Samsung Galaxy S20 - nadupaná vlajková loď

Série mobilných telefónov Samsung Galaxy S sú najobľúbenejšou verziou smartfónov s operačným systémom Android. Tento rok spoločnosť Samsung uviedla na trh jedenástu sériu Samsung Galaxy S. Avšak, pri novom Samsung Galaxy na rozdiel od jeho predchodcov spoločnosť poruší konvenciu v jeho pomenovaní. Namiesto Samsung Galaxy S11 prichádza nový mobilný telefón s názvom Samsung Galaxy S20. Nižšie si pre lepšiu predstavu uvedieme zákadné vlastnosti Samsung Galaxy S20 a Samsung Galaxy S20+.

Dizajn série Samsung Galaxy S20

Najnovšia séria Samsung Galaxy S v prichádza so zmenou veľkosti telefónu oproti predošlým vlajkovým lodiam. Staršie série smartfónov majú pomer strán 19,5:9. Avšak tieto rozmery sú v sérii S20 nahradené parametrami 20:9. Ak máte radi väčšie telefóny s prehľadným displejom, tak potom vám odporúčame najnovšiu vlajkovú loď od Samsungu. To však nie je všetko. Zadnú kameru tejto série nájdete v ľavom hornom rohu namiesto tradičného umiestnenia v strede. Jej umiestnením to však nekončí a dočkáte sa aj technologického zlepšenia kamery. Nové displeje na S20 modeloch sú osadené sklom, ktoré sa približuje 2,5D sklu. Mobilné telefóny tejto série sú vodoodolné na stupni IP68, čo je najvyšší stupeň odolnosti a tentokrát až do hĺbky 5 metrov. To predstavuje obrovské zlepšenie oproti 1,5 m vodoodolnosti Samsung Galaxy Note 10 a S10. Preto, ak vám prekážajú robustnejšie odolné telefóny, tak smartfóny radu Samsung Galaxy S20 sú pre vás ako stvorené.

Farebné varianty série Samsung Galaxy S20

 

Zadný fotoaparát série Samsung Galaxy S20 sa nachádza v ľavom hornom rohu

Vylepšený fotoaparát

Samsung sa v tejto sérii rozhodol staviť na to, na čom naozaj záleží pri kvalite fotografie. Lepším hlavným senzorom pod názvom Sony IMX 555 s 12 Mpx rozlíšením sa líši hlavne vo veľkosti megapixelov. Oproti 1,4 Mpx, ktoré sú charakteristické pre predošlé Galaxy S série, tentokrát Samsung prichádza s 1,8-megapixelovou veľkosťou. Fotky pri slabom osvetlení budú oveľa kvalitnejšie a výraznejšie. Pri fotkách to ale nekončí. Samsung taktiež zapracoval na kvalite videa. Spoločnosť predstavila nový Pro Video režim. Zadné kamery majú 64 Mpx Telephoto senzor s optickým zoomom 3X, S20 Ultra 5G má dokonca rozlíšenie až 108 Mpx a zoom 10X. To je značná úprava oproti predošlým duálnym fotoaparátom, ktoré mali 2X priblíženie. Predná kamera je pri týchto modeloch 10 Mpx s možnosťou nahrávania videí v kvalite až 4k .

Rozlíšenie fotoaparátov u Samsung Galaxy S20 a S20+  Rozlíšenie fotoaparátov u Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

Displej ako najväčšia novinka

Samsung Galaxy S20 disponuje displejom s rozmerom 6,2 palca, zatiaľ čo pri sérii S20+ to je 6,7 palca. Oba typy majú vysoké rozlíšenie displeja 3200x1400. 120 Hz displeje potešia každého fanúšika značky Samsung. Chcete smartfón s rýchlou odozvou na dotyk? Nová Galaxy S20 séria je potom pre vás ako stvorená. Spoločnosť naďalej ostáva verná hole-punch dizajnu prednej kamery, avšak tentokrát s oveľa menšími rozmermi. To robí displej ešte viac estetickejším.

Detail displeja Samsung Galaxy S20

Vďaka rýchlej odozve displeja môžete na Samsung Galaxy S20 pokojne hrať aj tie najnáročnejšie hry

Batéria, pamäť a procesor

Nová séria prichádza s výkonnejšou batériou, ktorá je pri S20 modele až 4000 mAh a S20+ 4500 mAh. Ak vás unavovalo časté dobíjanie smartfónu, tak táto séria to vyrieši za vás. Čo sa týka pamäte, tak S20 aj S20+ majú 128 GB pamäť a sú kompatibilné s microSD kartou až do 1 TB. Procesor Exynos 990 zabezpečí efektívne fungovanie telefónu spolu s operačným systémom Android 10.

Chcete najlepší smartfón na trhu? Nová Samsung Galaxy séria je potom pre vás tá pravá.

 

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.