5 výhod pohoviek na každodenné spanie

Ten, kto býva v malom byte alebo v garsónke vie, že každý meter miesta navyše je drahý. Aby ste priestor využili čo najefektívnejšie, nezostáva občas nič iné, než spojiť miestnosť na spanie s obývačkou. To, že sa rozkladacie pohovky odporúčajú len na občasné prespanie, je známa vec, vy si ale môžete vybrať rozkladaciu pohovku s integrovaným matracom, na ktorom môžete spať plnohodnotne každý deň.

Integrovaný matrac

Sedačky na každodenné spanie sú vybavené dvoma typmi matracov: integrovaný matrac je vhodný na každodenné spanie alebo matrac, ktorý tvoria sedadlá. Štandardné matrace bývajú vyrobené z polyuretánu, drahšie disponujú navyše pružinami, ktoré zaistia pohodlný spánok.

Spánok na sedačkách si užijú všetci tí, ktorí preferujú skôr tvrdšie matrace. U integrovaného matraca sa nemusíte obávať rýchleho presedenia a navyše bez problémov odolá každodennému skladaniu.

Integrovaný matrac rozkladacej sedačky vám ponúkne plnohodnotné lôžko

Spánok na kvalitnom rošte

Integrovaný matrac je rámovaný kovovou konštrukciou s kovovým roštom. Prítomnosť roštu je pre zdravý spánok kľúčová. Rošt podporuje matrac a stará sa o zdravé držanie tela, správnu pozíciu chrbtice a celkové pohodlie počas spánku. Najväčšiu oporu zabezpečuje predovšetkým dolnej časti chrbta a bedrám. Zároveň slúži na optimálnu cirkuláciu vzduchu v matraci, čím eliminuje vznik vlhkosti a následnej plesni. Rošt dokáže dobre rozprestrieť hmotnosť užívateľa, čím pomáha predĺžiť životnosť matraca.

Priestor na uloženie lôžkovín na dosah ruky

Kam s perinami, keď posteľ zložíte? Nemusíte ich zložito upratovať do bielizníka, schovávať ich do skrine alebo ukladať do vákuového obalu. Najlepšie pohovky na každodenné spanie disponujú úložným priestorom, do ktorého sa pohodlne zmestia nie jedny, ale hneď dvoje periny. Úložný priestor sa spravidla nachádza pod gaučom, ktorý je súčasťou rohových sedacích súprav.

Úložný priestor v rozkladacej pohovke vám pomôže uskladniť napríklad lôžkoviny

Bohatá ponuka rozmerov

Rozkladacie pohovky na každodenné spanie sú dostupné ako pre jedného, ​​tak pre dvoch spáčov. Pred nákupom si teda rozmyslite, koľko osôb bude na sedačke spať. V priemere má spacia plocha po rozložení o čosi menšiu veľkosť ako manželská posteľ, ale dve osoby sa na nej pohodlne vyspia. Spravidla sa stretnete s veľkosťou 110-140 centimetrov na šírku a 190-220 centimetrov na dĺžku. Rozkladacia pohovka môže byť vyhotovená ako dvojsedačka, ale aj rohová sedačka. Záleží teda na dispozičnom riešení vašej miestnosti.

Zdravý spánok

Vzhľadom k tomu, že má sedačka plnohodnotný matrac a rošt, nemusíte sa obávať o zdravie svojej chrbtice a navyše si užijete kvalitný spánok. Matrac je celistvý, takže vás nikde netlačia spoje alebo predely. Vaša hmotnosť je optimálne rozložená vďaka kovovej konštrukcii pevného roštu.

Okrem toho je sedačka komfortná aj po zložení. Väčšinou tieto výrobky majú vyššie položenú sedaciu plochu, takže sa na gauč pohodlne sadá a tiež sa z neho dobre vstáva a vyššia je aj opierka chrbta. Na pohovke si teda kvalitne oddýchnu aj osoby vyššieho vzrastu.

Ďalšie: 3 dobré rady a tipy

  • Rozkladací mechanizmus by mal u rozkladacej pohovky na každodenné spanie byť pevný a zároveň by sa mala dať ľahko rozložiť a zložiť. Tento úkon by nemal zabrať viac ako niekoľko sekúnd. Obvykle stačí zatiahnuť za pútko ukryté pod chrbtovou opierkou a matrac jednoducho vyklopiť.
  • Vzhľadom na každodenné používanie sedačku umiestnite tak, aby ste nemuseli posúvať žiadny nábytok. Bude rozhodne pohodlnejšie, keď nebudete musieť odsúvať ťažké kreslá alebo komody. Jednak tým ušetríte čas, ale tiež stav vašej podlahy, ktorej by časté posúvanie nábytku nemuselo prospievať.
  • Ak chcete vo svojom malom byte nechať prespať aj návštevu, nemusíte si kupovať nafukovací matrac alebo karimatku. Praktickým riešením je rozkladacie kreslo. Mechanizmus rozloženia by mal byť rovnako jednoduchý ako u pohovky. Rozložením jedného kresla získate jedno pohodlné a plnohodnotné lôžko.


Rozkladacia sedacia súprava by mala mať jednoduchý mechanizmus rozkladu

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.