OKAY inšpirácia: Zaobstaraj si modernú kuchyňu z našej ponuky

Kuchyňa je srdcom domácnosti. Denne v nej trávime veľa času prípravou jedla alebo rozhovormi s blízkymi a k tomu je potrebné, aby sme sa v nej cítili čo najlepšie.

Moderná kuchyňa zaručuje pocit harmónie jednotným a čistým dizajnom, ktorý vzbudzuje pocit elegantnej jednoduchosti.

Základom je praktickosť ako po stránke dostatočného úložného priestoru, tak aj jednoduchého spôsobu údržby.

Kúpiť novú kuchyňu
kuchynská linka
kuchynská linka

Vyberaj tak, nech to ladí k sebe

Čo ti urobí radosť, keď sa vrátiš domov po náročnom dni v práci?

Predstav si, že unavený vchádzaš do svojej modernej kuchyne. Všetok riad je zatvorený v skrinkách, takže ťa nič neruší. Farby zodpovedajú tvojmu vkusu a navodzujú v tebe pocit pokoja a istoty. Zapneš svoj kávovar a s hrnčekom horúceho cappuccina si sadneš za masívny stôl jedálenského setu. Stolička má pohodlný podsedák. Dopraješ si kávu vo svojej útulnej kuchyni a po celom tom dni konečne odpočívaš.

Na čo sa zamerať, aby si sa v kuchyni cítil dobre?

Základom kuchyne je kuchynská linka. Tá by mala byť vybraná napr. podľa:

  • priestoru (rovná alebo rohová),
  • materiálu (napr. alternatívy dreva MDF a LDTD),
  • tvoje preferencie farieb a vzoru (biela, čierna, červená, drevo atď.),
  • konkrétneho rozmiestnenia jednotlivých častí linky (vrátane spotrebičov).

Neoddeliteľnou súčasťou kuchyne sú tiež vstavané elektrospotrebiče. Tie by mali výkonom spĺňať tvoje požiadavky a súčasne vzhľadom ladiť s vybranou kuchynskou linkou, aby nenarušovali jednotnosť celku. Kuchynský nábytok potom miestnosť zútulní a vytvorí tak priestor, kde viesť konverzáciu s rodinou nad tanierom dobrého jedla.

Pri plánovaní kuchyne preto venuj pozornosť aj výberu jedálenského setu. Jedálenský stôl by mal byť dostatočne priestranný, aby k nemu zasadla celá rodina a prípadne aj prichádzajúca návšteva. V menšom byte môže byť riešením napr. jedálenský stôl Mirel rozkladací vyrobený z alternatívy dreva, avšak s povrchom v štýle duba. K tomuto stolu sa nepredávajú stoličky v sete, pretože čistota jeho línií ti dáva možnosť zvoliť si ich podľa tvojho uváženia. So vzorom duba sú v ponuke napr. jedálenské stoličky Agáta, pri ktorej neutrálny dekor jej odolného polstrovania padne k rozmanitým variantom interiérov.

OKAY Tip:  Chceš linku do modernej kuchyne, ale nevieš, ako vybrať tú najlepšiu? Prečítaj si viac v našom článku Ako vybrať kuchynskú linku.

Na vzhľade kuchyne záleží

Budeš to ty a tvoja rodina, kto bude v kuchyni tráviť veľké množstvo času, preto by tvoja nová kuchyňa mala byť krásna spôsobom, ktorý vás všetkých prinúti vstupovať do nej s radosťou.

Plánuješ novú kuchyňu a nevieš, aká veľká kuchynská linka bude pre teba ideálna? Objednaj si u nás na predajni profesionálne zameranie zadarmo.

zameranie kuchyne
kuchynská linka

Nevšedné klasické kuchyne

Táto varianta neomrzí, naopak prinesie pocit pohody, jednoduchosti a pokoja. Rohová kuchyňa Emilia pôsobí vzdušne a draho, hoci cenovo sa pohybuje v rozumnej výške. Linka je z kvalitného materiálu s dlhou životnosťou a poteší ťa jej ľahká údržba a odolnosť voči oderu aj vlhkosti.

Veľmi lacnou, ale pritom kvalitnou a elegantnou alternatívou je potom kuchynská linka Paloma 2

Ak máš radšej romantický štýl, osloví ťa rohová Mimosa, kuchynská linka provence symbolizujúci francúzsky vidiek. Skvele ju doplní pohodlná jedálenská stolička Kasper a rozkladací stôl Rozo.

Rustikálna kuchyňa

Máš rád vidiek a upokojuje ťa pohľad na nábytok ako z chalúpky ďaleko od ľudí? Potom pre teba bude ideálna vidiecka kuchyňa.

Rohová kuchyňa Zirconia navodzuje pocit tepla a útulnosti. Z praktického hľadiska navyše určite oceníš zásuvky s nosnosťou 30-50 kg aj robustné kovové úchytky.

Ďalšia kuchyňa v štýle duba je Demi za veľmi dostupnú cenu. Pôsobí dojmom masívu a jej plastové strieborné úchytky dodávajú svojou farbou lesk a sviežosť.

Rohová kuchyňa Jorica opäť v dekore duba má priestrannú pracovnú dosku zloženú z troch častí, veľký úložný priestor a je odolná proti oderu aj krátkodobej vlhkosti.

kuchynská linka
kuchynská linka

Luxusná kuchyňa

Lesklý prepych a kvalita prevedenia, to je čierna kuchyňa Aurelia. Skrinky a šuplíky majú tiché zatváranie a ponúkajú ti možnosť zostaviť si ich tak, ako ti to bude opticky najviac vyhovovať.

Ak preferuješ odvážnejšie farby, potom je pre teba ako stvorená červená kuchyňa Eugenie. Okrem rohovej varianty ju u nás zoženieš aj v rovnej variante. Má zvýšenú pracovnú plochu, čím ti dopraje väčšie pohodlie pri práci, systém otvárania skriniek je tichý a niektoré zásuvky unesú obsah až o 50 kg.

Moderná kuchyňa tiež v malom byte

Máš doma obmedzené priestory, ale chcel by si elegantnú kuchyňu? U nás nájdeš širokú ponuku aj malých kuchynských liniek. Pri výbere nábytku do malej kuchyne je vhodné dodržiavať niektoré princípy, vďaka ktorým bude aj menšia miestnosť pôsobiť vzdušnejšie.

  • Svetlé odtiene farieb zväčšujú priestor. Teplé farby síce pôsobia útulne, ale zároveň priestor opticky zmenšujú. Oproti tomu svetlé odtiene studených farieb miestnosť zdanlivo rozširujú. Napr. biela kuchyňa Aurelia svojim elegantným bielym lesklým náterom odrazí svetlo po miestnosti. Podobne kuchyňa Lenny v dekore duba a s bielou pracovnou doskou ti vnesie do miestnosti sviežosť.
  • Lesklé povrchy zväčšujú priestor. Kuchyňa Benny je prevedená vo vysokom lesku, zásuvky majú systém tichého dovierania a jej luxusný vzhľad za dostupnú cenu zaujme každého milovníka moderných priestorov.
  • Nábytok v rovnakej farbe miestnosť zjednotí. Pokiaľ sa v malej miestnosti bude prekrývať nespočet farieb, izba sa vizuálne rozštiepi a kuchyňa môže vyzerať opticky menšia. Napr. kuchynská linka Eloise a jej svetlý prírodný dekor duba vytvorí v domácnosti pocit tepla. Ďalej svetlo zelená kuchyňa Karmen zjednotí priestor a vnesie doň elegantné tóny pistáciovej farby.
  • Svetlo robí miestnosť väčšou
kuchynská linka

Základom kuchyne je aj správne osvetlenie

Keď plánujeme kuchyňu, rozvrhnutie svetla v priestore by malo byť podobne dôležité ako výber nábytku. Čím svetlejší priestor, tým väčšie pôsobí.

Svetlo dodáva miestnosti na útulnosti a luster môže byť často aj okrasným doplnkom izby. Ako si naplánovať svietidlá do kuchyne?

  • Hlavné osvetlenie na strope by sa malo pohybovať v rozmedzí od teplejšej bielej farby po denné svetlo. U závesných svietidiel si daj pozor, aby ťa neobmedzovala v pohybe, najlepšie využi napr. bodové svetlá.
  • Pracovná plocha by mala byť osvetlená zvlášť. Vhodné je napr. LED osvetlenie kuchynskej linky, keď sa svietidlá umiestnia pod skrinky. Svetlo sa v tomto prípade odporúča v studených odtieňoch, pri ktorých sa lepšie pracuje. Pokiaľ máš príliš lesklú pracovnú plochu, je potrebné na to myslieť pri výbere svietidla, aby ťa nerušil silný odlesk.
  • Osvetlenie nad kuchynské ostrovčeky môže slúžiť aj ako dizajnový doplnok, preto práve sem sa budú najviac hodiť závesné lampy. Vhodné sú tu teplé a neutrálne odtiene bielej farby.
  • Pre efekt aj atmosféru môžeš využiť doplnkové svetlo. To je skôr na okrasu. Môžeš ho využiť ako LED pásiky, napr. na atmosférické osvetlenie kuchynskej linky, poličiek, skriniek atď. Odporúčajú sa hrejivé farby.

Doplnky do kuchyne

Vieš, kde sa ti bude pracovať lepšie ako v kuchyni? V prehľadne zorganizovanej kuchyni, kde všetko má svoje miesto! V takom prípade sa totiž najlepšie a najrýchlejšie vytvára poriadok. Vychytávky do kuchyne sú napr.:

  • špeciálnych dózy a plastové boxy na uskladnenie potravín,
  • hodiny na stenu, aby si mal vždy prehľad o tom, koľko máš času,
  • obraz na stenu, ktorý ťa poteší,
  • vône do bytu na upokojenie a povzbudenie,
  • pohodlné doplnky ako mop, metlička s lopatkou, prachovka, chňapka, minútka atď.,
  • servírovací stolík, keď ti príde návšteva.

152

KAMENNÝCH
PREDAJNí

406 704

PREDANÝCH
VEĽKÝCH
SPOTREBIČOV
ZA ROK

428 701

PREDANÝCH
TV ZA ROK

803 543

PREDANÝCH
MALÝCH DOMÁCICH SPOTREBIČOV
ZA ROK

156 862

PREDANÝCH
MOBILOV ZA ROK

40 532

predaných
sedačiek
za rok

25 124

predaných
kresiel
a stoličiek
za rok

15 368

predaných
skríň
za rok

22 052

predaných
postelí
za rok

12 252

predaných
kuchýň
za rok

Prezrite si ďalšiu ponuku nábytku

Sedačky

Postele

Kuchyne

Spálňa

Matrace

Obývacia
izby

Drevený nábytok

Doplnky
do bytu

Kúpeľně

Kancelárie

Prezrite si ďalšiu ponuku elektra

Chladničky

Práčky

Televízory

Sušičky

Mobilné telefóny

Notebooky

Kávovary

Umývačky riadu

Vstavané spotrebiče

Smart
elektro

Vysávače

Starostlivosť
o telo

Do kuchyne

Mikrovlnné rúry

Audio

Sporáky

Slúchadlá

Príslušenstvo

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.