Ako vybrať správnu mobilnú klimatizáciu?

V letných mesiacoch môže byť horúco neznesiteľné. Mať možnosť ochladiť sa kedykoľvek je potreba je takmer nevyhnutné.

Mobilná klimatizácia je praktickým a pohodlným riešením, ktoré vám umožní udržať si príjemnú teplotu v miestnosti po celý deň.

Prezrieť ponuku klimatizácií
mobilna klimatizacia

Ako funguje mobilná klimatizácia?  

Mobilná klimatizácia funguje na princípe odvodu tepla z miestnosti a ochladzovania vzduchu. Vnútorná jednotka nasáva vzduch z miestnosti, ktorý je potom chladený pomocou kompresora a chladiaceho média. Ochladený vzduch je potom vrátený späť do miestnosti. Pri tomto procese sa tiež odvádza horúci vzduch von vonkajšou jednotkou, ktorá je umiestnená napríklad pri okne.

Výhody prenosných klimatizácií

Prenosnosť a flexibilita

Jednou z hlavných výhod mobilných klimatizácií je ich prenosnosť. Oproti tradičným klimatizačným jednotkám, ktoré sú pevne namontované na stene, môžu byť mobilné klimatizácie ľahko premiestnené z jedného miesta na druhé. To je obzvlášť užitočné pre tých, ktorí bývajú v prenajatom byte alebo nehnuteľnosti, pretože ich nemusíte nechať nainštalovať natrvalo.

Jednoduchá inštalácia a použitie

Mobilné klimatizácie sú navrhnuté tak, aby ich inštalácia a použitie bolo čo najjednoduchšie. Nemusíte sa trápiť komplikovanými montážami alebo nutnosťou volať odborníka. Stačí ich jednoducho vybaliť, pripojiť k elektrickému zdroju a môžete začať užívať príjemné chladenie.

Efektívne riešenie do bytu alebo domu

Ak potrebujete chladiť iba menšie priestory, ako je spálňa, obývacia izba alebo kancelária, mobilné klimatizácie sú pre vás ideálnou voľbou. Tieto jednotky sú navrhnuté tak, aby poskytovali výkon a efektivitu pri chladení menších priestorov a ide tak o ekonomicky a energeticky efektívne riešenie.

mobilna klimatizacia

Typy mobilných klimatizácií 

Existujú rôzne typy mobilných klimatizácií, ktoré sa líšia svojimi funkciami a vlastnosťami. Medzi najčastejšie typy patria:

  • Prenosné jednotky: Toto sú samostatné klimatizačné jednotky s odsávaním teplého vzduchu hadicou von z okna alebo dverí.
  • Bez hadíc: Tento typ klimatizácie nevyžaduje vonkajšiu odťahovú hadicu, namiesto toho využíva technológiu kondenzácie na odvádzanie tepla.
  • Split systémy: Tieto systémy sa skladajú z vnútornej jednotky, ktorá chladí vzduch, a vonkajšej jednotky, ktorá odvádza teplý vzduch.

Ako vybrať správnu veľkosť mobilnej klimatizácie?

Pri výbere veľkosti mobilnej klimatizácie je dôležité zohľadniť veľkosť miestnosti, ktorú chcete chladiť. Príliš malá klimatizácia nebude schopná efektívne ochladiť celú miestnosť, zatiaľ čo príliš veľká klimatizácia bude spotrebovávať zbytočne veľa energie. Je najlepšie riadiť sa odporúčaniami výrobcu ohľadom veľkosti miestnosti a chladiacej kapacity klimatizácie.

Štandardne platí také pravidlo, že pre menšie miestnosti postačí klimatizácia s nižším výkonom, zatiaľ čo pre väčšie miestnosti budete potrebovať výkonnejší model. Napríklad pre miestnosti o veľkosti do 25 metrov štvorcových sa odporúča voliť klimatizáciu s výkonom okolo 5 000 až 8 000 BTU.

mobilna klimatizacia

Najlepšie značky mobilných klimatizácií

Pri výbere mobilnej klimatizácie je dôležité zvoliť si spoľahlivú a renomovanú značku. Medzi najlepšie značky mobilných klimatizácií patria:

Nedis ponúka širokú škálu mobilných klimatizácií s rôznymi funkciami a výkonmi. Ich produkty sú často cenovo dostupné a zameriavajú sa na základné funkcie. Klimatizácia od Nedisu môžu mať jednoduchý a kompaktný dizajn, čo uľahčuje ich presun a umiestnenie v rôznych miestnostiach. Môžu byť vhodné pre tých, ktorí hľadajú cenovo dostupnú možnosť klimatizácia a stačí im základné funkcie.

ARGO sa špecializuje navysoko výkonné mobilné klimatizácie s pokročilými funkciami. Ich produkty ponúkajúvyššiu chladiacu kapacitu a môžu byť vhodné pre väčšie miestnosti alebo priestory s väčšími teplotnými rozdielmi. ARGO klimatizácie často disponujú pokročilými funkciami, ako je programovanie, diaľkové ovládanie alebo energetická účinnosť. Klimatizácia značky ARGO môžu byť vhodné pre tých, ktorí potrebujúvýkonnú a dobre vybavenú klimatizáciu.

Domo ponúka rôzne typy mobilných klimatizácií so zameraním na energetickú účinnosť a užívateľskú prívetivosť. Ich klimatizácia majú rôzne kapacity chladenia, ktoré závisia od konkrétneho modelu. Domo sa sústredí na jednoduchý design a jednoduché používanie. Ceny mobilných klimatizácií od Domo sa pohybujú v nižšej a strednej cenovej kategórii.

Najtichšia mobilná klimatizácia pre tiché prostredie  

Pokiaľ preferujete pokojné prostredie bez nadmerného hluku, je vhodné vybrať si tichší model mobilnej klimatizácie. Niektoré značky ponúkajú klimatizácie s technológiou tichej prevádzky, ktoré znižujú hlučnosť pri chladení. Medzi najtichšie mobilné klimatizácie na trhu patrí mobilná klimatizácia Domo DO266A.

Mobilná klimatizácia Domo

Nízka hlučnosť klimatizácie Domo DO266A, iba 63 dB, zaručuje úplne tichú prevádzku. Produkt ďalej disponuje digitálnym ovládacím panelom s diaľkovým ovládaním, čo umožňuje jednoduché nastavenie teploty a výber z rôznych funkcií, ako je chladenie, odvlhčovanie a vetranie. Vďaka svojim kompaktným rozmerom a praktickým kolieskam je táto mobilná klimatizácia ľahko prenosná a umožňuje vám presunúť ju do ktorejkoľvek miestnosti budete práve potrebovať, či už vo svojom dome alebo kancelárii.

 Kúpiť klimatizáciu Domo
mobilna klimatizacia
mobilna klimatizacia

Kam umiestniť mobilnú klimatizáciu?

Správne umiestnenie mobilnej klimatizácie do miestnosti je pre jej efektívne chladenie najdôležitejšie. Odporúča sa umiestniť klimatizáciu blízko okien, aby bolo možné odviesť horúci vzduch von. Je tiež dôležité zabezpečiť, aby klimatizácia mala dostatok priestoru na prívod a odvod vzduchu. Pri umiestňovaní mobilnej klimatizácie do miestnosti treba dbať na správny prúd vzduchu a minimalizovať prekážky.

Mobilná klimatizácia Nedis

Túto mobilnú klimatizáciu oceníte v akomkoľvek priestore. So svojimi tromi rýchlosťami ventilátora a nastaviteľným teplotným rozsahom od 16 do 32 °C môžete vytvoriť ideálnu klímu bez ohľadu na to, či sa nachádzate v obývacej izbe, spálni alebo pracovni. Je vybavená praktickými kolieskami a rukoväťou, ktoré umožňujú ľahké premiestňovanie, takže si môžete užívať osviežujúci vzduch tam, kde ho najviac potrebujete. S funkciou časovača a diaľkovým ovládaním máte plnú kontrolu nad prevádzkou a môžete si vychutnať pohodlie bez námahy. Priveďte svieže a príjemné prostredie na akékoľvek miesto v byte či kancelárii s mobilnou klimatizáciou Nedis.

Kúpiť klimatizáciu Nedis

Akú klimatizáciu do bytu? 

Pri výbere najlepšej mobilnej klimatizácie do bytu je nutné zohľadniť veľkosť miestností a ich dispozíciu a energetickú účinnosť klimatizácie, aby nedochádzalo k nadmernej spotrebe energie. Je dobré si vybrať model s energetickým štítkom A alebo vyšším, Ktorý zaistí úsporu energie.

Klimatizácia, ochladzovač a ventilátor Argo SWAN EVO 3v1 

Mobilná klimatizácia Argo SWAN EVO je ideálnou voľbou pre podkrovné byty, panelové domy a kancelárie. Vďaka svojmu kompaktnému dizajnu sa ľahko zmestí do akéhokoľvek interiéru bez toho, aby prekážala. Je vybavená časovačom, vďaka ktorému si môžete presne naplánovať, kedy sa klimatizácia zapne a vypne, čo pomôže šetriť energie v domácnosti. Funkcia SLEEP zaistí pokojný spánok bez toho, aby vás klimatizácia počas noci rušila. A vďaka 4 otočným kolieskam a madlu je klimatizácia ľahko prenosná a môžete ju umiestniť do ľubovoľnej miestnosti, kde ju práve potrebujete.

Kúpiť klimatizáciu Argo
mobilna klimatizacia

Najväčší výber elektra v OKAY!

Pre najväčší výber kvalitných mobilných klimatizácií navštívte náš e-shop. Vyberte si z našich modelov vo všetkých cenových kategóriách a vďaka našim dlhodobo najlepším cenám ušetríte!

Pokiaľ sa rozhodnete pre nákup nového elektra a nábytku v OKAY, môžeme vám zaručiť 100% garanciu spokojnosti. Pokiaľ nebudete spokojní, môžete produkt vrátiť do 30 dní bez udania dôvodu zadarmo.

Máme skladom najväčší výber nábytku aj elektra za najvýhodnejšie ceny!

Prezrite si ďalšiu ponuku elektra

Chladničky

Práčky

Televízory

Sušičky

Mobilné telefóny

Notebooky

Kávovary

Umývačky riadu

Vstavané spotrebiče

Smart
elektro

Vysávače

Starostlivosť
o telo

Do kuchyne

Mikrovlnné rúry

Audio

Sporáky

Slúchadlá

Príslušenstvo

Článok pre vás pripravil:

Vojtěch Pospíšil

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.