Ako sa starať o rýchlovarnú kanvicu?

Tiež vám vadí vodný kameň na dne rýchlovarnej kanvice? Poradíme vám, ako sa o kanvicu starať, aby ste ju udržali v dobrej kondícii a vydržala vám dlho.

Pri každom varení vody myslite na to, koľko vody skutočne potrebujete uvariť. Na jednu šálku čaju naozaj nie je nutné variť celú kanvicu. Keď zvolíte správne množstvo vody, ušetríte čas, kým čakáte na uvarenie.

Keď už sa vám stane, že uvaríte zbytočne veľa vody, určite nenechávajte nepoužitú vodu v kanvici. Môžete si ju naliať napríklad do kanvičky na polievanie kvetov a ďalší deň ich poliať. Ak v rýchlovarnej kanvici necháte nepoužitú vodu stáť, postupne v nej s ďalším a ďalším varením stúpa koncentrácia vápnika a solí, ktoré sa potom usadzujú na dne kanvice a tvoria vodný kameň.

Ako správne čistiť rýchlovarnú kanvicu

Nech robíte, čo robíte, občas sa v kanvici vodný kameň objaví. Záleží na tvrdosti vody, ktorú používate aj na spôsobe, ako s kanvicou zaobchádzate. Máme pre vás tipy, ako sa vodného kameňa zbaviť.

Na odstránenie vodného kameňa existujú špeciálne prípravky. Tie spoľahlivo zbavia varnú kanvicu všetkých usadenín. Pri každom z nich potom postupujte podľa priloženého návodu.

Ak doma nemáte prípravok na odstránenie vodného kameňa, môžete použiť zmes vody s octom, a to v pomere 1: 1. Zmes nalejte do rýchlovarnej kanvice a zahrejte. Pozor, nemala by začať variť. Po zahriatí nechajte zmes vody s octom v kanvici stáť, kým sa usadený vodný kameň nerozpustí. Potom kanvicu vypláchnite čistou vodou a je hotovo.

TIP: Ak neznášate zápach octu, môžete použiť obyčajnú vodu a pridať do nej dve lyžice kyseliny citrónovej.

Pri oplachovaní kanvice nezabudnite na to, že má zo spodu prípojku do elektriny. Tam sa voda dostať nesmie! Takže kanvicu vždy umývajte opatrne.

Pravidelným čistením kanvice od vodného kameňa zaistíte jej maximálnu efektivitu pri ohreve. Kanvica nebude potrebovať toľko elektriny, ako keby mala dno zanesené vodným kameňom.

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.