Cestujte bez obmedzení s COVID preukazom vďaka aplikácii GreenPass

1. júla 2021 nadobudlo účinnosť nariadenie o digitálnom COVID pase, ktoré zjednoduší voľný pohyb občanov EÚ medzi jednotlivými štátmi a takisto uľahčí preukazovanie bezinfekčnosti. Digitálny COVID pas je potvrdenie o vakcinácii, absolvovaní testu (PCR/antigénového) alebo o prekonaní ochorenia COVID-19 pred nie viac ako 180 dňami

Používanie COVID pasu však nekončí pri prekračovaní hraníc, v Európe plánuje sa jeho využitie pri preukazovaní bezinfekčnosti pri vstupe na kultúrne akcie, do reštaurácií, športových zariadení či dokonca do niektorých prostriedkov hromadnej dopravy.

Ako získať COVID pas?

COVID pas zobrazíte pomocou mobilnej aplikácie GreenPass, ktorá je dostupná pre mobilné telefóny s operačným systémom Android a iOS. GreenPass umožňuje mať všetky digitálne pasy (aj celej rodiny) uložené na jednom mieste a nahradí tak papierové potvrdenia z testov alebo očkovaní. COVID preukazy sú v aplikácii dostupné aj bez pripojenia k internetu.  

Predtým, ako pristúpite k inštalácii aplikácie, je potrebné získať digitálny COVID preukaz. Nájdete ho na webe korona.gov.sk a kliknete na tlačidlo Získať Digitálny COVID preukaz EÚ. V ďalšom kroku vyplníte svoje telefónne číslo, rok narodenia a COVID-19-PASS (SMS kód, pod ktorým je registrovaná vaša vakcinácia či výsledky testov). Následne po zadaní autorizačného kódu z SMS si vyberiete možnosť Prístupový kód pre aplikáciu GreenPass a vytvoríte si prístupový kód podľa pokynov na obrazovke. Po správnom zadaní hesla sa zobrazí možnosť aplikáciu stiahnuť cez GooglePlay alebo AppStore.

Ako používať mobilnú aplikáciu GreenPass?

Pre prístup do aplikácie GreenPass bude potrebné si vytvoriť 5-miestny prístupový PIN kód, ktorý bude potrebné zadať pri každom prístupe do aplikácie. Po zadaní kódu budete mať v aplikácii dostupné na stiahnutie všetky potvrdenia o vakcinácii, testoch či prekonanom ochorení COVID-19 pred nie viac ako 180 dňami. Potvrdenia vložíte do aplikácie naskenovaním príslušného QR kódu.

Do aplikácie GreenPass je možné uložiť len digitálne COVID preukazy EÚ. Dočasné očkovacie certifikáty nespĺňajú parametre Digitálneho preukazu EÚ, preto ich nie je možné do tejto aplikácie uložiť.

Akcia Okay<

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.