10 pravidiel ako harmonicky zariadiť spálňu

Staroveká čínska metóda feng shui nám pomáha vyvážiť domovy a vytvárať šťastnejší a úspešnejší život v našich izbách. Svoju pozornosť často obraciame na spálňu, posvätné miesto, kde si môžeme oddýchnuť a nabiť sa energiou. Feng šuej v spálni môže pomôcť vášmu romantickému životu, ako aj vašej schopnosti odpočívať a cítiť sa pod kontrolou. Musíte vedieť, ako udržať tok chi a ako odlákať negatívnu energiu, ktorá môže vstúpiť do vašej izby a do vášho života.

feng shui spálňa

1. Príliš veľká spálňa nie je úplne vhodná

Ak je vaša spálňa príliš veľká, môžete sa zobudiť unavení aj po ôsmich hodinách spánku. Pre niektorých ľudí je ťažké relaxovať v mimoriadne veľkých izbách. Môže to byť spôsobené naším ľudským inštinktom pre prežitie. Sme najzraniteľnejší, keď spíme a vo väčšom priestore môžeme cítiť nedostatok kontroly nad naším okolím, čo spôsobuje napätie a nepohodu.

2. Neumiestnujte posteľ k rovnakej stene ako dvere

To platí najmä v prípade, ak žijete s niekým, kto má iný režim spánku ako vy.Kedykoľvek sa dvere otvárajú, je pravdepodobné, že sa náhle prebudíte hlavne preto, že zvuk a pohyb dverí je hlasný a náhly. Musíte tiež vstať z postele, aby ste videli, kto je za dverami, namiesto toho, aby ste iba zdvihli hlavu.

3. Odstráňtezo spálne rastliny

Rastliny rastú najmä večer. Živá energia z rastu uvoľňuje úplne opačnú energiu, ako požadujete, keď spíte. Na rozdiel od všeobecného presvedčenia, väčšina rastlín v noci uvoľňuje viac oxidu uhličitého ako kyslíku. Oxid uhličitý má schopnosť ovplyvniť kvalitu spánku a je jedným z dôvodov, prečo by rastliny nemali byť vo vašej spálni.

4. Zatvorte dvere spálne

Zatvorením dverí spálne sa zvýši pocit súkromia. Môže vám to tiež poskytnúť pocit bezpečia a pomôcť vám so spánkom. Zatvorením dverí spálne sa zruší aj hluk z domu či bytu. Tieto zvuky zahŕňajú bzučanie chladničky, či inej domácej elektroniky alebo hluk osôb, s ktorými bývate.

5. Žiadne zrkadlá

Vo feng shui platí, že zrkadlá pred posteľou pozývajú do manželstva tretiu osobu. Zrkadlá tiež odrážajú energiu v priestore, ktorá by mohla narušiť váš spánok. Ak potrebujete zrkadlo, uistite sa, že stojí pred niečím, na čo sa radi pozeráte.

6. Vyvarujte sa moderným technológiám v spálni

Elektronika, ako napríklad smartfón alebo budík, sú skvelými ľudskými vynálezmi. Poskytnú vám aktuálny čas a poskytnú vám informácie o vašich priateľov. Väčšina z nás je však na nich závislá a pozerá sa na toto umelé svetlo v posteli pred spaním. Odstráňte ich z izby a zistíte, ako sa vám zvýši kvalita spánku.

7. Žiadne nepríjemné obrazy alebo umelecké diela

Byť obklopený nepríjemnými obrazmi, ako sú napríklad obrazy znázorňujúce násilie alebo smútok, môžu vyvolať silné emócie, ktoré vás môžu v noci zobudiť. Horšie je, že tieto emócie sa môžu preniesť do vášho sna, vďaka čomu sa nasledujúci deň unavíte.

Ak máte nejaké obrazy, ktoré vyvolávajú silné emócie, odstráňte ich. Upokojujúce obrazy sú vhodnejšie.

8. Uistite sa, že vaša spálňa nie je príliš preplnená

Uistite sa, že vaša spálňa nie je príliš preplnená. Nepridávajte do nej ďalšie stoličky, lampy ani obrazy, ak si nie ste istý, či ich naozaj potrebujete. Čím viac vecí tam máte, tým ťažšie môže byť nájdenie rovnováhy.

9. Udržujte prácu mimo spálne

Aby ste zachovali v izbe pokoj, udržiavajte ju v zóne bez práce. Znamená to, že z nočných stolíkov odstráňte pracovný materiál a presuňte notebook a telefón preč od postele. Vieme, že to môže byť náročné. Ak máte obmedzený priestor a musíte pracovať vo svojej spálni, uistite sa, že váš pracovný priestor je čo najďalej od postele.

10. Posteľ prisuňte k stene

Väčšina z nás asi pozná tento trik, ale pravdepodobne ste nevedeli, že aj toto je prvkom feng šuej spálne.

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.