OKAY inšpirácia: Výber dizajnových botníkov do predsiene

Každý z nás vie, že prvý dojem zohráva kľúčovú úlohu. A keď príde reč na domov, prvým dojmom je často práve vstupný priestor. Aby tvoja predsieň pôsobila organizovane a mala štýl, potrebuješ správny botník.

V tomto článku si predstavíme, ako vybrať dizajnový botník a inšpirujeme ťa k tomu, ako predsieň vďaka dobre zvolenému botníku, premeniť na elegantné miesto stretávania.

Zobraziť ponuku botníkov
Výber dizajnových botníkov do predsiene

Podľa čoho si vybrať botník

Treba najskôr zvážiť koľko topánok potrebuješ mať po ruke a koľko ich môžeš uložiť inam. Pokiaľ máš veľa topánok, je lepšie si nechať v botníku len tie, ktoré aktuálne používaš, a ušetriť tak miesto.

Druhá vec je, či chceš botník otvorený alebo zatvorený. Otvorený botník je prístupnejší a zabraňuje zapareniu topánok. Zatvorený botník naopak skryje neporiadok a môže pôsobiť usporiadanejšie.

Tretia vec je materiál. Mal by byť kvalitný a odolný, napr. masívne drevo, drevotrieska alebo kombinácia dreva a kovu.

Výber dizajnových botníkov do predsiene

Aké rozmery by mal mať botník?

Všeobecne platí, že šírka botníku by mala byť menšia ako šírka steny, na ktorú ho chceš umiestniť. Výška botníku by mala byť taká, aby ti umožnila ľahko dosiahnuť na hornú aj dolnú policu alebo šuplík. Hĺbka botníku musí byť taká, aby sa v nej topánky neohýbali.

Ďalšie parametre na zváženie:

  • Hĺbka botníku: Ideálna hĺbka, pri ktorej sa topánky nebudú ohýbať a stláčať sa, sa pohybuje medzi 35 až 40 cm. Pokiaľ máš v predsieni menej priestoru, môžeš zvoliť vyklápací botník s menšou hĺbkou, ktorý stále poskytne dostatočný úložný priestor.
  • Odvetrávanie botníku: Botník by nemal byť úplne uzavretý, aby sa vzduch mohol voľne pohybovať a udržoval obuv v správnych podmienkach pre zachovanie kvality a čerstvosti topánok.
  • Prídavné zásuvky a lavice: Prídavné zásuvky môžu poslúžiť na uskladnenie rôznych drobností, ako sú krémy na topánky, lyžice na topánky a ďalšie doplnky. Zvážiť môžeš aj botník, ktorý je súčasťou lavice či sedátka.

Výber botníku podľa dizajnu

Industriálny botník

Tento štýl je inšpirovaný továrňami a skladmi z 19. a 20. storočia. Vyznačuje sa použitím kovu, dreva ale aj betónu alebo tehál. Vďaka tomu je industriálny botník obvykle masívny, robustný a odolný. Má jednoduché tvary a strohé farby.

Rustikálny botník

Je ovplyvnený vidieckym životom a prírodou. Má nerovné povrchy a rustikálne detaily. Používa sa hlavne drevo, kameň, kov alebo ratan. Vďaka prírodným a teplým farbám sa hodí do vidieckych alebo horských interiérov s útulnou atmosférou.

Vintage botník

Dizajn vintage je inšpirovaný minulosťou a nostalgiou. Využíva napr. drevo, kov, sklo alebo textil a hodí sa do starožitných a šik interiérov.

Luxusný štýl

Prémiové materiály sú predovšetkým kov, sklo, mramor alebo kožušina

Moderný štýl

Moderný botník je ľahký a jednoduchý a hodí sa do interiérov s čistým dizajnom.

OKAY Tip: Botník nie je jediné, čo do svojej predsiene hľadáš? Ako zariadiť predsieň ti poradíme v tomto článku.

botniky-botnik-vilot-bila-dub-sonoma-2008663_2048x.jpg__PID:db8c61d8-f553-4076-82c3-5a02bd1f27ce

Botník Vilot

Botník Vilot s rozmermi 90x191x35 cm a ôsmimi policami ponúka bohatý úložný priestor pre obuv a ďalšie nevyhnutnosti. Vyrobený bol na Slovensku z kvalitných laminovaných drevotrieskových dosiek (LDTD).

botniky-botnik-amalfi-drevo-2006449_2048x.jpg__PID:d1db8c61-d8f5-4350-b682-c35a02bd1f27

Botník Amalfi

Botník Amalfi má rozmery 69x41x26 cm a je vyrobený z masívneho dreva, vďaka čomu je odolný a stabilný a zaručuje dlhú životnosť. Vďaka nosnosti jednotlivých políc až 5 kg je schopný uniesť nielen topánky, ale aj ďalšie doplnky a nevyhnutnosti, ktoré do botníku odložíš.

0.jpg__PID:8c61d8f5-5350-4682-835a-02bd1f27ce75

Botník Tarso

Botník Tarso má veľké rozmery 100x50x30 cm, čo znamená dostatok na uloženie všetkého, čoho potrebuješ. Zároveň je vybavený pohodlnou látkovou lavicou, na ktorú sa môžeš pri obúvaní posadiť.

Výber dizajnových botníkov do predsiene

Najväčší výber nábytku v OKAY!

Pre najväčší výber kvalitného nábytku navštív náš e-shop.

Vyberte si z našich modelov vo všetkých cenových kategóriách a vďaka našim dlhodobo najlepším cenám ušetríš!

Pokiaľ sa rozhodneš pre nákup nového elektra a nábytku v OKAY, môžeme ti zaručiť 100% garanciu spokojnosti, alebo môžeš produkt vrátiť do 30 dní bez udania dôvodu zadarmo.

Máme skladom najväčší výber nábytku aj elektra za najvýhodnejšie ceny!

Prezrite si ďalšiu ponuku elektra

Chladničky

Práčky

Televízory

Sušičky

Mobilné telefóny

Notebooky

Kávovary

Umývačky riadu

Vstavané spotrebiče

Smart
elektro

Vysávače

Starostlivosť
o telo

Do kuchyne

Mikrovlnné rúry

Audio

Sporáky

Slúchadlá

Príslušenstvo

Článok pre vás pripravil:

Martin Sluka

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.