Jedálenské sety: Ušetri peniaze aj čas pri zariaďovaní kuchyne

Jedálenský set sa skladá zo stola a stoličiek alebo lavice. Nákupom jedálenského setu si teda ušetríš starosti s hľadaním jednotlivých kusov nábytku, ktoré by k sebe ladili. Pozri sa na tipy, ako si zariadiť jedálenský set do malého bytu. Všetko potrebné sa dočítaš v tomto článku.

Zobraziť ponuku jedálnych setov
Jedálenské sety
Jedálenské sety

Rôznorodosť jedálenských setov

Klasické zostavy zahŕňajú stôl a obvykle dve až štyri stoličky, zatiaľ čo rohové sety ponúkajú lavicu, stôl a stoličky. Pokiaľ máš viac miesta, môžeš sa rozhodnúť pre sety s predlžovacím stolíkom a až ôsmimi miestami na sedenie. Pre garsónky a menšie byty máme malé jedálenské sety.

Jedálenský stôl do malého bytu: Ako vybrať ten pravý

Aj v garsónke alebo malej kuchyni sa dá nájsť miesto pre jedálenský stôl, ktorý bude praktický aj estetický. Namiesto tradičného jedálenského stola so stoličkami hľadaj skôr menší jedálenský stôl umiestnený pozdĺž steny. Týmto spôsobom získaš flexibilitu na posúvanie stola počas návštev a viac priestoru pre hostí.

Tvar a veľkosť

Ber na vedomie, koľko miesta máš k dispozícii, koľko ľudí bude pri stole sedieť a ako často ho budeš používať. Pokiaľ máš malý byt, odporúčame voliť štvorcové stoly, ktoré sú kompaktné a ľahko sa zmestia do rohu alebo pozdĺž steny.Štvorcové stoly sú vhodné pre dvoch až štyroch ľudí. Ak potrebuješ viac miesta pre hostí, môžeš si zaobstarať rozkladací stôl, ktorý sa dá ľahko zväčšiť.

Správny materiál

Naše jedálenské sety sú k dispozícii z rôznych materiálov, vrátane laminátu, masívu a kovu. Bez ohľadu na to, či preferuješ tradičný masívny stôl alebo moderný a umelecky spracovaný model, u nás nájdeš sety, ktoré dodajú vašej jedálni sviežu atmosféru a jedinečný vzhľad.

Jedálenské sety

OKAY Tip:  Stoličky už máš, ale ešte hľadáš stôl? Ako vybrať jedálenský stôl tí poradíme v našom článku.

Jedálenské sety

Ako si zariadiť kuchynský kút s rohovou jedálenskou súpravou

Rohová jedálenská súprava sa skladá z jedálenského stola a rohovej lavice. Lavica je obvykle vyrobená z kvalitného dreva a má úložný priestor pod sedákom alebo operadlom. Lavica sa dá umiestniť do ľavého alebo pravého rohu. Rohová jedálenská umožňuje využiť každý centimeter voľného priestoru v kuchyni a zároveň vytvoriť útulnú atmosféru pre spoločné stolovanie s rodinou a priateľmi.

Ako poznáš ideálnu jedálenskú lavicu

Lavica by mala byť zarovnaná s okrajom stola alebo o niečo kratšia, aby sa pod neho dala zastrčiť. Tiež by mala byť dostatočne vysoká a pohodlná.

Moderný dizajn pre vašu jedáleň

Moderné jedálenské sety sú často vyrobené z materiálov, ako je sklo, kov alebo MDF dosky s lakovanou povrchovou úpravou. Pre moderné jedálenské zostavy sú typické čisté línie, neutrálne farby a jednoduché tvary.

Ďalším populárnym trendom je kombinovanie materiálov, ako sú drevené dosky stolov s kovovými nohami alebo stoličky s drevenými sedákmi a kovovou konštrukciou. Táto kombinácia rôznych materiálov a textúr vytvára zaujímavé kontrasty a dodáva jedálenským súpravám osobitý charakter.

Jedálenské sety

OKAY Tip:  Ak potrebuješ samostatné jedálenské stoličky, pripravili sme ti praktický návod, ako si z našej ponuky vybrať tie najlepšie.

Najobľúbenejšie jedálenské sety pre malé kuchyne z ponuky OKAY.sk

Jedálenský set Korden

Jedálenský set Korden sa skladá z obdĺžnikového stola a štyroch stoličiek. So svetlým dubovým povrchom a šedým čalúnením zapadne do rôznych interiérov. Drevovláknitá doska (MDF) s lakovaným povrchom je odolná voči poškodeniu a ľahko sa udržuje. Sedáky stoličiek sú pohodlné a majú nosnosť 100 kg. Stôl má rozmery 120x75x80 cm a nosnosť 60 kg.

Kúpiť jedálenský set Korden
Jedálenský set Paige

Jedálenský set Paige pozostáva zo stola a dvoch stoličiek v hnedom dekore, ktoré sú vhodné do malých priestorov. Barové prevedenie je praktické pre menšie priestory a napriek tomu ponúka pohodlné miesto na stolovanie. Dosky stola sú z laminovanej drevotrieskovej dosky (LDTD), zatiaľ čo konštrukcia je z lakovanej ocele v čiernej farbe. Materiál je odolný voči poškriabaniu a dodáva setu moderný industriálny vzhľad.

Kúpiť jedálenský set Paige
Jedálenský set Raul

Jedálenský set Raul kombinuje dekor prírodného dubu sonoma s kovovými prvkami v šedom odtieni. Skladá sa z jedného stola o rozmere 120x75x70 cm a 4 stoličiek. Okrem estetického dojmu je aj praktický a vďaka kvalitným materiálom dlho vydrží a ľahko sa čistí. Celková hmotnosť setu je 28,5 kg. Set ti dodáme demontovaný v jednom balíku s rozmermi 123x12,5x71 cm a hmotnosťou 30 kg.

Kúpiť jedálenský set Korden

Najväčší výber nábytku v OKAY!

Pre najväčší výber kvalitného nábytku navštív náš e-shop.

Vyber si z našich modelov vo všetkých cenových kategóriách a vďaka našim dlhodobo najlepším cenám ušetríš!

Pokiaľ sa rozhodneš pre nákup nového elektra a nábytku v OKAY, môžeme ti zaručiť 100% garanciu spokojnosti, alebo môžeš produkt vrátiť do 30 dní bez udania dôvodu zadarmo.

Máme skladom najväčší výber nábytku aj elektra za najvýhodnejšie ceny!

Prezrite si ďalšiu ponuku nábytku

Sedačky

Postele

Kuchyne

Spálňa

Matrace

Obývacia
izby

Drevený
nábytok

Doplnky
do bytu

Kúpeľně

Kancelárie

Kancelárie

Kúpeľně

Článok pre vás pripravil:

Vojtěch Pospíšil

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.