Spite zdravo - vďaka vankúšu z pamäťovej peny

Anatomické vankúše sú vyrobené z peny s pamäťou inšpirovanou NASA a svojím anatomickým tvarom sú ideálnym vankúšom, či už spíte na bruchu, na chrbte, alebo na boku. Špeciálny tvar vankúša mu umožňuje vytvarovať sa okolo vášho krku, čím poskytuje hlave úplnú oporu, zatiaľ čo krk a chrbtica sú v dokonalom vyrovnaní.

Anatomický vankúš z pamäťovej peny

Ako vznikla pamäťová pena?

Pamäťová pena bola pôvodne navrhnutá v polovici 60-tych rokov pre NASA, aby pomohla znížiť tiažovú silu astronautov, ku ktorej došlo pri vzlete a opätovnom vzostupe vesmírnych lodí.

Po zavedení do NASA sa pamäťová pena začala používať na viac vecí. Napríklad na sedadlá v lietadlách, prilby a topánky. Následne bola použitá v lekárskom prostredí. Bežne sa používala v prípadoch, keď sa od pacienta vyžadovalo, aby ležal nehybne vo svojej posteli na pevnom matraci. Tlak na niektoré časti tela narušil prietok krvi do tejto oblasti a spôsoboval bolesti a neskôr gangrénu. Matrace z pamäťovej peny tieto udalosti výrazne znížili. Svoju cestu si pamäťová pena vybudovala k matracom a vankúšom pomocou firmy Tempur-Pedic, ktorá ju predstavila v roku 1992 ako riešenie pre pohodlný spánok.

Pamäťová pena bola spočiatku príliš drahá na rozsiahle použitie, ale časom sa stala lacnejšou.

Vankúš z pamäťovej peny

Vankúš z pamäťovej peny

Anatomický vankúš je vyrobený z pamäťovej peny. Ide o materiál citlivý na teplo, preto sa dokáže prispôsobiť tvaru hlavy, či krku a zaistiť tak dokonalé pohodlie. Ak na anatomickom vankúši z pamäťovej peny práve neležíte, môže, ale nemusí obnoviť svoj pôvodný tvar.

Pamäťová pena pozostáva hlavne z polyuretánu, ako aj z ďalších chemikálií zvyšujúcich jeho viskozitu a hustotu. Často sa označuje ako vysokoelastická polyuretánová pena alebo nízko odolná polyuretánová pena. Penové bubliny, alebo bunky sú otvorené a účinne vytvárajú formu, cez ktorú sa môže pohybovať vzduch. Pamäťová pena s vyššou hustotou zmäkčuje reakciu na telesné teplo a počas niekoľkých minút umožňuje jej formovanie teplým telom. Novšie peny sa môžu rýchlejšie obnoviť do pôvodného tvaru.

Ortopedický vankúš

Ortopedický vankúš

Ak pociťujete bolesť krku, najmä keď spíte, zmena polohy spánku môže mať veľký význam. Najlepšia poloha na spánok, aby sa zabránilo bolesti krku, je na boku alebo na chrbte. To znamená, že poloha na spanie nie je jediná vec, ktorá vyrieši vaše bolesti.

Okrem správnej polohy na spanie vám môže pomôcť kvalitný ortopedický vankúš, ktorý podporuje krk počas spánku. Moderné anatomické vankúše vám s podobnými problémami pomôžu a vďaka prevzdušňovaniu sa nemusíte obávať nechceného zápachu.

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.