CONCEPT CK5000
Multifunkčný hrniec Concept CK 500 spája tradičný spôsob varenia spolu s modernými technológiami. Funkcie Sous Vide či Slow Cook sa skvele hodia na pečenie chleba alebo prípravu paštét vo forme. Tento hrniec vám skvele poslúži ako fritovací hrniec, parný hrniec, hrniec na varenie ryže, gril a panvica.
Jeho objem je 6 litrov a je možné ho rozobrať na jednotlivé časti, ktoré je možné umývať v umývačke. Elektrický hrniec je vybavený LCD displejom s modrým podsvietením, na ktorom zobrazíte všetky nastavené funkcie. Celkom máte k dispozícii 11 prednastavených programov.
Vďaka jeho kompaktným rozmerom ho možno využívať doma či na chate a praktické úchytkyvám uľahčia jeho prenášanie. Protišmykové nožičky bránia jeho pohybu na pracovnej doske.
V príslušenstve sa nachádza forma s nepriľnavým teflónovým povrchom pre pečenie chleba, paštét či dezertov, mriežka na varenie v pare, fritovací kôš a stojan na prípravu fondue.
Prednastavené programy:
- Saut - Soté: Použitie tohto režimu umožňuje nastavenie teploty medzi 190 °C a 220 °C a času od 5 do 120 minút. Pripravíte si vynikajúce dusené mäso vo vlastnej šťave. Kuracie, teľacie, bravčové, so zeleninou, hubami ... stačí len uvariť cestoviny alebo ryžu ako prílohu.
- STEAM - Varenie v pare: Tento program umožňuje varenie v pare s možnosťou nastavenia času od 20 do 90 minút. Zelenina plná vitamínov ako príloha alebo hlavné jedlo poteší nielen milovníkov zdravej výživy.
- Stew - Dusenie: Tento program umožňuje varenie a dusenie v časoch od 2 do 4 hodín. Klasický guláš, roštenky na hubách ... vašej fantázii medze nekladieme.
- SLOW COOK HI/LOW - Pomalé varenie: Podľa druhu pripravovaného pokrmu vyberte z dvoch prednastavených teplôt HI (Vysoká) alebo LOW (Nízka) a nastavte časovač v rozmedzí od 4 do 12 hodín.
- FRY - Fritovanie: Použitie tohto režimu umožňuje nastavenie teploty medzi 150 °C a 190 °C a času od 1 do 30 minút. Česká klasika: vyprážaný syr, hranolky alebo krokety, karfiol, huby, filé ...
- BAKE - Pečenie: Vyberte režim BAKE a nastavte teplotu medzi 150b°C a 190b°C a čas v programe pečenia od 30 minút do 4 hodín. Upečte si dezert na popoludňajší čaj alebo kávu alebo chutný domáci chlieb na raňajky. Vo forme si môžete pripraviť aj domácu paštétu - z doma mletého mäsa, bez konzervantov, stabilizátorov ... uvidíte, že chutí úplne inak.
- Roast - Vyprážanie: Vyberte režim Roast a nastavte teplotu medzi 150 °C a 180 °C a čas vyprážania od 30 minút do 3 hodín. Chrumkavý šťavnatý rezeň - čo dodať?
- RICE - Varenie ryže: Rovnako ako pri všetkých štandardných hrncoch na ryžu je tento režim plne automatický. Varenie ryže nevyžaduje nastavovanie teploty ani časovača.
- SOUS VIDE - Použitie tohto režimu umožňuje nastavenie teploty medzi 45 °C a 95 °C a času od 30 minút do 72 hodín. Neskutočne jemné a krehké mäso plné šťavy plne vynahradí trochu náročnejšiu prípravu s vákuovaním. Plátky vybraného mäsa nakoreníte, môžete nechať odležať, potom vákuovo zabalíte a vložíte na určitú dobu (podľa receptu) do vodného kúpeľa. Potom vyberiete a krátko opečieme na panvici. Neskutočná chuť ...
- KEEP WARM - Udržiavanie teploty: Udržiavanie teploty v tomto hrnci je možné nastaviť od 1 do 4 hodín. Keď sa niekto z rodiny zdrží a príde neskôr na obed, nemusíte jedlo znova ohrievať.