Typy kuchynských liniek - ako zariadiť kuchyňu vkusne a prakticky

Kuchyňa je jeden z priestorov, v ktorých sa doma zdržiavame veľmi často. A práve preto by kuchyňa mala byť zariadená podľa našich prianí a prispôsobená našim potrebám. Existuje veľa typov kuchynských liniek a my sa bližšie pozrieme na rozdelenie z hľadiska rozmiestnenia a usporiadania.

Rohová kuchyňa

Inak nazývaná aj kuchyňa do L. Veľmi častý typ, ktorý sa teší obľube najmä z toho dôvodu, že kuchyňa v tvare L šetrí priestorom a získava sa ňou dostatočne veľká pracovná plocha. A tej v kuchyni nikdy nie je dosť. Výhodou je, že modely nájdete v ľavom aj v pravom prevedení, a preto sa vie dokonale prispôsobiť každému priestoru. S rohovou kuchyňou nadobudnete veľký úložný priestor na kuchynské pomôcky. Je to skutočne praktické usporiadanie kuchynskej linky, kde každá vec má svoje miesto. Rohová kuchynská linka je vhodná do takmer akýchkoľvek priestorov.

Biela rohová kuchynská linka Emilia

Rovná kuchyňa

Tento typ nájdete aj pod označením priama kuchyňa. Ide o základný typ kuchynskej linky. Rovná kuchynská linka je iba jednostranná, teda pozdĺž jednej steny. Je vhodná do menších užších priestorov. Pred kuchynskou linkou by malo zostať cca 1,2 m voľnej plochy, aby ste sa vedeli pohodlne pohybovať. Kratšia kuchynská linka má za následok malé úložné priestory. Pokiaľ má väčšiu dĺžku, dosť sa nachodíte. Vstavané spotrebiče môžu byť skvelou voľbou ako pôvodne malý priestor linky zväčšiť. S lineárnou kuchyňou si hladko vystačí menší počet ľudí, ideálne pár.

Biela kuchyňa Vicky

Kuchyňa s ostrovčekom

Nakoľko ostrovček v kuchyni stojí samostatne, hodí sa len do priestranných miestností. Ostrovček do kuchyne má mnoho funkcií: rozšírenie skladovacej plochy ako aj plochy na prípravu jedál. Môže slúžiť aj ako umývacia zóna a vie spĺňať aj stolovaciu funkciu. Ak má ostrovček zabudovanú varnú dosku, je nutný digestor, ktorý vie byť okrem svojej funkčnosti aj dizajnovým prvkom. Všeobecne ide o veľmi praktické a funkčné usporiadanie. Svojím širokým portfóliom materiálov, farieb a prevedení sa radí medzi esteticky veľmi obľúbené druhy už v spomínaných veľkých priestoroch. Zabezpečuje vysoký komfort pri varení.

Kuchyňa s ostrovčekom

Kuchyňa do U

Kuchyňa v tvare U patrí medzi moderné riešenia domácností. Ide o dispozične a funkčne skvelé riešenie najmä, keď vo väčšine prípadov prepája kuchyňu a obývačku. Polostrovček resp. časť „U“ slúži často ako barový pult, za ktorým sa viete najesť. Kuchyňa do tvaru U zaručuje praktické a pohodlné riešenie pri príprave pokrmov aj vďaka variabilite rozmiestnenia skriniek. Prechod medzi jednotlivými kuchynskými zónami je rýchly a všetko je poruke. Kuchyňa do U patrí nielen do veľkých priestorov, ale aj menších, kde zároveň poskytuje dostatok miesta na spotrebiče. Pokiaľ máte kuchyňu s oknom, dispozícia kuchynskej linky do U len podčiarkne jej elegantný dizajn.

Kuchyňa v tvare U

Nech už vaše priestory poskytujú miesto pre akýkoľvek z typov kuchýň, najdôležitejšie je, aby ste sa v nej cítili príjemne a príprava jedál vám pôjde s o to väčšou radosťou.

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.