Ako premeniť hlúpy televízor na inteligentný

Máte nový a kvalitný, ale nie práve inteligentný televízor? A chceli by ste využívať množstvo aplikácií a praktických funkcií, ktoré majú moderné inteligentné televízory? Máme dobré správy, pretože toto želanie je splniteľné. Na scénu totiž vstupujú multimediálne centrá alebo Smart TV boxy. Čo to je? A v čom spočíva kúzlo premeny bežného televízora na inteligentný, sa dozviete v našom článku.

TV v obývacej izbe

Nechcete si hneď kúpiť nový televízor, pretože ten starý vám jednoducho nevyhovuje? Nemusíte, máme pre vás riešenie.

OKAY Tip: Ako môžete elegantne ušetriť na energiách sa dozviete v našom článku tu.

Multimediálne centrum TESLA

Čo je to inteligentný televízor

Inteligentné televízory s rovnakými funkciami sa od tých "neinteligentných" líšia prítomnosťou operačného systému, ktorý poznáme napríklad z mobilných telefónov. Vďaka nim si môžete na televízore vytvoriť program presne podľa svojich predstáv jednoduchou inštaláciou aplikácií. Sami si určíte, čo a kedy chcete sledovať. Medzi obľúbené aplikácie v televízore patria Netflix, HBO GO, YouTube, Twich a mnohé ďalšie.

Ako zmeniť hlúpy televízor na inteligentný televízor?

Samozrejme, je jasné, že z televízora, ktorý máte na chate už 20 rokov, neurobíte najmodernejší prístroj. Televízor musí byť vybavený portom HDMI. To je kľúčové. Ak má váš televízor port HDMI, môžete začať s konverziou. Mediálne centrum potom môžete pripojiť k televízoru rovnako ako prehrávač DVD. Všetko funguje rýchlo a jednoducho. Samozrejme, nechýba ani bezproblémové pripojenie Wi-Fi.

Multimediálne centrum

Čo je multimediálne centrum? Tento "gadget" bol vytvorený na prehrávanie filmov a hudby na televízoroch bez portov DLNA a USB. S rýchlym pokrokom však táto funkcia už nestačí. Zrazu sa začali objavovať televízory s operačnými systémami, ktoré používateľom umožňovali surfovať na internete, sledovať videá na YouTube alebo využívať iné aplikácie.

Multimediálne centrá dnes ponúkajú viac funkcií, napríklad možnosť pripojiť fotoaparát alebo videokameru alebo zdieľať obrazovku mobilného telefónu a prehrávať fotografie alebo videá priamo zo smartfónu.

Silné multimediálne centrum

Multimediálne centrum premení váš bežný televízor na inteligentné zariadenie.

Typy mediálnych centier

Existujú dva typy multimediálnych centier - s HDD a bez HDD. Prvý uvedený variant je lacnejší a prehráva obsah z externých zdrojov (externý disk alebo flash disk). Multimediálne centrum s HDD vám ponúkne ďalšiu skvelú vec, ak si zaobstaráte multimediálne centrum s nahrávaním, už vám neunikne váš obľúbený televízny program, všetky epizódy vašej obľúbenej reality show budú uložené práve na HDD multimediálneho centra.

Ako nainštalovať

Ako už bolo spomenuté, inštalácia je veľmi jednoduchá. Potrebujete len televízor s rozhraním HDMI. Stačí ho zapojiť a potom už len vybrať jazyk a pripojiť zariadenie k internetu. Nezabudnite ešte spárovať svoje konto pre správnu synchronizáciu údajov. Teraz sa choďte baviť!

Objavte čaro Chromecastu

Google Chromecast je zariadenie, ktoré umožňuje streamovať multimediálny obsah zo smartfónu, tabletu alebo notebooku napríklad na obrazovku televízora. Na podobnom princípe ho pripojíte k televízoru cez HDMI a ako mávnutím čarovného prútika máte k dispozícii plnohodnotnú televíziu Google.

Prezrite si ďalšiu ponuku elektra


Článok pre Vás pripravil Jana Houbová

Napíšte mi

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.