Pápež František navštívi Slovensko

Pápež František v septembri navštívi Slovensko na predĺženú pastoračnú cestu. Oznámil to počas nedeľnej modlitby pred veriacimi na Námestí sv. Petra vo Vatikáne 4. júla. Cesta by sa mala konať v polovici septembra a trvať štyri dni, počas ktorých Svätý Otec navštívi štyri mestá. Presný program zverejnil Vatikán v stredu 21. júla.

Pápež František máva veriacim

Dobré správy si vypočul dav veriacich pred Katedrálou sv. Petra vo Vatikáne počas pravidelnej modlitby Angelus na prvú júlovú nedeľu, po ktorej skočení sa pápež prihováral veriacim. „S radosťou oznamujem, že, ak to Boh umožní, od 12. do 15. septembra učiním pastoračnú návštevu Slovenska,“ vyhlásil Svätý Otec. Reagoval aj na radosť zúčastnených slovenských pútnikov a na záver vystúpenia ich osobitne pozdravil.

Do Bratislavy dorazí poobede po tom, čo v nedeľu 12. septembra v Budapešti odslúži špeciálnu svätú omšu. Podľa oficiálneho vyhlásenia z Vatikánu má pápež v pláne navštíviť ďalšie tri mestá naprieč Slovenskom – Košice, Prešov a Šaštín.

Program pápežovej návštevy

Vatikánska kancelária zverejnila presný program Františkovej návštevy, ktorá sa začne privítaním na bratislavskom letisku v nedeľu poobede. V pondelok je na programe privítacia ceremónia v prezidentskom paláci s prezidentkou Zuzanou Čaputovou. Počas dňa sa s pápežom stretne aj predseda parlamentu Boris Kollár a premiér Eduard Heger, rovnako ako aj predstavitelia slovenskej náboženskej, diplomatickej a civilnej spoločnosti.

Na utorok sú plánované aktivity v Košiciach a Prešove, vrátane liturgie na námestí pri prešovskej mestskej športovej hale. Poobede sa Svätý Otec stretne s rómskou komunitou na Luníku IX a mladými ľuďmi na štadióne Lokomotíva Košice.

Posledný deň návštevy je rezervovaný na Šaštín, kde František za účasti biskupov pri Národnej svätyni odslúži svätú omšu pred tým, než krátko po poludní odletí do Ríma.

Uplynulo 18 rokov

Od poslednej návštevy pápeža na Slovensku ubehlo 18 rokov, keď Ján Pavol II. v roku 2003 navštívil štyri mestá po celom Slovensku. Išlo o jednu z jeho posledných ciest, ktorú poznamenali zdravotné problémy a vyčerpanie. Najvyšší predstaviteľ Cirkvi vtedy však nevynechal jedinú zastávku.

Akcia Okay<

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.