízory, Blu-ray prehrávače a ani hracie konzoly nedokážu prehrať všetko, čo dokážu multimediálne centrá. Chcete si prepojiť taký tablet alebo smartfón s obrazovkou? S multimediálnym centrom to nie je žiaden problém.

Multimediálne centrum – smart riešenie vo vašej domácnosti

Multimediálne centrá, nazývané aj ako Smart TV box, sú spoľahlivým nástrojom na sledovanie online obsahu. Ich ovládanie je veľmi jednoduché, stačí ich zapojiť do televízora, pripojiť ich na Wi-Fi sieť a pozerať sa. Napriek svojmu ľahkému použitiu sa odlišujú jednotlivé multimediálne centrá svojimi funkciami a rovnako aj cenou.

Rozlíšenie

Ak máte 4K TV, pravdepodobne budete potrebovať multimediálne centrum, ktoré naplno využíva tieto možnosti. Dnes však nenájdete žiadne moderné zariadenia, ktoré nepodporujú minimálne rozlíšenie 1080p. Multimediálne centrum 4K, prípadne s HDR a hlasovým ovládaním, bude stáť viac, ale aj pre tých, ktorí majú obmedzený rozpočet, existuje široký výber multimediálnych centier. Nezabudnite, že na to, aby ste si mohli vychutnať obsah vo formáte HD a 4K, budete potrebovať aj rýchle internetové pripojenie.

Vychutnajte si 4k rozlíšenie

Softvér

Tak ako aj iné zariadenia, aj multimediálne centrá majú svoj osobitný softvér, ktorý môže byť pri výbere toho najlepšieho multimediálneho centra pre vás rozhodujúci. Na trhu nachádzame najčastejšie dva typy operačných systémov, a to Android TV a Apple TV. Apple TV odporúčame pre tých, ktorí už vlastnia výrobky od danej značky. Konfigurácia Android zariadení na Apple TV nie je síce nemožná, ale je náročná a zdĺhavá. Ak sa teda vo vašej domácnosti nachádzajú najmä Android zariadenia, odporúčame zakúpiť Android SMART TV box.

Aplikácie

V minulosti bolo pri výbere multimediálnych centier dôležité, aké jednotlivé aplikácie poskytujú. Dnes už skoro všetky zariadenia podporujú tie isté aplikácie, čiže ak chcete pozerať najmä Netflix alebo HBO Go, nemusíte sa obávať výberu aj z lacnejších zariadení.

SMART TV Box ponúka takmer neobmedzené možnosti streamovacích platforiem

Bluetooth

Mnoho zariadení podporuje aj Bluetooth pripojenie, najmä pri bezdrôtových slúchadlách. Môžete tak sledovať televízor bez toho, aby ste ňou rušili vašu rodinu či priateľov.

Pripojiteľnosť

Aj napriek širokej možnosti pripojiteľnosti mediálnych centier je lepšie si preveriť, či aj vami vyhliadnutý model spĺňa všetky kritéria. Pokiaľ plánujete pripojiť nielen USB zariadenie, ale aj ethernetový kábel alebo zvukový systém pomocou analógového alebo optického kábla, uistite sa, že zariadenie disponuje všetkými vhodnými pripojeniami.

Funkcie diaľkového ovládača

Niektoré diaľkové ovládače sú vybavené tlačidlami pre rýchle posunutie vpred, vzad a ďalšie špeciálne funkcie, zatiaľ čo iné majú minimalistickejší prístup. Diaľkový ovládač môže ovládať hlasitosť vášho televízora a niektoré zahŕňajú mikrofóny pre hlasové povely. Žiadne diaľkové ovládanie nie je dokonalé, preto sa pozrite na tie, ktoré sú súčasťou každého zariadenia a rozhodnite sa, čo je pre vás dôležitejšie.

Každý diaľkový ovládač disponuje inými funkciami

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.