Chesterfield - nábytok s tradíciou

Luxusný vzhľad a pohodlie. Tak by sa dal charakterizovať nábytok značky Chesterfield, ktorý je svojim štýlom úplne nezameniteľný. Patrí k popredným značkám, vďaka svojmu typickému vzhľadu, ktorý majú na svedomí prvotriedne materiály, vzory a tvar. Tento nábytok je ručne vyrábaný v Anglicku a v niektorých iných častiach Európy. Tento nevšedný štýl, ktorý si môžete vďaka širokej ponuke OKAY dopriať, si predstavíme bližšie.

Pohovka Chesterfield je jedným z najznámejších kusov nábytku na svete.

OKAY Tip: Ako môžete elegantne ušetriť na energiách sa dozviete v našom článku tu.

Čo je pohovka Chesterfield

Pohovky a sedacie súpravy Chesterfield sú jedným z najznámejších designov sedačiek na svete. Vyznačujú sa typickým vzorom a tvarom, ako aj veľkými valcovými podrúčkami, ktoré sú v rovnakej výške ako operadlo. Tradičná farba a materiál je tmavá koža, kombinovaná s hlboko vsadeným gombíkovým vyšívaním. Práve vďaka gombíkom sa podarilo nábytku dodať viac robustnosti, majestátnosti a stability.

V OKAY si môžete vybrať zo širokej ponuky pohoviek a rôznych farieb.

Historický pôvod a tradícia sa nezaprie

Možno vás prekvapí, že počiatky tohto nábytku, siahajú až do polovice 17. storočia, kedy si lord Philip Stanhope gróf z Chesterfieldu objednal kus nábytku, z ktorého sa vyvinula obdivovaná ikona Chesterfield, ako ju poznáme dnes. Chcel totiž výraznú koženú pohovku s nízkym sedákom a vysokým operadlom, aby sa jeho pánom pohodlne sedelo a nemačkali sa im obleky. A tak vznikol nezameniteľný design Chesterfield. Popularita však rástla aj počas 19. storočia a pretrvala prakticky do dnes.

Anglický štýl aj u vás doma

Keď sa rozhodnete pre nábytok v štýle Chesterfieldu, hľadáte skrátka autentický a špecifický doplnok obývacej izby alebo vstupnej haly. Doplňte svoju pohovku jednoduchým konferenčným stolíkom, vintage skrinkou. Kombinujte aj s čisto bielym či krémovým nábytkom. Nebojte sa ani výraznejších doplnkov. Ideálny je napríklad pestrý boho štýl, či pastelové doplnky.

Moderná pohovka Chesterfield

Pohovky Chesterfield sú skutočnou ikonou nábytku a dodnes sa tešia veľkej obľube. Hlavnú rolu v tom hrá, okrem vzhľadu, aj luxusné pohodlie. Veď už Sigmund Freud vedel, že ľudia hovoria otvorenejšie, keď majú pohodlie. Preto vás asi neprekvapí, že pri liečbe svojich pacientov mal v ordinácii vždy ikonickú pohovku Chesterfield. V OKAY si vyberiete od tradičných hlbokých Chesterfieldov až po modernejšie látkové štýly – pohovky a kreslá, ktoré vám do domácnosti či kancelárie vnesú nevšedný a nadčasový štýl.

Prehliadnite si ďalšiu ponuku nábytku


Článok pre Vás pripravil Pavel Vranka

Napíšte mi

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.