Prečo by ste si mali zaobstarať čističku vzduchu Winix

Nie je nič lepšie ako prísť domov a zhlboka sa nadýchnuť. Ak chcete odstrániť všadeprítomný prach a nečistoty vo svojej domácnosti a dýchať čistý vzduch, kúpte si čističku vzduchu Winix, ktorá je pre vás tá pravá. Tohto skvelého pomocníka ocenia nielen alergici a astmatici. Obľúbia si ho aj obyvatelia domácností, v ktorých sa očakáva vyšší podiel škodlivín, ako sú milovníci domácich zvierat alebo fajčiari. Máme 8 dôvodov, prečo by ste si mali zaobstarať čističku vzduchu Winix.

Máte malé deti a domáce zviera? Oceníte čističku vzduchu vo vašej domácnosti, ktorá bojuje proti alergénom domácich zvierat a roztočom.

OKAY Tip: Ako môžete elegantne ušetriť na energiách sa dozviete v našom článku tu.

8 dôvodov, prečo si zaobstarať čističku vzduchu Winix

#1. Zdravie je na prvom mieste

Mnoho ľudí a celých domácností si uvedomuje, že je dôležité starať sa nielen o samotné čistenie, ale aj o "čistenie vzduchu". Stav ovzdušia môže mať vplyv na vaše zdravie. Čistička vzduchu Winix odstraňuje až 99,97 % alergénov, baktérií a vírusov. Okrem toho vám pomôže aj s prachom, čím sa zbavíte jednej nepríjemnej činnosti čistenia.

#2. Kvalitný spánok

Kvalitný spánok je nevyhnutný pre vaše zdravie a duševnú pohodu. Avšak suchý vzduch, prach, alergény a prehriate miestnosti to ešte zhoršujú. Mnohí z nás v noci kašlú a budia sa unavení a vyčerpaní. Riešením však môže byť čistička vzduchu.

Čistička sa zbavuje prachu, plesní a chlpov domácich zvierat.

# 3. Menej čistenia

Platí tu jednoduchá úmera. Menej prachu vo vzduchu znamená menej prachu na nábytku a všade inde. Prachovku budete vyťahovať oveľa menej. Ušetríte nielen čas, ale aj energiu, ktorú môžete využiť zmysluplnejšie.

Model Compact je určený pre menšie až stredne veľké miestnosti s plochou do 50 m2 a s výkonom 250 m3/h sľubuje vynikajúce výsledky. Ak ste však alergik alebo astmatik, odporúčame umiestniť čističku do miestnosti s maximálnou veľkosťou 25 m2

#4. Zvlhčovanie

Čistička vzduchu so zvlhčovačom, t. j. zabudovaným vodným filtrom, dokáže príjemne zvlhčiť vzduch. Takéto čističky zachytávajú nečistoty v nádrži s vodou, ktorá potom zvlhčuje vzduch odparovaním z povrchu. Čistička vzduchu so zvlhčovačom vás zbaví dráždivého a suchého vzduchu.

#5. Odstraňovanie zápachu

Čistička vzduchu dokáže odstrániť chemické látky, ktoré sa uvoľňujú z rôznych syntetických materiálov. Príkladom je formaldehyd, ktorý sa uvoľňuje z nábytku alebo kobercov. Čistička vzduchu Winix si poradí aj so zápachom cigaretového dymu a zápachom domácich zvierat, ako aj s výparmi vznikajúcimi pri varení. Má aktívny uhlíkový filter.

#6. Telo potrebuje vitamíny (prenášané vzduchom)

Neviete, čo sú "vzdušné vitamíny"? Sú to záporne nabité ióny vo vzduchu, ktoré zlepšujú celkovú kvalitu ovzdušia a ich množstvo má pozitívny vplyv na psychiku, lepšiu koncentráciu a vyššiu výkonnosť. Množstvo týchto "vitamínov" zvyšujú čističky vzduchu s ionizátorom, ktorý to robí pomocou elektrického výboja. Vzduch s vyššou koncentráciou týchto elektricky nabitých častíc je čistejší, sviežejší a lepšie dýchateľný.

#7. Môžete monitorovať kvalitu ovzdušia

Kvalitu vzduchu môžete kedykoľvek ľahko zistiť. Čistička vzduchu Winix je vybavená senzorom kvality vzduchu. Keď snímač zistí znečistenie (živočíšny prach, dym, ultrajemné častice), farba indikátora kvality vzduchu sa zmení. Vďaka tomu čistička vzduchu bojuje aj proti tzv. syndrómu chorých budov. Je to jedna z mnohých civilizačných chorôb spôsobených zlým vetraním, nesprávnym vykurovaním a množstvom umelých a škodlivých materiálov. To všetko veľmi nepriaznivo ovplyvňuje naše zdravie - objavujú sa chronické prechladnutia, kašeľ, neustupujúca únava a ďalšie príznaky.

Ak ste alergik alebo astmatik, odporúčame umiestniť čističku do miestnosti s maximálnou veľkosťou 25 m2.

# 8. Mimoriadny výkon

Čistička vzduchu Winix ponúka nezvyčajne vysoký výkon, vysokú účinnosť a veľmi nízku spotrebu energie. Všetko zaručené certifikátmi. Ponúka jednoduché ovládanie pomocou dotykového panela a nenáročnú údržbu. V každom ohľade je to teda výhra pre všetkých.

Ako si vybrať čističku vzduchu

Pri výbere čističky vzduchu sa zamerajte na niekoľko kritérií. Napríklad dostatočne výkonný ventilátor, ktorý by mal byť schopný niekoľkokrát za hodinu prefiltrovať vzduch v miestnosti. Na výpočet dostatočného objemu použite vzorec: podlahová plocha miestnosti v m² × výška stropu v m × koeficient 2,5. Výsledkom je požadovaný výkon čističky vzduchu v m³ za hodinu.

Filter je rovnako dôležitý. Čistička vzduchu Winix je vybavená filtrom True HEPA, ktorý odstraňuje zo vzduchu všetky častice od 0,3 mikrometra, teda baktérie, vírusy, peľ alebo spóry plesní. Štvrtým stupňom je technológia PlasmaWave, ktorá vytvára hydroxyly, ktoré odstraňujú pachy a alergény na molekulárnej úrovni.

Ako funguje čistička vzduchu

Hlavnou úlohou čističky vzduchu je čistiť vzduch od látok, ktoré môžu mať negatívny alebo dokonca deštruktívny vplyv na ľudské zdravie. Nepatrí sem len prach, ale aj rôzne pele, plesne, roztoče, alergény, baktérie, vírusy, cigaretový dym alebo látky z farieb a rozpúšťadiel. Je teda ideálny nielen do domácnosti, ale aj do kancelárie alebo dielne.

Prezrite si ďalšiu ponuku elektra


Článok pre Vás pripravil Jana Houbová

Napíšte mi

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.