Elektrokolobežka - revolúcia v cestovaní po meste

Dalo by sa povedať, že elektrické kolobežky sú fenoménom poslednej doby. Možno si hovoríte, prečo by si niekto kupoval elektrickú kolobežku. Ak však žijete v meste a patríte k tým, ktorí nechcú alebo nemôžu využívať na cestovanie MHD, môže byť práve pre vás kúpa elektrickej kolobežky tou správnou voľbou. Je to síce nákladnejšia investícia ako "električenka" avšak investovať do elektrokolobežky sa vám čoskoro vráti. Je totiž všestranným a šikovným dopravným prostriedkom, ktorý poslúži nielen pri pravidelných denných výjazdoch, ale je tiež moderným spôsobom, ako tráviť voľný čas.

Jazda bez námahy

Na prvý pohľad sú elektrické kolobežky veľmi podobné tým klasickým. Avšak už na ten druhý vám bude jasné, že dizajnová podobnosť s bežnou kolobežkou je vlastne to jediné, čo majú spoločné. Elektrokolobežka je totiž vybavená elektromotorom, akumulátorom a reguláciou rýchlosti.

Hoci sa jedná o novinku na trhu, je z čoho vyberať. Aj tu záleží predovšetkým na vašich preferenciách, koľko ste schopní a ochotní finančne zainvestovať, a tiež na tom, k čomu primárne budete elektro kolobežku využívať. Ak je vašou prioritou rýchly presun po meste, zvoľte elektrickú kolobežku s ľahkou a ľahko zložiteľnou konštrukciou, s ktorou pohodlne zvládnete aj cestu MHD.

Elektrokolobežka Denver

Nezľakne sa ani náročnejšieho terénu

Ak by ste ale radi vyrazili aj na nejaký výlet do terénu, určite vám padne do oka model SCOOTER 1 S od spoločnosti Xiaomi. Ten sa pýši až 30 km dojazdom, nafukovacími kolesami pre 100 % pohodlie pri jazde aj na nespevnenom povrchu a zaťažiť ju môžete bez problému taktiež 100 kilogramami. Tiež je vybavená systémom regenerácie energie, čo znamená, že časť energie vytvorenú napríklad brzdením z kopca môžete získať späť a bezstarostnú jazdu si tak ešte viac predĺžiť. Rovnako ako elektrokolobežka od Denveru je skladateľná, avšak o 3,5 kg ťažšia. Pri výbere konkrétneho modelu sa okrem správnej voľby kolies, odpruženia a jednoduchosti zloženia zamerajte aj na kapacitu akumulátora a dĺžku jeho nabíjania.

elektrokolobežka xiaomi

Elektrokolobežka Xiaomi Scooter 1S

Ako jazdiť na elektrickej kolobežke?

A ako je na tom vzťah elektrická kolobežka verzus legislatíva? Na elektrokolobežky je nazerané ako na bežné bicykle, dokonca je možné jazdiť aj na chodníku, čo cyklisti nemajú povolené. Nesmie byť však prekročená rýchlosť 6 km/h. Obmedzenie platí taktiež na cyklotrasách, na ktorých nesmiete ísť viac ako 25 km/h.

Ak vás láka kúpa elektrokolobežky, ale neviete, či pre vás bude to pravé, využite tiež možnosť zapožičanie na vyskúšanie. Pri jazde na elektrickej kolobežke by ste tiež nemali zabúdať na používanie ochranných bezpečnostných prvkov, predovšetkým helmy.

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.